<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />

Kenya Deluxe flygsafari

Kenya deluxe flygsafari - Se magiska Kenya från ovan!

Med sitt läge på ekvatorn med Indiska Oceanens tropiska hav i öst och mäktiga Victoriasjön i väst är Kenya ett land fyllt av kontraster. Att sedan kunna njuta av vackra Mount Kenya, vidsträckta Riftdalen och nationalparker som finns här gör det till ett magiskt safariresmål.

Under denna bekväma och innehållsrika flygsafari besöker vi två av Kenyas härligaste naturområden Ol Pejeta och Masai Mara National Reserve.

Big Five-djuren är; lejon, noshörning, elefant, buffel och leopard, alla utom buffel och leopard är starkt utrotningshotade. Juvelen i safarikronan är det världsberömda Masai Mara National Reserve där migrationen pågår under vår svenska höst.Dag 1

Avresa Sverige för er Kenya Deluxe flygsafari

Dag 2

Vid ankomst Jomo Kenyatta International Airport i Nairobi passerar ni pass, visum och tull. I ankomsthallen blir ni mötta av vår representant på plats och får transfer till ert hotell för övernattning.

Dag 3

Efter frukost blir ni upphämtade och får transfer till Wilson airport för safariflyg till Ol Pejeta. Här blir ni mötta av transferguide och kör till campen i tid för att byta om och äta lunch. På eftermiddagen ger ni er ut på gamedrive i campens safaribilar och utforskar reservatet.

Dag 4

Ol Pejeta är känt för sitt arbete med bevarande av noshörning och är därför en utmärkt plats att få se dessa utrotningshotade djur. Här finns även endemiska arter som ni inte kommer få se i Masai Mara National Reserve, som giraffantilop (gerenuk), smalrandig sebra (Grevys Zebra) tegelstens/nätgiraff, somaliskt struts och Jacksons koantilop (Hartbeest).

Dag 5

Tidig frukost och sedan transfer till airstrippen för flyg till Masai Mara National Reserve. Vid ankomst möts ni av er guide och får transfer till campen i tid för lunch och lite vila.

Dag 6

Tidig morgon gamedrive för att leta efter de ikoniska Afrikanska djuren. Är det under tiden för migrationen åker ni till Marafloden för att invänta en crossing av de mängder av gnuer, sebror och antiloper som samlas här. I dess fotspår följer rovdjuren som också väntar, men på sin möjlighet att fånga ett byte. Njut av medhavd picnic för frukost eller lunch. På eftermiddagen fortsätter er färd över Masai Maras savanner.

Dag 7 – 9

Efter tidig frukost i campen så checkar ni ut och åker vidare med bil med game drive längs vägen till Mara Naboisho Conservancy. Ni har picniclunch med er för heldagssafari. Efter det checkar ni in på campen för vidare safariäventyr under de kommande dagarna.

Vill ni pröva spännande walkingsafari går det bra att göra här. Det gör man på morgonen innan värmen blir för intensiv. Man upplever savannen från ett helt annat perspektiv under en sådan safariaktivitet.

Dag 10

Frukost och morgon gamedrive till airstrip för avresa med safariflyg tillbaks till Wilson airport i Nairobi. Vid ankomst möts ni av transfer till Jomo Kenyatta international airport för avresa hemåt. Er Kenya deluxe flygsafari är slut.

För dem som önskar finns möjlighet att flyga direkt ut till kusten istället för några dagars avslappnande sol och bad. Pris på begäran.

Dag 11

Hemkomst

Boende

FAKTA
Kenya Deluxe flygsafari

Prisindikation per person:

Priserna varierar med säsonger.
Oktober-december, pris ca 70 000 kr
Juli-oktober, pris ca 76 000 kr

Kontakta oss för exakt prisförslag när du vill resa

I resans pris ingår:

 • 1 natt Ole Sereni, Nairobi
 • 2 nätter Ol Pejeta
 • 2 nätter Rekero Camp, Masai Mara
 • 3 nätter Encounter Mara, Masai Mara
 • Parkavgifter
 • Professionell engelsktalande safariguide
 • Transfers
 • Inrikes safariflyg (15 kg bagagevikt)
 • Safariaktiviteter som game drives och walking
 • Emergency evacuation insurance (för gäster under 70 år)

I resans pris ingår inte:

 • Internationella flyg
 • Champagne och märkesvin/sprit.
 • Dricks
 • Ev lokala flygplatskatter
 • Visum 50 USD pp