<br />
<b>Warning</b>:  count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/single-hotels.php</b> on line <b>29</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/single-hotels.php</b> on line <b>38</b><br />

Ol Pejeta Conservancy

Ol Pejeta

På stranden av floden Ewaso Nyiro i centrala Kenyas Laikipia-region ligger det stämningsfulla Ol Pejeta Bush Camp, det ultimata i kenyansk gästfrihet och safarispetskompetens.

Ol Pejetas sju traditionella östafrikanska safaritält erbjuder en utmärkt bas för att utforska hemligheterna bakom denna berömda bevarande — från de banbrytande bevarandeprojekt som har gjort det känt till spektakulära observationer av svart och vit noshörning, Big 5 och världens två sista kvarvarande Norra vita noshörning. Ol Pejeta är det första valet för kräsna safari-besökare som vill förstå och njuta av det bästa av världsledande bevarandepraxis.

Endangered Species Enclosure

Idag finns bara två nordliga vita noshörningar kvar i världen och båda finns på Ol Pejeta Conservancy i ett 700 acre hölje skyddat av 24 timmars beväpnad säkerhet. Passa på att besöka inhägnaden, lära av djurhållarna om de ansträngningar som görs för att bevara den sista av denna mycket utrotningshotade art, samt se Grevy’s zebra och Jacksons hartebeest i en privat och intim miljö.

Morgonbesök: 08h30 eller eftermiddagsbesök: 16h00 — varaktighet 45 minuter. Maximalt 6 personer per besök och fysisk interaktion med noshörningar är relativt begränsad. (Till en extra kostnad)

Horse Riding with Rhinos

Möjligheten att rida bland de utrotningshotade arterna, inklusive de nordliga vita noshörningarna, är en upplevelse en gång i livet. Detta rovdjursfria område är underbart att utforska på hästryggen, med chansen att också stöta på andra utrotningshotade arter som sydliga vita noshörningar, Grevys zebra eller Jacksons hartebeest.

Morgontur: 10h00 eller eftermiddagsresa: 15h00 – varaktighet ca 1 timme. Ridning hattar och tack finns. Ryttare måste bära lämpliga skor, långbyxor och ärmar. Maximalt 9 ryttare i en grupp. Resorna kommer endast att vara öppna för erfarna ryttare och vissa bevis på körförmåga kommer att krävas vid bokningstillfället. Besökare som bedöms vara otillräckliga kommer inte att tillåtas utföra denna aktivitet av säkerhetsskäl. (Till en extra kostnad)

Junior Rangers Program

Är du mellan 4 och 12 år? Är du redo att gå med i Ol Pejeta Team? Bli en Ol Pejeta Junior Ranger genom att köpa ett av våra spännande Junior Ranger-paket som innehåller ett aktivitetshäfte, en låda med kritor och fem klistermärken som alla finns i en väldigt cool Ol Pejeta väska. När du reser genom Conservancy, är tanken att arbeta igenom alla frågor och spel i häftet. I slutet av din resa väntar turistteamet på Morani Information Centre på dig och kommer att be dig att upprepa den officiella rangereden innan du presenterar dig med en rangerhatt, ett certifikat och en hedersnål. (Till en extra kostnad)

Om boendet

Faciliteter på Stället

Bar, Möjlighet till Batteriladdning, Gemensamma Måltider, Miljövänlig, Tillgång till Internet (Kostnadsfri), Tvättservice (Tillgängligt), Tvättservice (Kostnadsfritt), Wifi, Privat Fordon Tillgängligt

Rumsfaciliteter

Eluttag, På rummet, Tvättservice (Tillgängligt), Tvättservice (Kostnadsfritt), Kassaskåö, Dusch, Veranda

Tjänster

Skytteltrafik från Flyplatsen (Tillgängligt), Kreditkort

Guest Tent

De sex traditionella safaritälten på Ol Pejeta Bush Camp ligger perfekt längs floden Ewaso Nyiro och är charmiga och fulla av karaktär. Alla tält levereras komplett med varma filtar för vintermorgnarna, uppladdningsbara sollampor och eget badrum med varmvattensafari-skopduschar och spoltoaletter. Individuella verandor ger den perfekta platsen att förhålla sig borta en eftermiddag i avskildhet, titta på djuren komma och gå längs flodstranden.