Vithajsafari i Sydafrika

Denna Vithajsafari i Sydafrika innehåller förutom möten med den legendariska vithajen även föreläsningar om vithajen av marinbiologen och hajforskaren David Bernvi. Det är bra boenden och resan avslutas med safari på ett av Sydafrikas härliga, privata safariområden.
Vithajen är världens största rovfisk. Den kan uppnå en totallängd på 5,9 meter och väga uppemot 2 000 kg. Vithajen är dessutom varmblodig och är en specialist på att jaga marina däggdjur. Vi befinner oss på världens bästa plats för att se vithaj under bästa möjliga förutsättningar på året.

Antal dagar
8 dagar
Pris från
26 960:-

Dag 1, 07 juli

Avresa kvällen innan eller på morgonen denna dag. Vid ankomst Kapstaden blir ni mötta av vår representant på plats och längs vägen till vårt hotell får vi en kort sightseeing.
Beroende på ankomsttid kan ni utforska staden på egen hand.
Frukostpension ingår

Dag 2, 08 juli

Vi checkar ut och vår chaufför hämtar oss i receptionen. Vi beger oss till Mossel Bay (ca 5 tim). Vi checkar in på vårt hotell vid havet, där ni träffar vår hajexpert David Bernvi. På eftermiddagen har ni föreläsning av David.
Frukostpension ingår

Dag 3, 09 juli

Efter frukosten går vi till White Shark Africa. (ca 10 min). Genomgång av besättningen. Burdyk med Great White Sharks i Mossel Bay. Den mytomspunna vithajen är en av de mest missförstådda och utrotningshotade rovdjuren vi har i havet. Det finns färre än 5 000 individer kvar i världens hav idag, så det här är ett bra tillfälle att få se dem i dess naturliga miljö. Vithajsturen varar under ca 3,5-4 tim.
Notera* All utrustning finns på plats. Vithajsdyket är väderberoende. Hajar är vilda djur och att få se vithaj garanteras inte.

Dag 4, 10 juli

Efter frukosten går vi åter till White Shark Africa. (ca 10 min) Burdyk med Great White Sharks i Mossel Bay.

Dag 5, 11 juli

Efter frukosten går ni till White Shark Africa.Vi gör vårt sista burdyk med Great White Sharks i Mossel Bay.
Efter dyket återvänder ni till hotellet och fräschar upp innan utcheckning och sedan kör ni till safarilodgen. (ca 0,5 tim)
Ni checkar in på Gondwana Game Reserve och bor i Kwena lodge med sin moderna, men traditionella Khoi-San stil. Varje lodge har öppenplanlösning med 180 graders utsikt över den härliga naturen.Lunch serveras vid ankomst och sedan tid för lite vila. På eftermiddagen hämtas ni för er första gamedrive i reservatet. Middag serveras på lodgen.
Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 6, 12 juli

Tidigt innan solen har hunnit gå upp serveras ni en kopp kaffe och ger er av för dagen första gamedrive. När ni är tillbaks på lodgen serveras en härlig frukost. Ni vilar lite fram till lunchen och har sedan gamedrive på eftermiddagen. Middag på kvällen.
Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 7, 13 juli

Tidig morgonsafari innan utcheckning och ni körs åter till Kapstaden för avresa hem. (ca 4,5-5 tim)

Dag 8, 14 juli

Hemkomst till Sverige.

Avresa

Avresa
07.07.2020
Prel. pris/person:
26 960:-

FAKTA
Vithajsafari i Sydafrika

Prisindikation per person:

26 960 kr

Singelrumstillägg:
4 500 kr

Deltagare:

Min 8, max 12 pers.

I resans pris ingår:

 • Meet and greet i Kapstaden av vår agent på plats.
 • 
Transfers till och från flygplats.
 • 
Boende i delat rum med angivna måltider.
 • 
3 st vithajsdyk i bur.
 • Svensktalande vithajbiolog David C. Bernvi är med under vithajsexpeditionen.
 • Transfers och safari med helpension i delat rum med 2 gamedrives per dag.

I resan pris ingår ej:

 • Flyg t/r med KLM eller Turkish från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn.
 • Flygskatter ca 4 300 kr.
 • Måltider, dryck, egna utflykter ej nämnda i programmet.
 • Reseförsäkring.
 • Singelrumstillägg (begränsat antal.) 4 500 kr.

Bra att veta
innan avresan

Bagage:

Max 20 kg från Sverige. Var vänlig tag del av aktuella handbagageregler på www.swedavia.se.

Bilkörning:

Internationellt körkort krävs. Det är vänstertrafik och vägarna är generellt i bra skick och det är bra skyltat. Max 0,05 promille alkohol i blodet är tillåtet vid bilkörning, bilbälte är obligatoriskt.

El:

220V, adapter behövs och rätt 3 hålig typ kan införskaffas i Sydafrika.

Mobiltelefon:

Fungerar normalt men hör med din operatör före avresa. Mobilförbud på safari. Medtag egen laddare samt adapter. Power pack rekommenderas.

Incheckning:

Från Skandinavien är det bra att vara på flygplatsen två timmar före avresa. Vi rekommenderar att du under resan återbekräftar din vidare flygresa senast 72 timmar innan. Vår representant på plats eller hotellens personal är behjälpliga med detta.

Klimat:

Varierar vilken tid på året du reser och var i landet du befinner dig. I Kapområdet är det torrt och soligt november till mars med ca 26 – 30º C dagtid. Regnigt och svalt brukar det vara från juni till augusti med temperaturer mellan 5 och 18º C. I Durbanområdet är det varm och fuktigt oktober till mars och lite torrare och svalare april till september.

Mat:

Kök från alla världens hörn liksom inhemska rätter finns här till bra priser. För den som gillar havets läckerheter finns gott om fisk- och skaldjursrestauranger.

Pass/visum:

Passet måste vara giltigt i minst 30 dagar efter utresa från Sydafrika och ha minst två tomma sidor för stämplar, detta är viktigt. Visum behövs inte för svenska medborgare. För barn under 18 år gäller speciella regler.

Språk:

Engelska fungerar bra.

Tidsskillnad:

+1 timme jämfört med svensk normaltid.

Utrustning/klädsel:

För safari/vithajsresenären: Oömma fritidskläder, vindjacka, regnkläder, fleece/tjock tröja, vantar, bekväma gymnastikskor, badkläder, kikare, kamera, myggmedel, solskydd. Det är inte ’dress code’ till middag på safari. Våtdräkt/cyklop finns ombord för burdyken.

Vaccinationer:

Grundskydd samt vaccin mot hepatit A rekommenderas. Malariaprofylax för vissa regioner. (Ej Kapområdet) Gula febernvaccin krävs om man kommer från länder där risk för smitta förekommer. Rådgör alltid med en vaccinationscentral.

Valuta:

Sydafrikansk rand (ZAR). Dessa går bra att växla till sig i Sverige. De vanliga kreditkorten fungerar bra. Normal dricks vid god service är 10 – 15 % på restauranger, bagagebärare ca 5 ZAR, till rangern/kaptenen på safari/båten ca 50 ZAR/dag och person.