<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />

Familjeresa i Sydafrika

Denna familjeresa i Sydafrika är med Soweto, Kapstaden, Zululand och en safari i Kariega Game Reserve, något som passar för hela familjen.

Under denna familjeresa i Sydafrika får ni bland annat uppleva historien i Soweto,  kulturen i Zululand, härlig safari i Kariega Game Reserve, vackra Garden Route, vinlandskap och metropolen Kapstaden. Allt i lagom tempo och med lokala guider med under hela resan som sker i minibuss. Familjeresan i Sydafrika har något som passar för alla i familjen!

Dag 1

Ni landar på morgonen i Johannesburg, nyfikna inför er familjeresa i Sydafrika. Vid ankomsten möts ni av vår representant och får transfer till Garden Court Sandton City. Hotellet ligger centralt och nära shopping i förorten Sandton.  Efter den långa flygresan kan ni bekvämt luta er tillbaka och njuta en stund vid poolen.

På eftermiddagen blir ni upphämtade av en guide som tar er på en stadstur i Johannesburg och Soweto. Ni kommer bland annat besöka Carlton Center, Top of Africa,  där ni kan njuta av en panoramautsikt över staden Johannesburg. I förorten Soweto besöker ni bland annat Hector Pieterson Museum.

Tillval som kan bokas är tex nöjesparken ”Gold Reef City”. Nöjesparken är en av de största i Sydafrika och har som tema guldrushtiden. Här finns en mängd spännande åkattraktioner, restauranger, butiker, en gammal guldgruva och museum. (Stängt måndagar och tisdagar) Utflykt till egen kostnad.

Dag 2 & 3

Idag åker ni söderut till provinsen KwaZulu-Natal, det kända zulufolkets hemvist. En transfer på ca 4 timmar tar er genom den öppna savannen till ni når bergen vid Spioenkop Dammen där naturen övergår till grönskande dalar. Vid lunch når ni ert familjehotell som ligger i norra Drakensbergsregionen. Här finns det lekplats och pool som är lämplig för barnen. Ni kan även njuta av aktiviteter som vandring, ridning och fiske till egen kostnad.

Varje dag kan man följa med på antingen en kort eller lång valfri promenad med en erfaren bergsguide.

Dag 4

Efter frukost checkar ni ut och åker ut mot den subtropiska badorten och hamnstaden Durban, som ligger vid kusten till Indiska Oceanen.

På vägen till Durban så kommer ni göra ett stopp vid Howick Falls och ni besöker i en Zulu-by där ni får en liten inblick i zulufolkets vardag.

Under eftermiddagen när ni ankommit till Durban, kan ni passa på att njuta av en strandpromenad.

Dag 5

Idag gör vi ett besök på det fantastiska uShaka Marine World i Durban, som är ett familjevänligt akvarium och vattenpark vid havet. Här kan ni titta på delfin- och sälshow, det finns en lagun för snorkling och dykning i hajbur eller så bara njuter man av stranden.

Under eftermiddagen får ni egen tid och då kan ni passa på att besöka någon av de färgglada afrikanska marknaderna och den indiska basaren. Här kan ni handla keramik, pärlor, lädervaror och silke. Ta gärna en paus på Durban Yacht Mole Restaurant & Pub som ligger med utsikt över hamnen där fartyg från hela världen kommer in.

Dag 6

Efter frukost får ni transfer till flygplatsen i Durban. Här tar ni farväl av er guide och flyger vidare med inrikesflyg till Port Elizabeth.

Vid ankomsten i Port Elizabeth möts ni och får transfer till Kariega Game Reserve, det tar ca 2 timmar. Denna del av Sydafrika är malariafritt. Redan under eftermiddagen kommer ni får er första safaritur och har ni tur kommer ni få möjlighet att se The Big Five; buffel, elefant, lejon, noshörning och leopard. Anledningen till att dessa djur kallas för The Big Five är de ansågs vara de svåraste och farligaste djuren att jaga till fots på den afrikanska savannen. Idag jobbar man för fullt med att stoppa tjuvjägare och förbjuda handeln av dessa vilda djur.

Dag 7

En spännande dag med två safariturer i öppen Landrover med engelsktalande, profession safariguide. Den första turen börjar tidig på morgonen när det fortfarande är lite kyligt och djuren är aktiva. Här finns många fågelarter, antiloper, apor och möjligheten att se lejon, leopard, elefant, noshörning och buffel är inte helt ovanligt. Lunch och vila på lodgen under lunchen och på eftermiddagen åker ni ut på sk game drive, safari, igen. Ni kan även komplettera er safariupplevelse med en båttur längs Kariegafloden eller själva paddla kajak. På kvällarna kan ni slappna av och njuta en sundowner på terrassen.

Efter en händelse rik dag med många fina djurupplevelse kommer säkert barnen att vara trötta och somna tidigt.  Då kan de vuxna passa på att njuta av lugn tid, kanske ett glas vin och om det är klart ute på kvällen kan man få se en underbar stjärnhimmel.

Dag 8

Idag fortsätter resan och ni kör via Port Elizabeth till Tsitsikamma National Park längs den berömda Garden Route. Ni kommer köra längs den natursköna kusten och passerar pittoreska städer längs vägen. I Tsitsikamma National Park kan ni göra ett stopp där ni kan se Big Tree och gå en liten vandring där ni kan passera hängbron över Storms River.

Ni fortsätter sedan via den vackra kuststaden Plettenberg Bay till ert stopp för natten, den natursköna staden Knysna och här checkar ni in för 3 nätter.

Dag 9

På morgonen gör ni en båtkryssning över lagunen till Featherbed Nature Reserve. Detta privatägda naturreservat ligger på den västra delen av Knysna Heads. Vi åker över Knysna Lagoon och när vi ankommer reservatet så får ni en biltur som tar er upp till toppen. Stopp längs vägen där ni kan njuta av den fantastiska utsikten. På vägen tillbaka gör ni en naturskön vandring nerför berget och längs lagunen. Ni äter lunch på en uteservering, lunchen ingår.

Efter lunchen går ni till båten som tar er tillbaks till Knysna Waterfront. Resten av eftermiddagen har ni på egen hand.

Dag 10

En egen dag som ni kan välja själva hur ni vill spendera.

Ta det lite lugn och koppla av eller så kan ni ta hjälp av er guide som kan ge er tips på vad man inte får missa just nu i Knysna.

Dag 11

Efter frukost fortsätter ni er familjeresa i Sydafrika och ni kör längs Garden Route, ni gör ett kort stopp vid järnvägsmuseet i George.

När ni kommer fram till Oudtshoorn, åker ni till den välkända Cango Cave där ni får en guidad tur inne i grottorna.

Eftermiddagen spenderas på egen hand.

Dag 12

Efter frukost gör ni en guidad tur på en strutsfarm, där ni får lära oss om den afrikanska strutsen. Oudtshoorn är känd som fjädrarnas huvudstad och levererade fjädrar till kungahusen i Europa under 17- och 1800-talet.

Ni fortsätter sedan längs den natursköna vägen genom vindistrikten och under seneftermiddagen når ni ert mål för dagen, Kapstaden.

Dag 13

Om vädret tillåter, så tar ni idag linbanan upp till toppen av Taffelberget. Från en höjd på 1 085 meter kan ni njuta av en hissnande utsikt över Kapstaden och dess halvö. Har ni tur så kommer ni kanske träffa på en dassie, klippgrävling, som lever här uppe i bergen.

När ni kommer ner igen från Taffelberget så fortsätter ni med en stadstur i Kapstaden. Ni besöker bland annat Godahoppsfästningen, Greenmarket Square och Victoria & Alfred Waterfront.

Dag 14

Idag gör ni en heldagstur, Cape Point & Peninsula Tour – Godahoppsuddens naturreservat.
Ni kommer hämtas vid ert hotell på morgonen och ni åker längs Atlantkusten via Sea Point, Clifton och Camps Bay. Det blir ett stopp i Hout Bay, en pittoresk by och fiskehamn. Här kan den som vill och om vädret tillåter, ta en båttur till Seal Island till egen kostnad.
Ni fortsätter längs Chapman´s Peak och innan lunch når ni målet vid Cape Point – Godahoppsudden, från början känd som Cape of Storms, men ändrade namn till Cape of Good Hope eftersom när man passerat här, hade man gott hopp om att nå Indien, vilket var målet för handelsskeppen. Efter lunch fortsätter turen tillbaka mot Kapstaden. Ni kommer göra ett stopp i den historiska och charmiga staden Simon´s Town och här få ni inte missa de söta pingvinerna som håller till på den vackra stranden Boulders Beach. Hinner ni görs eventuellt också ett stopp vid Kirstenbosch botaniska trädgård, inträde till egen kostnad.  Efter denna heldag kommer ni köras tillbaka till ert hotell där ni ankommer under sen eftermiddag.

Dag 15

Idag åker ni på en heldagstur till de fina vindistrikten. Ni kommer besöka Stellenbosch som är fylld av den sydafrikanska historien, den charmiga historiska staden Franschhoek och Paarl som är ett av Kapregionens första jordbruksdistrikt. Under dagen kommer ni göra stopp med besök på fina vinodlingar och ni kommer njuta av vinprovningar. Ni återvänder till stadslivet efter en intressant dag på landet och anländer tillbaka till hotellet vid cirka kl 17:30 och här säger vi farväl till vår guide.

Dag 16

Efter alla dessa minnesvärda dagar är det dags att checka ut och ni får transfer till flygplatsen i Kapstaden.

FAKTA
Familjeresa i Sydafrika

Prisindikation per person:

Vuxen: 44 000 kr
Barn under 12 år (max 2): 9 000 kr
1:a barnet över 12 år: 14 800 kr
2:a barnet över 12 år: 11 500 kr

I resans pris ingår:

 • Transport i ett 7-sitsig minibuss med chaufför
 • Boende
 • Måltider som nämns i programmet
 • Entré avgifter som nämns i programmet
 • Lokala guider under hela resan

I resans pris ingår inte:

 • Flygbiljetter och flygskatter.
 • Inrikesflyg Durban – Port Elizabeth
 • Dryck och måltiders om inte nämns i programmet
 • Egna utgifter
 • Entréavgifter som inte nämns i programmet
 • Dricks