<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />

Trekking i Sydafrika

Trekking i Sydafrika är fantastiskt, resan startar i Drakensbergsbergen med vandring innan vi reser vidare till Kruger National Park för vandringssafari.

Resan Trekking i Sydafrika är en upplevelse utöver det vanliga. Denna resa är lämplig för dig som har vana av vandring eller trekking och längtar efter att se nya, spännande vyer, ingen direkt bergsbestigning förekommer. Konditionen bör vara normal till mycket bra och resan passar utmärkt att förlänga med några dagars safari eller storstadspuls i Kapstaden som avslutning. Du kommer känna dig väldigt nöjd efter en resa fylld med aktivitet, upplevelser och nya vänner. Allt detta ingår på köpet i trekking i Sydafrika.

Dag 1

Välkommen på Trekking i Sydafrika! Vid ankomsten på flygplatsen i Johannesburg möts ni och får transfer till ert hotell Safari Club Lodge. Efter ni checkat in kan ni bara ta det lugnt och njuta med vila efter den långa flygresan.

Dag 2

Efter frukost hämtas ni från Safari Club SA. Vi kör mot norra Drakensberg och vi checkar in på Cavern Berg Resort.

Avstånd – Johannesburg till Drakensberg: ca 4 timmar

Måltider som ingår: Frukost och middag

Dag 3

Royal Natal National Park Grotto Hike – 8 timmar / 20 km

Svårighetsgrad C: Trekking kan vara ansträngande och erbjuder både spännande och en hel del utmaningar, vi vandrar upp till 7-8 timmar per dag. Bra vandringskängor är ett måste och då vi även kan vandra där det är blött så är det bra att de även är vattentäta.

Terräng:Kan förekomma är det är brant och lite vildvuxen natur men Contour Path är lätt att navigera.

Er lokala guide möter upp er vid hotellet. Vandringen går genom tallskog upp mot toppen Surprise Ridge där vi har en underbara utsikt. Vi fortsätter genom Castle Rocks och efter en kort promenad till RNNP Grotto gör vi ett stopp för lunch.

Efter lunchen kan man välja på att antingen gå samma väg tillbaka eller gå ner till Royal Natal National Park. Från Royal Natal blir det transfer (till egen kostnad) tillbaka till hotellet.

Måltider som ingår: Frukost, lunch och middag

Dag 4

Cavern Big 5 Hike – 8 timmar/ 18 km

Svårighetsgrad B: För denna vandringsled rekommenderas att man har tidigare erfarenhet av bergsvandring. Här är bra vandringskängor som är vattentäta ett måste. Tänk även på att ha bra kläder som andas och då det kan uppstå ”chain ladders” (kedje stegar) som man får klättra upp på för att ta sig upp för bergsväggar, så gäller det att man inte är rädd för höjder.  Kan även förkomma att det finns snö här uppe på bergen.

Terräng: Mycket branta partier kommer förekomma och får bara göras tillsammans med en guide. Höga höjder måste man kunna hantera för att klara av vandringen.

Er guide möter upp er vid hotellet. Denna vandring tar oss upp till Hlolela (500 m och ca två timmars stigning till 21217 m) via Scilla Gully och vidare till Battleship Bridge. Från Battleship vandrar vi ner mot Venus Bath för sedan ta oss upp på toppen av Sugar Loaf. Lunch kommer vi inta vid Cannibal Cavern. Efter lunchen vandrar vi längs Surprise Ridge till Camel’s Hump för att sedan börja gå hem mot hotellet.

Måltider som ingår: Frukost, lunch och middag

Dag 5

Sugarlof till Witsieshoek Rest Camp – 7 timmar/14 km

Svårighetsgrad D+: Måttlig terräng. Några branta backar men för det mesta ganska lätta partier. En relativt lätt bergvandring.

Er guide möter upp vid er hotellet. Här finns det lite olika vägar att gå och guiden komma bestämma vilken väg som ska följas. Vägen till Witsieshoek Rest Camp är böljande och stiger långsamt. Vatten kan vara svårt att hitta utmed vägen, så tänkt på att ta med en extra flaska.

Måltider som ingår: Frukost, lunch och middag

Dag 6

Amphitheater – 8 timmar

Svårighetsgrad C+: Denna vandring kan vara ansträngande med spänning och utmaningar. ”Chain Ladders” (kedje stegar) kommer förekomma.

Terräng: Mycket branta partier som bara får göras med er guide eftersom alla vägar är inte markerade.

Efter frukost är det transfer med bil till Sentinel parkering. Efter har registrerat dig börjar vandringen med lunchpaket och en kvalificerad guide. Vandringen stiger gradvis då vi går mot Witches och Zig-Zags som tar oss till basen av Sentinel massivet. Vi har en underbar utsikt över Malutis och Witsieshoek-platån.

Efter 3 km når vi ”chain ladders” (kedjestegar) som tar oss upp för bergsväggarna och väl uppe så är det en liten kort stigning därifrån till kanten av Amfiteatern, där vi har Tugela Falls (näst högsta vattenfall i världen). Vi vandrar sedan via Gulley ner till transfern med bil som tar oss tillbaka till hotellet.

Måltider som ingår: Frukost, lunchpaket och middag

Dag 7

Witsieshoek till Mahai Camp – 4 timmar

Svårighetsgrad D: En vandring som går nedförsbacke istället för upp i berg, inte så ansträngande vandring.

Terräng:  Vandring på rimligt bra vägar.

Efter frukost tar vi med oss lunchpaket och går via Mahai vattenfall till Mahai campingplats. Vandringen tar ca 3 -4 timmar och är väldig naturskön med vattenfall och stigar.

Transfer kommer möta upp oss vid slutet av vandringen och kör oss tillbaka till The Cavern Hotel. Där hämtar vi upp vårt bagage för sedan åka vidare till Johannesburg.

Måltider som ingår: Frukost

Dag 8

Tidig morgon transfer till flygplatsen i Johannesburg för transfer vid kl 06.15 vidare till Hoedspruit med buss.

Resan mot Hoedspruit tar ca 6 timmar och vi kommer göra att par bensträckare utmed vägen.

Vid ”Three Bridges” möts vi upp av vår guide på Maseke Game Reserve.

Medan vårt bagage tas till campen, kommer vi få njuta av en lunch. Efter lunch åker vi ut med en professionell guide i en öppen jeep på en safari tur. När mörkret faller åker vi tillbaka till campen. Middag på kvällen.

Dag 9

Vi vaknar upp till kaffe och en lätt frukost, frukt och yoghurt. Efter frukosten gör vi en vandring, ca 3 -4 timmars promenad genom reservatet. Vid klockan 10.30 kommer vi njuta av en packad brunch och vi tar en siesta i skuggan innan vi fortsätter promenaden under eftermiddagen. Efter ca 2-3 timmar kommer vi fram till en stor damm och här ligger vår campingplats där vi gör ett stopp för natten.

Koppla av en stund och njut av lite snacks innan vi åker ut på en safaritur med sundowner. Vi återvänder till campen för en god natts sömn.

Dag 10

Vi vaknar upp till kaffe och en lätt frukost, frukt och yoghurt. Efter frukosten gör vi en vandring, ca 3 -4 timmars promenad genom reservatet. Vid klockan 10.30 kommer vi njuta av en brunch och vi tar en siesta i skuggan innan vi fortsätter promenaden under eftermiddagen. Efter ca 2-3 timmar kommer vi fram till den sista campingplats vid floden Olifants

Koppla av en stund och njut av lite snacks innan vi åker ut på en safaritur med sundowner. Vi återvänder till campen för en god natts sömn.

Dag 11

Vakna upp till soluppgången på floden Olifants och njut av morgonkaffet. Vi tar en liten lätt promenad längs Olifantsfloden innan det är dags att packa ihop. Transfer till Three Bridges och sedan vidare med buss till Johannesburgs flygplats.

Tänk på om ni bokar flyg på egen hand att flyget får inte avgå innan kl 21.00 på kvällen.

FAKTA
Trekking i Sydafrika

Prisindikation per person:

Från: 22 595 kr

I resans pris ingår:

 • Samtliga transfers nämnda i programmet.
 • Boende enligt resplan.
 • Vandring med kvalificerade lokala guider.
 • Entréavgifter.
 • Måltider som nämns i programmet.
 • Agent på plats och 24 timmars service med journummer.

I resans pris ingår inte:

 • Flygbiljetter och flygskatter.
 • Dryck och måltider som inte nämns i programmet.
 • Parkavgifter.
 • Personliga utgifter.
 • Dricks.