<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />

Vandra med gnumigrationen

Vandra med gnumigrationen över Serengeti!

Vandringssafari med upplevelse utöver det vanliga. Ni vandrar med professionella specialutbildade vandringsguider som känner sitt Serengeti väl. Under vandringen får ni närkontakt med djuren som ni närmar er tyst till fots. Gnuhjordar, antiloper, elefanthjordar, fåglar och de stora katterna, alla finns här. Boende under 5 nätter är i tillfälliga tältcamper, sk fly camps, där personalen förbereder måltider, sängar och ert bagage i tid för er ankomst efter dagens etapp.
Närmare vildmarken än så här kan man inte komma.

Dag 1

Ankomst Kimondo Migration Camp, som ligger i Kusinidistriktet i södra delen av Serengeti. Njut av stillheten i campen eller ta en game drive och upptäck omgivningen under eftermiddagen. På kvällen möter ni er Vandra med gnumigrationen vandringsguide som informerar om kommande vandring över savannen innan ni avnjuter en härlig middag under stjärnorna tillsammans med andra gäster i campen.

Dag 2

Ni blir väckta innan soluppgången för tidig frukost innan Vandra med gnumigrationen tar sin början. Ni vandrar nordvästlig riktning med er vandringsguide i täten. Dagens vandring börjar i det vackra akasialandskapet för att sedan komma ut på den platta savannen som tycks sträcka sig i all oändlighet framför er.

Om ni träffar på gnuhjordarna i början eller slutet av er vandring beror alldelses på när i migrationssäsongen ni vandrar. Oavsett vilket så kommer ni stöta på mängder av residenta djur längs vägen under detta äventyr. Ni ser de stora katterna, elefant, noshörning och självklart spektakulärt fågeliv. Er professionella vandringsguide, som ansvarar för säkerheten kommer även visa hela floran och faunan ni passerar.

Vid lunch ankommer ni till er tillfälliga tältcamp för natten, Wayo walking fly camp som ligger avsides beläget i vildmarken. Bagaget är på plats och väntar på er. Njut av en välförtjänt lunch och lite vila. På eftermiddagen vandrar ni i omgivningarna som ni delar med djuren som lever här.

Dag 3

Ni vaknar till fågelsången och njuter av frukosten och sätter ut för dagen vandring precis när solen går upp. Ni går nordväst över öppna slätter, dalar och utforskar bergskullar (kopjes) som ligger strösslade över Serengetis savann. Ni stannar till med jämna mellanrum för att njuta av de växlande landskapen, vilar och fyller på vätska i skuggan och njuter av djuren ni träffar på. Ni lär er om spårstämplar, tecken på marken och vegetationen och lyssnar efter de ljud som avslöjar om det händer något intressant i närheten. På eftermiddagen når ni de akasiadungar där den tillfälliga tältcampen är uppställd. Tältpersonalen har flyttat den hit under er vandring. Njut av stillheten och avskildheten resten av eftermiddagen medans du vilar trötta ben. Sedan njuter ni av en vällagad vildmarksmiddag under kvällen.

Dag 4

Idag går ni längs den uttorkade flodfåran av Simeofloden där den mynnar ut på Serengetislätten, ett av de viltrikaste områdena ni vandrar genom. Ta er tid och njut av allt ni ser och upplever, vare sig det är en hjord elefanter som makligt lunkar fram över slätten, en gepard som vandrar genom grässlätten i det tidiga morgonljuset eller en hjord impalas. Eftersom ni går till fots kommer ni närma er det vild tystare och på ett annorlunda, spännande sätt mot det mer vanliga från ett safarifordon. Det gör upplevelsen större och mer ödmjuk och ni kommer minnas den i resten av ert liv. Ni kommer vandra över öppna slätter och nå Serengeti Walking Camp, en något mer lyxig camp för övernattning.

Dag 5

Från och med nu kommer terrängen bli bergigare allteftersom ni närmar er hjärtat av Serengeti. Ni passerar förbi de stora kopjekullarna när ni vandrar och håll utkik efter djur, alltifrån de små snabbfotade klippstringarantiloperna till lejon som ligger utsträckta i solen. Ni vandrar runt Oldonyo Olbaehöjden som dominerar landskapet här och ni når er camp i skogslandskapet i väst. Eftermiddagen ägnar ni som vanligt och vila eller mer utforskning av omgivningarna.

Dag 6

Idag är er sista dag för Vandra med gnumigrationen och ni kommer gå genom skogar, runt kopjes och över slätter för att tidigt på eftermiddagen nå Dunia Camp som ligger nära Moru Kopjes i centrala Serengeti. Här får ni ett hjärtligt välkomnande av campens personal med sång och dans. Kvällen njuter ni av lyxen som en permanent camp erbjuder. Njut av middagen och tänk tillbaka på er vandring de senast dagarna. Tänk att ni vandrat över Serengeti under gnumigrationen.

Dag 7

En lugn morgon med frukost i campen innan ni får transfer till  Seronera Airstrip för flyg hemåt.

För de som önskar går det bra att förlänga vistelsen på Dunia Camp med vanlig safari.

Boende

FAKTA
Vandra med gnumigrationen

Prisindikation per person:

Min 2 personer som gör safarin: 88 000 kr

Min 4 personer som gör safarin: 68 400 kr

Min 6 personer som gör safarin:61 800 kr

I resans pris ingår:

 • Samtliga måltider under safarin Dag1-7
 • Samtlig dryck
 • Transfer från Serengeti South Airstrip till Kimondo. Från Dunia Camp till Seronera Airstrip.Park fees and camping fees
 • Professionella vandringsguider
 • Följebil
 • All service i tillfälliga tältcamps.
 • Medevac försäkring

I resans pris ingår inte:

 • Internationella flyg
 • Inrikesflyg
 • Dricks
 • Visum ca 50USD pp