Upptäck Sydafrika med Svensk Guide

Upptäck Sydafrika med svensk guide är en fantastiskt resa och vi rekommenderar verkligen att uppleva Sydafrika såhär för första gången.

Antal dagar
15 Dagar
Pris från
36 850:-

Resan Upptäck Sydafrika med svensk guide innehåller allt du kan önska, från safari i härliga BIG-Five Kariega game reserve, med starkt fokus på bevarande av noshörningar via vackra Garden Route längs sydkusten med alla vackra vyer, till fantastiska vindistrikten. Resan avslutas i metropolen Kapstaden och dess omgivningar. Här får ni shopping och goda middagar.
Vår svensktalande guide Andreas Karlsson är en av Sydafrikas mest kvalificerade guider. Han har skrivit böcker om landet och bor sedan många år halva året i Sydafrika. Ni kommer få mycket information på köpet som inte ingår i vanliga resor. När ni reser hem efter Upptäck Sydafrika har ni fått en idé om varför man säger om Sydafrika, en värld i ett land!

Dag 1

Avresa från Sverige fulla av förväntan inför resan upptäck Sydafrika med svensk guide!

Dag 2

Ankomst till Port Elizabeths flygplats där gästerna välkomnas av vår guide som tillsammans med gästerna tar bussen mot Kariega Game Reserve.

Afternoon Tea serveras på lodgen och innan det är dags för att ge sig ut för vistelsens första och spännande Game Drive i skymningen

Middag serveras på lodgen.

Dag 3

Efter en morgonfika i gryningen är det dags att bege sig ut på dagens första Game Drive i soluppgången. Denna tid på dagen är ett av de bästa tillfällena att se djuren när de är som mest aktiva.

Väl tillbaka på lodgen serveras frukost och dagen är fri att utforska lodgen på egen hand. Här kan man spana efter sällsynta fåglar eller svalka sig i poolen.

Lunch serveras på lodgen under dagen.

På eftermiddagen serveras en Afternoon Tea innan det är dags att bege sig ut på dagens andra Game Drive. Här har man ytterligare möjligheter att se de vilda djuren i dess naturliga miljö.

Gemensam middag på lodgen.

Dag 4

Efter en morgonfika i gryningen är det dags att bege sig ut på Game Drive i soluppgången. Denna tid på dagen är ett av de bästa tillfällena att se djuren när de är som mest aktiva.

Väl tillbaka på lodgen serveras frukost och dagen är fri att utforska lodgen på egen hand. Man kan t.ex. ta en tupplur eller slappna av vid poolen.

Lunch serveras på lodgen under dagen.

På eftermiddagen serveras en Afternoon Tea och efter den är det dags att bege sig ut på dagens andra Game Drive. Här har man ytterligare möjligheter att se de vilda djuren i dess naturliga miljö.

Middag serveras då gästerna är tillbaka på lodgen.

Dag 5

Dagen börjar med en tidig Game Drive i gryningen följt av frukost på lodgen.

Därefter utcheckning från Kariega Game Reserve för vidare resa till till Plettenberg Bay.

Lunch på egen hand.

Incheckning på Bayview Hotel som ligger i hjärtat av kuststaden Plettenberg Bay.

Gemensam middag serveras på en trevlig restaurang i Plettenberg Bay.

Dag 6

Frukost serveras på hotellet.

Dagens utflykt går till Tsitsikamma nature reserve och Storm river för att få uppleva vacker natur med höga berg och vattenfall som forsar igenom dem. Här finns fina fotomöjligheter och enastående utsikter att få med sig i minnet hem.
Gemensam lunch under dagen.

Eftermiddagen och kvällen med middag spenderas på egen hand i Plettenberg Bay.

En lugn morgon med frukost på hotellet och tid på egen hand.

Dag 7

En lugn morgon med frukost på hotellet och tid på egen hand.

Förslag på tillval av aktiviteter:
1. En adrenalin upplevelse i Bungy Jump som är något utöver det vanliga när man hoppar ut över bergen hela 216 meter över havet från Bloukrans bron.
2. Snorkla i den indiska oceanen med lekfulla afrikanska sälar för att uppleva äventyr från havets sida med allt det har att ge.

Lunch spenderas på egen hand. Under eftermiddagen åker vi vidare mot Knysna.
Incheckning på Protea Hotel Knysna Quays som ligger centralt beläget.
Efter vi har checkat in på hotellet får vi en guidad tur genom staden och upp på Knysna Heads.
Gemensam middag under kvällen serveras på en mysig restaurang i Knysna.

Dag 8

Frukost serveras på hotellet innan det är dags för att checka ut och bege sig vidare längst Garden Route. Efter staden George åker vi inåt i landet mot Oudtshoorn, huvudort i halvökenområdet Klein Karoo.

Vi besöker en strutsfarm och får lära oss mer om dessa märkliga fåglar som är den dominerande näringen i området och staden kallas ibland för världens fjäderhuvudstad.

Lunch serveras på gården innan vi åker vidare mot incheckning på hotellet.

Incheckning på Oudtshoorn Riempie Estate som är ett hotell omgivet av berg och grönska i mitten av Oudtshoorn.

Gemensam middag under kvällen serveras på en trevlig restaurang i Oudtshoorn.

Dag 9

Efter frukost på hotellet går dagens utflykt till Cango Caves vilket är den fjärde största grottan i världen med ett djup på ca 1200 meter. Under vistelsen får vi en guidad tur och berättelser om hur man upptäckte grottan, vad för människor som levde där och mycket mer. En spännande och vacker upplevelse som är värd att besöka!

Lunch på egen hand.

Eftermiddagen och kvällen spenderas på egen hand.

Dag 10

Vi njuter av en sista tidig frukost i Oudtshoorn innan vi checkar ut från hotellet för avresa mot den charmiga kuststaden Hermanus.
Lunch på egen hand längst med vägen.
Incheckning på Windsor Hotel Hermanus som erbjuder bekväma rum med panoramautsikt längst med havet.

Förslag på egen aktivitet:
Under eftermiddagen kan man ta en promenad längs den magnifika vägen vid klipporna som omringar kusten hela vägen från framsidan av hotellet till stränderna 10 kilometer iväg. Längs med vägen kan man få syn på valarna som andas ut i fjärran eller träffa en solande ’’Dassie’’ (hyrax). Eller så kan man helt enkelt njuta av den magnifika utsikten över Walkers Bay.

Middag på egen hand på en valfri restaurang i Hermanus.

Dag 11

Efter frukosten har vi tid till valfria aktiviteter innan vi åker mot Kapstaden.

Förslag på tillval av aktiviteter:
•Vithajar är idag ett utav de djur som lever i havet som är mest missförstådda. Med färre än 5000 hajar kvar i världens hav idag, kommer den här upplevelsen erbjuda dig att se hajarna i deras naturliga omgivningar, naturligtvis skyddade av en bur. Vakna upp tidigt och följ med på en hajdykningsexpedition i Gansbaai, där vithajen lever.
•För de som vill ha en mindre extrem aktivitet har alternativet att ta en kajaktur i Walkers Bay och med chans att möta några av de residenta sälarna, delfinerna eller valarna som finns i området. Om man har tur kan även en afrikansk pingvin simma förbi.

Nu är det tid för att lämna Hermanus och åka in mot Kapstaden och närmre de vackra vinlandskapen. Här kommer vi att njuta av en lunch och prova på några av de kända vinerna som produceras i området. Här får vi  en wow-känsla längst med rutten och dess vackra utsikter naturen har att erbjuda.
Efter en lugn och härlig lunch i vinlanden åker bussen mot Kapstaden och mot ert sista hotell för resan.
Incheckning på Protea Sea Point, ett nyrenoverat hotell centralt beläget i Sea Point nära den berömda “Sea Point Promenade”.
Middag serveras i Camps Bay på  Zenzero Restaurant (www.zenzerorestaurant.co.za). Restaurangen serverar välsmakande mat i härlig miljö. De erbjuder mat från de italienska rötterna med fräscha råvaror och havets läckerheter. Här kan vi njuta av god, vällagad mat och en vacker solnedgång.

Dag 12

Efter en härlig  frukost på hotellet  åker vi  på en guidad dagstur söderut längs Kaphalvön. På vägen ner åker vi längs den vackra kustvägen Chapmans Peak Drive och under dagen gör vi stopp på bl a Godahoppsudden ,Cape Point och Boulders Beach.

Gemensam lunch äter vi på den trevliga fiskrestaurangen Harbour House (www.harbourhouse.co.za) vackert belägen vid havet i Kalk Bay. Härifrån har man underhållning i form av sälar som ofta hänger på klipporna utanför restaurangen!

Middag på egen hand.

Dag 13

Frukost serveras på hotellet och därefter tar vi en kort stadsrundtur innan turen går vidare mot Taffelberget. Vi tar linbanan upp som tar ca 5 minuter och på toppen av detta magnifika landmärke erbjuds en vidsträckt utsikt över hela Kapstaden och dess omgivning. (Detta besök är väderberoende, om kabinbanan är stängd försöker vi besöka Taffelberget en annan dag.)

Förslag på tillval av aktivitet under eftermiddagen:

 • Besök Robben Island Ön har i flera perioder fungerat som en fängelseö och är mest känd för att många svarta och färgade apartheidmotståndare, bland dem Nelson Mandela, satt som politiska fångar. Även flera av Namibias frihetskämpar hölls fängslade på fängelseön av apartheidregimen. Idag är ön ett populärt besöksmål för turister och blev 1999 uppsatt på UNESCO:s världsarvslista.

Avslutningsmiddagen denna kväll serveras på exotiska Gold Restaurant Under kvällen får vi avnjuta av mat och underhållning (sång, dans & trummning) från olika delar av Afrika. Vi kommer att få uppleva ett antal olika rätter från det Afrikanska och Kap-Malaysiska köket och inför varje rätt introduceras vilken del av Afrika som maten kommer ifrån.

Förslag på tillval av  aktivitet:

 • Innan  middag finns alternativet att prova på att spela på den Afrikanska trumman tillsammans med en instruktör.

 

Dag 14

Resan upptäck Sydafrika med svensk guide lider mot sitt slut och efter frukost checkar vi ut från hotellet och har förmiddagen på egen hand innan vi beger oss mot Kapstaden flygplats då det blivit dags att säga hejdå till Sydafrika, för denna gång.

Dag 15

Hemkomst till Sverige

Avresor

Avresa
26.09.2020
Prel. pris/person:
36 850:-
Avresa
05.12.2020
Prel. pris/person:
40 900:-

FAKTA
Upptäck Sydafrika med Svensk Guide

Prisindikation per person:

Priser gällande avresa 26/9 2020

Pris per person: 36 850 kr

Pris enkelrum: 48 450 kr

Priser gällande avresa 5/12 2020

Pris per person: 40.900 kr

Pris enkelrum: 54.300 kr

I resans pris ingår:

 • Boende 3 nätter på Kariega Game Reserve i 1-bedroom chalet inkl. helpension och 2 Game Drives per dag
 • Boende 2 nätter på Bayview Hotel i standardrum inkl. frukost
 • Boende 1 natt på Protea Hotel Knysna Quays i standardrum inkl. frukost
 • Boende 2 nätter på Oudtshoorn Riempe Estate i standardrum inkl. frukost
 • Boende 1 natt på Windsor Hotel i Sea-Facing-rum inkl. frukost
 • Boende 3 nätter på Protea Hotel Sea Point i superiorrum inkl. frukost
 • Samtliga transporter i programmet i luftkonditionerad Luxury Coach
 • Vatten ombord på bussen
 • Kostnader för busschauffören
 • Samtliga gemensamma luncher och middagar enligt program inkl: 10% dricks
 • Bagagebärare på flygplatser och hotell
 • Samtliga inträden under utflykter  enligt program
 • SAT- utbildad lokalguide under hela resan
 • Svensk guide Andreas Karlsson

I resans pris ingår inte:

 • Flygbiljetter (Internationella & Inrikes)
 • Dricks till lokalguide & Game Rangers
 • Måltider och aktiviteter på egen hand
 • Aktiviteter märkta som tillval
 • Dryck
 • Dricks till hotellpersonal
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd för deltagarna