<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />

Upptäck safari i Botswana

Att åka på upptäck safari i Botswana som det en gång var, är en mäktig, oförglömlig upplevelse. Under denna resa fokuserar vi inte på att hinna från plats till plats och spränga in massor av safariaktiviteter. Istället kommer vi ta oss tid, andas, njuta av stilla vatten, röda solnedgångar, nattens ljud och morgonens överraskningar.

På upptäck safari i Botswana vi kommer få safari per mokoro-kanot som stilla glider fram genom vattenkanalerna i Okavango och ha tid att se djuren som rör sig runt omkring. Vi kommer få gamedrives längs sandiga vägar där vi kan se nattens spår efter djur som rör sig alldeles nära. Här är naturen och djuren huvudrollsinnehavare och vi förundras hur nära vi kan komma. Vi får förmånen att på riktigt möta folket som ursprungligen levde här och blir visade hur man kan överleva i dessa karga trakter. Detta är det ursprungliga Afrika.

Dag 1

Idag flyger ni från Sverige till Botswana för er resa upptäck safari i Botswana med äventyr i Okavangodeltat.

Dag 2 – 4

När ni landar i Maun blir ni mötta av vår representant från Delta Air, som visar er ombord på safariflyget. Ni flyger till Camp Savuti.

Våtmarken, “The Savuti Marsh”, får sitt vatten från Savutikanaalen och har genom året förtjänat sitt rykte som en av de bästa plasterna att se rovdjur. Här finns mängder av vilt och ett antal av prisbelönta naturfilmer, filmades här.

Kanalen som torkade ut 1982, fick tillbaks sitt flöde 2010 och svämmar nu åter över sina breddar och ut i våtmarken. Gräset växer högt och drar till sig mängder av olika gräsätare, och eftersom vi är i Afrika, även mängder av rovdjur.

Safarin sker under morgon- och eftermiddags gamedrives och ni kör genom området längs floden och våtmarken. Det är öppna jeepar som används här för att ge bästa möjliga förutsättning för fotografering och nära upplevelser. Guiden kommer som alltid göra sitt bästa för att visa sitt land och den otroliga artrikedomen som finns här. Området är även bra för fågelintresserade.

Dag 5 – 7

Efter frukost i  Camp Savuti, får ni transfer till airstripen för safariflyg till Delta Camp.

Delta Camp ligger i ett skogsområde på en stor ö på sydvästra gränsen av Chief’s Island, bredvid Moremi Game Reserve i centrala Okavangodeltat.

Okavango,med sina kristallklara vattenvägar, näckrosprydda laguner, vidsträckta våtmarker och oräkneliga öar hyser över 450 fågelarter, ett brett spektrum av växter samt de flesta av Afrikas vilda djur. Okavango förtjänar verkligen sin position som ett av Afrikas bästa safariområden.

På Delta Camp är det lugn och ro som står i fokus. Att spåra vilda djur till fots står för spänningen.Gäster bjuds in att hälsa på i de lokala byarna, där guiderna bor och lära känna befolkningen.

Middagarna avnjuts med fantastisk utsikt över deltat med de omgivande flodbrinkarna och de vilda djuren. Tag med pickniclunch och var ute hela dagen, vandra till någon närbelägen ö för att njuta av dagen.

På Delta Camp kommer ni uppleva den traditionella, ursprungliga Okavangosafarin. Lokala guider, mokoros, inga motorbåtar, inga dieselgeneratorer kring campen. Här råder lugn och stillheten som var det som lockade oss hit från början.

Njut av traditionell Okavangosafari med din privata guide, lyxig, men naturligt boende, fräscha grönsaker, fantastiska råvaror och goda drycker gör att campen och dess kök har ett välförtjänt gott rykte.

 

Dag 8 – 10

Efter frukost på  Delta Camp, tar ni safariflyget till  Deception Valley Lodge.

Campen ligger på ett privat reservat, 15000 hektar stort och gränsar till Central Kalahari Game Reserve. Deception Valley Lodge är en av de första lodgerna i detta område.

Campen har egen airstrip, 15-minuter från lodgen och det tar en halvtimma att flyga till  Maun.

Safarin här är mycket varierad. Reservatets många vägar och stigar gör gamedriven omväxlande även för nattsafari. Kalaharis sandiga vägar gör att det är enkelt att se spår och er guide visar var lejon och leopard har vandrat. Spåren kan följas off-road eftersom det är ett privat reservat.

Lodgen erbjuder även möten med  Bushman (San) folket. ‘Braam’ Badenhorst,en av lodgens ägare, växte upp här med Sanfolket och många av hans vänner bor här på reservatet och visar gärna sitt folks traditionella sätt att leva. Att vandra genom dessa karga marker tillsammans med San som visar hur man kan överleva på frukt, bär, rötter, bark, örter och blommor, många som används till medicin och cermonier, är en stor upplevelse. Allt detta och dessutom mängden av däggdjur, fåglar, kräldjur och insekter som lever här i denna fascinerande del av världen.

Dag 11

Njut av en gamedrive på morgonen, frukost och sedan lämnar ni Deception Valley Lodge med safariflyg till Maun för er hemresa.

Boende

FAKTA
Upptäck safari i Botswana

Prisindikation per person:

1 Jan – 31 mar: 57 350 kr

1 apr – 30 jun, Nov: 66 750 kr

1 jul – 31 oct: 76 650 kr

I resans pris ingår:

 • 3 nätter Camp Savuti
 • 3 nätter Delta Camp
 • 3 nätter Deception Valley Lodge
 • Helpension
 • Kaffe/te snacks
 •  Dryck (soft drinks, vatten, öl, lokala viner och drinkar)
 • Kemtvätt
 • Safariaktiviteter
 • Statliga skatter och avgifter
 • Parkavgifter
 • Safariflyg och transfers

I resans pris ingår inte:

 • Flygbiljetter och flygskatter
 • Visum
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dricks
 • Statlig “vildmarksskatt USD30 per person och dag under Oddballs’ Mokoro Trail