The Last Word on Golf

Under tiden du väntar på att de svenska golfbanorna torkar upp och blir spelbara har vi ett förslag. Varför inte kicka igång din golfsäsong i underbara Kapstaden?
Det här är ett fantastiskt erbjudande som passar golfare på alla nivåer. 9 nätter med 5-stjärnigt boende, 5 golfrundor på några av Kapområdets bästa banor och till och med lite vinprovning med sightseeing.

Antal dagar
10 dagar
Pris från
16 395:-

Dag 1 :Övernattning

Idag åker ni från Sverige och golfäventyret i Kapstaden börjar!

Dag 2 :Cape Town

Vid ankomst Kapstaden blir ni mötta av vår representant på plats och får transfer till ert hotell. Resten av dagen vilar ni ut efter flyget.

Dag 3 :Clovelly Golf Course

Efter frukost hämtas ni på ert hotell och får transfer till golfbanan för 18 håls golf.
Clovelly Golf Course and Country Club ligger mellan småstäderna Fish Hoek och Kalk Bay. Det är favoritbanan bland spelare från Europa, inte enbart för den lummiga inramningen, utan också för servisen på klubbhuset.

Banan är väl underhållen och alltid i god kondition. Det moderna klubbhuset ligger med utsikt över banan och det är en fördel att kunna kika på 18:e hålet, 1:a och 10:de hålet vilka båda svänger skarpt till höger respektive vänster. Du får snabbt en uppfattning vilka utslag som behövs, något du blir påmind om hela tiden på denna smala bana.

Under sommarmånaderna kan man förfänta sig lite (och ibland mycket) vind, vilket ökar svårighetsgraden på denna härliga bana. Efter golfen blir ni upphämtade av er transfer tillbaks till ert hotell.

Dag 4 :Cape Peninsula

Idag har ni en heldags privat utflykt (för transfer-alternativet) eller en tur i hyrbilen (för hyrbils alternativet) till Cape Point och Godahoppsudden.

Ni kör till Godahoppsreservatet och Cape Point vilket ofta felaktigt benämns som platsen där Atlanten och Indiska Oceanen möts. Efter en vandring upp till fyrhuset för att beundra utsikten av havet framför er, fortsätter ni till den historiska staden Simonstown, en charmig stad med Viktoriansk arkitektur. Här finns en flottbas och en stor koloni med pingviner på vackra Boulders Beach. En gångväg av trä ger besökare chansen att se pingvinerna i deras naturliga miljö och för den intresserade finns informationscenter om pingviner. Dagsturen avslutas vid ert hotell i Constantia.
*Entréer och lunch till egen kostnad (ej inkluderat i turen)

Dag 5 :Steenberg Golf Estate

Ni blir upphämtade på ert hotell och får transfer till golfbanan för 18 håls golf.

Steenberg är en toppklassbana som ligger i vackra omgivningar med härliga vyer och ett rikt djurliv. 18-hålsbanan ligger mellan femstjärniga restauranger, spaet och vinodlingen på Steenberg Golf Estate och är designad av experter för att klara de heta somrarna i sydöst och vara en utmaning för hela spektrumet av spelare, från nybörjare till proffs. (Det finns många olika positioner för utslagsplatser på varje hål)

Varje green innehåller utmaningar men banans höjdpunkter är 7:e och 14:e hålen där spelare kan chippa och putta i omgivningar helt olika alla andra. Det korta och trixiga 7:e hålet har en green på en ö helt omgiven av bunkers och vatten. Det 14:e hålet är omgivet av vackra berg och är den längsta greenen på södra halvklotet (63 meter)

Efter golfen blir ni upphämtade för transfer tillbaks till ert hotell.

Dag 6 :The Royal Cape Golf Club

Ni blir upphämtade på ert hotell och får transfer till golfbanan för 18 håls golf.

The Royal Cape Golf Club är den äldsta och mest exklusiva golfklubben i Sydafrika. Grundad 1885 och fick epitet Kunglig 1910 av Hertigen av Connaught, som representerade Kung George V vid öppningen av Sydafrikas Unions första parlament. The Royal Cape Golf Course är berömd för dess vackra vyer, men är också ökänd för sina svårigheter och nyckfulla vindar. Detta är en verklig championshipbana och har varit värd för Sydafrika Open elva gånger och Sydafrikas amatörmästerskap åtta gånger. Banan har nyligen genomgått ett renoveringsprogram av alla 18 greener och möter nu kraven från US Golf Association.

Banan är ett bra test på sin egen golfförmåga, speciellt när sydöstliga vindar blåser. Den är ganska platt med parklandskap, väl underhållen och är ett nöje att spela och har en underbar utsikt över Taffelberget. Fairways är smala och trädkantade. Slår du snett blir du straffad av träden och de många bunkrarna på en gång. Det finns mängder av vatten på banan, speciellt i hörnet av 3:e, 4:e och 5:e hålen, men även 14:e, 15:e och 16: hålen har gott om vatten. Största svårigheten är 3:e hålet, par4 (435 meter) där det krävs två långa slag för att nå greenen. 14:e hålet, par4 spelar rakt in i vinden och  greenen är omgivet av vatten.

Efter golfen blir ni upphämtade för transfer tillbaks till ert hotell.

Dag 7 :Cape Town

Dagen till eget förfogande. Njut av ert underbara boende, de närbelägna Kirchenbosch botaniska trädgårdar eller kanske en avstickare till Kapstadens populära Waterfront.

Dag 8 :Franschhoek

Ni blir upphämtade på ert hotell efter frukost för en privat heldagsutflykt (för transfer-alternativet) eller tar en tur i hyrbilen (för hyrbils alternativet) till vindistrikten. Er guide kommer ge er förslag på vingårdar att besöka där ni kan testa och njuta av de lokala vinerna. Ni startar i Stellenbosch som enligt många är själva hjärtat i vindistrikten. Efter det ett besök i Paarl innan dagen avslutas i Franschhoeks vindal.
*Entréer för vinproving ingår ej i priset, betalas på plats.

Incheckning på ert hotell i Franschhoek, vilket är ett smultronställe i vindistriktet. Ert hotell ligger centralt med de bästa restaurangerna på promenadavstånd.

Dag 9 :Pearl Valley Golf Estate

Ni blir upphämtade på ert hotell och får transfer till golfbanan för 18 håls golf.

Pearl Valley är ett riktigt mästerverk, skapad av legenden Jack Nicklaus. Hans unika design syns längs hela banan. Nicklaus har använt hela sin samlade kunskap i utvecklandet av en häpnadsväckande bana. Den invigdes officiellt i november 2003 av  Nicklaus själv och Sydafrikas store spelare Gary Player. Pearl Valley Golf Estates utnämndes till ”Årets bästa golfbana” av tidingen Golf Digest 2005 och är för närvarande rankad som nummer tre i Sydafrika och näst bäst i underhåll av Golf Digest.

Naturen som omger banan lever upp till designen av ”Golden Bear”. En kombination av djupgröna greener och gnistrande vit sand i de 81 bunkrarna är omsorgsfullt planerade för att Pearl Valley ska bli en av de mest spektakulära banorna i världen rent visuellt. Banan höjer standarden rejält på vad golf har att erbjuda i Sydafrika. Längden på banan från mästerskaps teerna är 6749 meter. Spelar du medlemsbanorna varierar längden från 5878 meter från Blue Club tee och Senior/damers mästerskaps teerna är 5586 meter. Damernas bana sträcker sig 4706 meter. Bunkrarna är enligt Nicklaus intentioner långa, grunda men inte alltför avskräckande.

Varje hål är omgivna av de majestätiska bergskedjorna i  Paarl och Franschhoek och är alla utmanande på grund av bunkrarnas placering och de snabba greenerna. Vindriktningen var också en faktor att ta med i beräkningen vid skapandet av banan. Under vintern blåser det från nordväst och under sommaren kommer vinden från sydöst.

Efter golfen blir ni upphämtade för transfer tillbaks till ert hotell.

Dag 10 :Erinvale Golf Club

Ni blir upphämtade på ert hotell och får transfer till golfbanan för 18 håls golf.

Erinvale Golf Club stod värd för golfens Wold Cup 1996, året efter öppnandet av banan. 2003 och 2004 hölls SAA Open och nyligen var banan värd för Sydafrikas handikapps-mästerskap. Golfen på Erinvale Golf Club indelas i två distinkta, väldigt olika niohål. På första nian spelar man genom den plattare, bebyggda delen av anläggningen medans den andra delen spelas på sluttningarna av Helderberg med underbara vyer över sjö och berg. 18-hålsbanan, designad av Gay Player i kombination med det underbara vindistriktet och andlösa vyer, gör banan till ett populärt val för golfspelare.

Efter golfen blir ni upphämtade för transfer tillbaks till ert hotell.

Dag 11 :Övernattning

Ni blir upphämtade på ert hotell och får transfer till flygplatsen i Kapstaden för hemresa.

Vill ni fortsätta er resa? Resan passar bra i kombination med safari eller varför inte besöka Victoriafallen? Kontakta oss för mer information.

Dag 12 :Resans slut

 

Avresa

Avresa
Dagligen
Prel. pris/person:
16 395:-

FAKTA
The Last Word on Golf

Prisindikation per person:

Hyrbils-alternativet 2019

01 mars – 30 april: 16 395 kr

01 maj – 30 september: 26 695 kr

01 oktober – 30 november: 26 895  kr

Transfer-alternativet 2019

01 mars – 30 april: – 21 595 kr

01 maj – 30 september: 31 895 kr

01 oktober – 30 november: 32 495 kr

I resans pris ingår:

  • 9 nätters boende på Last Word exklusiva hotell med frukostpension.
  • 2 middagar på  Last Word Long Beach
  • Green fees för 5 rundor 18 hål golf  på banor angivna I programmet.

 

Hyrbils-alternativet 2019

10 dagar hyrbil (kategori C – Hyundai Accent eller liknande) – uppgradering till större bil är möjligt mot extra kostnad.

Transfer-alternativet 2019

Alla transfers flygplats – hotell Hotell – golfbana – hotell Utflykt Kapstaden Utflykt vindistrikten

I resans pris ingår inte:

  • Internationella flyg economy ca 8000 kr
  • Måltider och aktiviteter ej nämnda I programmet.
  • Entréer under utflykter, betalas på plats.
  • Hyra golfutrustning
  • Dricks