Tanzanias bästa med svensktalande färdledare

Tanzania har fantastisk safari med bland annat Serengeti – den ändlösa slätten med natur och djur samt Ngorongorokratern. En resa med svensk guide och extra fokus på innehåll, safari och anekdoter från safarilivet i Serengeti. Efter safarin avslutas resan med boende på ett av Zanzibars bästa hotell.

Antal dagar
13 dagar
Pris från
43 950:-

Dag 1 Avresa Sverige och ankomst Arusha

Flyg från Sverige. Vid ankomsten till Kilimanjaro möts vi av vår reseledare Johan Stenkula. Transfer till Mount Meru Hotel där vi bor 1 natt inkl. frukost.

Dag 2 Safari i Lake Manyara National Park

Första dagen åker vi med Johan och våra chaufförer mot Lake Manyara med picknicklunch ute i det fria. Safari i nationalparken en stor del av dagen och sedan vidare ca 1 timme mot Ngorongoro Serena Lodge där vi bor med utsikt över den magnifika Ngorongorokratern. Frukost, picknicklunch och middag ingår. (resa i safarijeep ca 2 timmar till Lake Manyara, safariturer och sedan ca 1 timme till Ngorongoro)

Dag 3 Ngorongorokratern

Safari i Ngorongorokratern hela dagen. Här finns gott om djur och fina fotomöjligheter. Ngorongorokratern är en enorm krater som har ett eget ekosystem med djur nere i kratern som är drygt 2 mil bred. Den omnämns ofta som världens åttonde underverk och är med UNESCO:s världsarvslista sedan 1979. Boende på Ngorongoro Serena Lodge. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4 Serengeti

Efter frukost avresa mot Afrikas kanske bästa och mest omtalade djurområde, nationalparken Serengeti som har klassisk savann och är en av de största nationalparkerna i hela Afrika. Safariturer i Serengeti på eftermiddagen. Boende på fina Serengeti Serena Lodge i centrala Serengeti vilket är viktigt för en bra safariupplevelse. Frukost, lunch och middag ingår. (resa ca 2-3 timmar till Serengeti)

Dag 5 Serengeti

Gamedrive/safari mycket tidig morgon då djuren är som mest aktiva. Boende på Serengeti Serena Lodge. Frukost och mer safariturer hela dagen i Serengeti.

Dag 6 Serengeti

Gamedrive på morgonen, frukost och mer safari i Serengeti. Resa tillbaka mot Ngorongoro och sedan åter mot Lake Manyara där vi bor på vackra Lake Manyara Serena Lodge med utsikt över nationalparken nedanför. Middag på kvällen. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 7 Flyg till Zanzibar

Efter frukost åker vi tillbaka till Arusha ca 3 timmar. Flyg till Zanzibar, transfer och boende på magiska Breezes Beach Club & Spa. I grundalternativet bor ni här 5 nätter. Frukost och middag ingår.

Dag 7-12 Breezes Beach Club & Spa 5 nätter

Breezes är ett av de bästa hotellen på Zanzibar och ändå väl integrerat med lokalbefolkning där man stödjer byarna omkring och även utbildar människor som får arbeta på hotellet. Mycket fin design och ett särskilt lugn finns här på en av Zanzibars bästa stränder. Här ingår både frukost och middag av hög kvalitet varje dag.

Dag 12 Hemresa

Transfer till flygplatsen och hemresa sen kväll.

Dag 13 Hemkomst

Avresor

Avresa
15.11.2018
Prel. pris/person:
43 950:-
Avresa
22.11.2018
Prel. pris/person:
43 950:-
Avresa
07.02.2019
Prel. pris/person:
55 500:-
Avresa
14.03.2019
Prel. pris/person:
43 950:-
Avresa
21.03.2019
Prel. pris/person:
43 950:-

FAKTA
Tanzanias bästa med svensktalande färdledare

Prisdetaljer:

Barn under 12 år i extrabädd betalar 60% av resans pris.

Deltagare:

Min 6, max 18 pers.

I resans pris ingår:

 • Flyg med KLM.
 • Flygskatter ca 4 300 kr.
 • Transfers.
 • Mount Meru Hotel 1 natt inkl. frukost.
 • Safari i fyrhjulsdriven landcruiser.
 • Svensktalande guide.
 • Professionell engelsktalande safarichaufför/guide.
 • Parkavgifter.
 • Boende och måltider enligt program.

I resans pris ingår inte:

Drycker, dricks, visum USD50, utflykter bokade separat.

Inkvartering:

 • 1n Mount Meru Hotel,
 • 2n Ngorongoro Serena Lodge,
 • 2n Serengeti Serena Safari Lodge,
 • 1n Lake Manyara Serena Lodge,
 • 5n Breezes Beach Club & Spa.

Pass/Visum:

Passet måste vara giltigt i 6 mån. efter vistelsen. Visum behövs och ordnas antingen via Tanzanias ambassad eller vid ankomst till Tanzania, USD50.

Denna resa passar:

Gammal som ung, singlar, familjer och mindre grupper.