Tanzanias bästa med svensk guide

Tanzania har fantastisk safari med bland annat Serengeti – den ändlösa slätten med natur och djur samt Ngorongorokratern. En resa med svensk guide och extra fokus på innehåll, safari och anekdoter från safarilivet i Serengeti. Efter safarin avslutas resan med boende på ett av Zanzibars bästa hotell.

Antal dagar
13 dagar
Pris från
44 550:-

Dag 1 Avresa Sverige och ankomst Arusha

Flyg med KLM från Sverige på morgonen. Vid ankomsten till Kilimanjaro Airport möts vi av den varma afrikanska kvällen och Andersons i Tanzania och Johan Stenkula. Transfer till hotellet där vi bor på klassiska Mount Meru Hotel 1 natt inkl. frukost.

Dag 2 Safari i Lake Manyara National Park

Frukost på hotellet innan vi åker ut på vår safari. Beroende på gruppens storlek reser vi i 2 eller 3 jeepar med högst 6 safariresenärer i varje. Vi reser med Johan samt lokal guide/förare i varje jeep. Boendet under safarin är lyxigt och vi bor på Serenas fina lodger. Rum med dusch/WC och högsta bekvämlighet och mycket bra läge i nationalparkerna. Första dagen åker vi mot Lake Manyara med picknicklunch ute i det fria. Lake Manyara ligger ungefär 13 mil från Arusha och är en intressant nationalpark med gott om olika typer av apor, elefant, giraff m.m. Senare på dagen åker vi någon timme mot vackra Ngorongorokratern och bor vid kraterkanten med en otrolig utsikt över nationalparken nedanför.

Aktiviteter: ca 1 1/2 timmes transfer, safari i Lake Manyara National Park

Dag 3 Ngorongorokratern

Safari nere i själva Ngorongorokratern. Här finns gott om djur och fina fotomöjligheter. Ngorongorokratern är en enorm krater som har ett eget ekosystem med djur nere i kratern som är drygt 2 mil bred. Den omnämns ofta som världens åttonde underverk och är med UNESCO:s världsarvslista sedan 1979.

Aktiviteter: heldag med safari i Ngorongorokratern

Dag 4 Serengeti

Efter frukost avresa mot Afrikas kanske bästa och mest omtalade djurområde, nationalparken Serengeti som har klassisk savann och är en av de största nationalparkerna i hela Afrika. Detta är trots sin storlek ett av de däggdjurtätaste områdena i Afrika.

Här finns de enorma hjordarna av gräsätare som zebror och gnuer men även gott om rovdjur som lejon och gepard. Ekosystemet som är Serengeti har världens största och mest spektakulära koncentration av stora däggdjur. Här finns t.ex. uppskattningsvis 2000 lejon.

På eftermiddagen gör vi vår första av flera gamedrives i Serengeti. Boende på Serengeti Serena Lodge som ligger bra till i centrala Serengeti med fina safarimöjligheter.

Aktiviteter: ca 4 timmars bilresa och sedan safari i Serengeti

Dag 5 Serengeti

Heldag med gamedrives i Serengeti. Dagen planeras lite beroende på vad som passar bäst. Det kan vara gamedrive mycket tidigt före frukost och sedan lunch på lodgen innan mer gamedrive på eftermiddagen alternativt en heldag ute i Serengeti med picknicklunch.

Aktiviteter: safari i Serengeti

Dag 6 Serengeti

Gamedrive på morgonen, frukost och mer safari i Serengeti. Resa tillbaka mot Ngorongoro och Lake Manyara där vi bor på vackra Lake Manyara Serena Lodge med utsikt över nationalparken nedanför. Middag på kvällen.

Aktiviteter: safari i Serengeti, resa tillbaka mot Lake Manyara

Dag 7 Flyg till Zanzibar

Frukost. Avfärd tillbaka mot Arusha som tar ca 3 timmar. Johan och chaufförer hjälper oss checka in på flyget till Zanzibar som går tidig eftermiddag och tar drygt 1 timme. Johan lämnar här gruppen och man har tid på Zanzibar på egen hand.

Dag 7-12 Breezes Beach Club & Spa 5 nätter

Vid ankomst till Zanzibar möts ni och har transfer till ett av våra favorithotell på Zanzibar som heter Breezes Beach Club & Spa och ni bor här 5 nätter inkl. halvpension. Breezes är ett av de bästa hotellen på Zanzibar och ändå väl integrerat med lokalbefolkning där man stödjer byarna omkring på vissa sätt och även utbildar människor som får arbeta på hotellet. Trevligt och hög standard. Mycket fin design och ett särskilt lugn och ett läge vid en av Zanzibars bästa stränder. När ni bor här ingår både frukost och middag av hög kvalitet varje dag.

Dag 12 Hemresa

Transfer till flygplatsen och hemresa sen kväll.

Dag 13 Hemkomst

Avresor

Avresa
14.03.2019
Prel. pris/person:
44 550:-
Avresa
14.11.2019
Prel. pris/person:
44 550:-
Avresa
21.11.2019
Prel. pris/person:
44 550:-

FAKTA
Tanzanias bästa med svensk guide

Prisdetaljer:

Barn under 12 år i extrabädd betalar 60% av resans pris.

Deltagare:

Min 6, max 18 pers.

I resans pris ingår:

 • Flyg med KLM.
 • Flygskatter ca 4 800 kr.
 • Transfers.
 • Mount Meru Hotel 1 natt inkl. frukost.
 • Safari i fyrhjulsdriven landcruiser.
 • Svensktalande guide.
 • Professionell engelsktalande safarichaufför/guide.
 • Parkavgifter.
 • Boende och måltider enligt program.

I resans pris ingår inte:

Drycker, dricks, visum USD50, utflykter bokade separat.

Inkvartering:

 • 1n Mount Meru Hotel,
 • 2n Ngorongoro Serena Lodge,
 • 2n Serengeti Serena Safari Lodge,
 • 1n Lake Manyara Serena Lodge,
 • 5n Breezes Beach Club & Spa.

Pass/Visum:

Passet måste vara giltigt i 6 mån. efter vistelsen. Visum behövs och ordnas antingen via Tanzanias ambassad eller vid ankomst till Tanzania, USD50.

Denna resa passar:

Gammal som ung, singlar, familjer och mindre grupper.

Prisindikation per person:

44 550kr

Avresor 14/11, 21/11