<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />

Tält- och campingsafari i Tanzania

Tält- och campingsafari i Tanzania innebär en litet enklare version av boende. Främst för safariresenären som åker till Tanzania med djur och natur i fokus. Vi bor inne i de olika nationalparkerna Lake Manyara, Serengeti och Ngorongoro i stora tält med riktiga sängar och spanar efter djur från tidig morgon till mörkret lagt sig. Safaribilen är privat för eget bruk och körs av professionella safariguider.

Antal dagar
6 dagar
Pris från
22 500:-

Att bo i tält i en camp låter kanske till första början lite enkelt och obekvämt, men ni kommer bli förvånade. Tälten är designade för maximal avkoppling. De stora king-size eller twinsängarna är mycket bekväma. I varje tält finns dusch och wc och lamporna lyser med solenergi. Man glömmer nästan att man bor i ett tält, om det inte vore för nattens ljud som når ända in på huvudkudden. Njut av det vilda under er tältsafari i Tanzania!

Dag 1 Avresa från Sverige och ankomst Arusha

Start för er tält- och campingsafari i Tanzania. Vid ankomsten i möts ni av vår representant på plats. Transfer från flygplatsen till ert hotell för övernattning.

Dag 2 Safari i Lake Manyara National Park – något för fågelskådaren

Er engelsktalande chaufför/guide hämtar er i den privata landcruisern och efter ett par timmar är ni framme och kan ägna resten av dagen åt safarin runt sjön.

Frukost, picknicklunch och middag ingår. (ca 120 km, 2 ½ tim)

Dag 3 Världsberömda Serengeti National Park

Ni fortsätter vidare till Serengeti National Parks vidsträckta savann som ni når under eftermiddagen. Ni letar lejon, elefanter, giraffer och mycket mer. Ni bor två nätter i stora tält med privat dusch och wc.

Frukost, picknicklunch och middag ingår (ca 200 km, 4 tim)

Dag 4 Safari hela dagen i Serengeti

Antingen stannar ni ute hela dagen på gamedrive och tar med es picknicklunch eller så gör ni en morgon- och en eftermiddagssafari med avbrott för lunch i campen. I dag kan den som vill boka en ballongsafari över savannen i gryningen (ingår inte i priset).

Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 5 Safari från Serengeti till Ngorongorokratern, Edens lustgård

Ni lämnar Serengeti och färdas genom Ngorongoro Conservation Area till den berömda imploderade calderan. Många djur lever hela sin liv i kratern och har vi tur får vi se den skygga och utrotningshotade spetsnoshörningen.Under sen eftermiddag ankommer ni er camp för middag och övernattning.

Frukost, lunchpaket och middag ingår (ca 210 km, 4 tim)

Dag 6 Äventyret lider mot sitt slut

Efter frukost åker ni tillbaka till Arusha för flyg hem. Äventyret behöver inte ta slut här utan ta gärna flyget till Zanzibar för några härliga avkopplande dagar på stranden.

Frukost ingår (ca 210 km, 3 tim)

Dag 7

Hemkomst.

Avresa

Avresa
Dagligen
Prel. pris/person:
22 500:-

FAKTA
Tält- och campingsafari i Tanzania

Prisindikation per person:

28 100 kr min 2 pers.

22 500 kr min 4 pers.

Barn under 12 år i extra bädd betalar ca 65 % av det vuxna priset.

Singelrumstillägg: 4 500 kr

I resans pris ingår:

 • Safari i privat fyrhjulsdriven landcruiser
 • Professionell engelsktalande chaufför/guide
 • Parkavgifter
 • Måltider enligt program
 • Boende i delat tält
 • 1 natt på Mount Meru Hotel
 • 1 natt på Lake Tortilis Camp
 • 2 nätter på Serengeti Tortilis Camp
 • 1 natt på Ngorongoro Tortilis Camp

I resans pris ingår inte:

 • Flyg från Skandinavien
 • Dryck till måltiderna
 • Personliga utgifter, dricks
 • Visum ca 50 USD per person
 • Ballongflygning ca 550 USD per person