Sydafrika vid regnbågens slut

Att uppleva det bästa av Sydafrika under en och samma resa verkar omöjligt, men här har vi gjort ett bra försök att plocka alla sevärdheter. Vi gör det i sällskap av professionell svensktalande guide som kan förklara och fördjupa förståelsen av vad vi upplever.Vi får se Afrikas djur i världsberömda Kruger nationalpark, fantastisk och dramatisk natur längs Panoramarutten, Swaziland och Garden Route. Vi avslutar resan med en ljuvligt vistelse i vindistrikten och Kapstaden. Vi bor på bra, bekväma lodger och hotell.

Antal dagar
19 dagar
Pris från
43 950:-
Avresa
19.10.2018
Standard

Dag 1 Avresa

Avresa med flyg från Sverige.

Svensk guide

Andreas Karlsson som bl.a. har skrivit boken Sydafrikas historia och bor en stor del av året i Kapstaden. Frilansjournalist, fotograf och specialutbildad som safariguide för Södra Afrika.

Andreas har tidigare bland annat skrivit reseguiden Mitt Kapstaden (Karavan förlag 2014) och boken Kap till Kairo – anteckningar längs vägen (tillsammans med Görrel Espelund) om en resa med bil tvärs genom Afrika.

Dag 2 Ankomst Johannesburg

Ankomst Johannesburg på morgonen och efter pass och tullformaliteter möter vår svenska guide upp. Guidad tur till Soweto. Lunch och sedan åker vi mot vårt boende Apollo Hotel där vi bor första natten. Lunch ingår.

Dag 3 Mot Krugerparken

Efter frukost reser vi norrut mot Krugerparken och Protea Kruger Gate i Sabi Sands som har öppen gräns mot Krugerparken. Safarin sker i lodgens öppna fyrhjulsdrivna jeepar både inne i Kruger och i angränsande reservat. Vi bor här 3 nätter med helpension. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4 Safari i Krugerparken

Safari i Kruger. Vi tar med picknicklunch för att utnyttja dagen från morgon till kväll. När mörkret faller åter till lodgen för middag och övernattning. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 5 Safari i Krugerparken

Ytterligare en dag med safari i Krugerparken från morgon till kväll.
Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 6 Panorama Route

Vi styr vår buss mot Hazyview via Panoramarutten. Här stannar vi till vid varje sevärdhet som t.ex. God’s Window och Blyde River Canyon. Lunch på Harry’s Pancake. Vi bor på Gecko Lodge. Frukost och lunch ingår.

Dag 7 Swaziland

Mot Kungariket Swaziland. På vägen besök hos Matsamo Cultural Park för en dansuppvisning och byn med marknaden. Vi utforskar Swaziland och bor på Lugogo Sun Lodge. Frukost och lunch ingår.

Dag 8 St. Lucia

Vidare till KwaZulu Natal och kuststaden St Lucia och dess naturupplevelser. På vägen besöker vi en Dumazulu-by och ser ett uppträdande. Boende i St Lucia på Elephant Lake Hotel i 2 nätter. Frukost och lunch ingår.

Dag 9 Safari

På morgonen har vi en förmiddagssafari i Simangaliso, Sydafrikas första naturreservat, ett unikt kust-och vattenvägsreservat. På eftermiddagen har vi en utfärd på floden i St Lucia. Frukost och lunch ingår.

Dag 10 Flyg till Port Elizabeth

Transfer till flygplatsen i Durban för flyg till Port Elizabeth där vi bor på City Lodge Hotel. Finns det tid i Port Elizabeth gör vi en stadstur. Frukost ingår.

Dag 11 Garden Route

Nu går färden vidare längs Garden Route, Vi stannar för lunch och en vandring i Tsitsikama National Park. Vi kommer fram till lagunstaden Knysna (Najsna) för boende 2 nätter på Knysna Quays. Frukost och lunch ingår.

Dag 12 Knysna

Idag står en utflykt till lagunen och Knysna Heads per båt och Featherbed eco experience på programmet. Här får vi uppleva havet och naturen. Eftermiddagen på egen hand.Frukost och lunch ingår.

Dag 13 Strutsdistriktet

Inåt i landet via vackra Quteniqua passet och George till Oudtshoorn. Vi besöker en strutsfarm för lunch och en rundtur och de berömda Cango Caves. Boende på Oudtshoorn Inn. Frukost och lunch ingår.

Vindruvsodling

Dag 14 Vindistriktet

Till vindistriktet och boende i Stellenbosch på Lord Charles. Vinprovning & lunch längs vägen. Frukost & lunch ingår.

Dag 15 Vindistriktet & Kapstaden

Vi utforskar Stellenbosch, Franschhoek och Paarl och mer vinprovning innan vi åker till Kapstaden där vi bor 3 nätter på Portswood Hotel.
Frukost och lunch ingår.

Dag 16 Godahoppsudden

Heldagstur till Godahoppshalvön där vi njuter av den vackra vägen ner förbi Chapmans Peak. Besök till Godahoppsudden och Boulders pingvinkoloni.
Frukost och lunch ingår.

Dag 17 Kirstenbosh & Avslutningsmiddag

Förmiddagstur till Kirstenbosch Botanical Gardens. Lunch på egen hand. (Möjlighet till tur till Table Mountain mot tillägg). Avslutningsmiddag vid Waterfront. Frukost ingår.

Dag 18 Hemresa På Kvällen

Transfer till flygplatsen för hemresa.

Dag 19 Hemma

Hemkomst till Sverige under dagen.

Boende

 • Apollo Hotel

  Johannesburg

 • Gecko Lodge

  Hazyview, Mpumalanga

 • Elephant Lake Hotel

  St. Lucia

 • Lord Charles

  Kapstaden

Avresa

Avresa
19.10.2018
Prel. pris/person:
43 950:-

FAKTA
Sydafrika vid regnbågens slut

Prisdetaljer:

Barn under 12 år i extrabädd betalar 70% av resans pris.

Singelrumstillägg:
6 295 kr

Deltagare:

Min 12, max 26 pers.

I resans pris ingår:

 • Flyg.
 • Flygskatter ca. 4 000 kr.
 • 16 övernattningar i Sydafrika.
 • Halvpension under en del av resan.
 • Helpension under safarin.
 • Samtliga utflykter nämnda.
 • Del i dubbelrum på 3-4 stjärniga boenden.
 • Svensktalande guide och lokala engelsktalande guider.
 • Resa i luftkonditionerad buss.

I resans pris ingår inte:

Dryck, dricks, tillvalda utflykter på platser.

Inkvartering:

 • 1n Apollo Hotel,
 • 3n Protea Hotel Kruger,
 • 1n Gecko Lodge,
 • 1n Lugogo Lodge,
 • 2n Elephant Lake Hotel,
 • 1n City Lodge Hotel,
 • 2n Knynsa Quays,
 • 1n Oudtshoorn Inn,
 • 1n The Lord Charles,
 • 3n Winchester Mansions.

Pass/Visum:

Passet måste vara giltigt i 6 mån. efter vistelsen och ha minst två tomma sidor för stämplar. Reser du med barn under 18 år måste ett fullständigt personbevis medtagas.

Denna resa passar:

Gammal som ung, singlar, familjer och mindre grupper. Den som vill se mycket av Sydafrika i en och samma resa.