Sydafrika med svensk guide

Följ oss på en spännande rundresa i Sydafrika med svensk guide Andreas Karlsson, författare och reseguide, bosatt i Sydafrika. På resan följer du ciceron Lena Bringman som driver Afriduka butik i Mariefred. Under resan ser du och upplever det bästa Sydafrika kan erbjuda med en annan vinkel. Boende och matupplevelser väljs noga och de människor du möter väntar på ditt besök med spänning.

Antal dagar
15 Dagar
Pris från
30 435:-

 

Följ oss på en spännande rundresa i Sydafrika med svensk guide Andreas Karlsson, författare och reseguide, bosatt i Sydafrika. På resan följer du ciceron Lena Bringman som driver Afriduka butik i Mariefred. Under resan ser du och upplever det bästa Sydafrika kan erbjuda med en annan vinkel. Boende och matupplevelser väljs noga och de människor du möter väntar på ditt besök med spänning.

Dag 1

04 nov – Avresa Arlanda med föreslaget flyg med Turkish Airlines kl 17.30. Incheckning ca 2 tim innan.

Dag 2

05 nov – Ankomst till Cape Town International Airport på morgonen. Nu tar er resa Sydafrika med svensk guide sin början. Ni möts av er lokala guide och team. . Ni får en kort stadsrundtur som avslutas vid foten av Taffelberget där ni tar linbanan upp till toppen där en magnifik utsikt väntar. Vidare till Protea Hotel Sea Point, ett hotell centralt beläget i Sea Point nära den berömda “Sea Point Promenade”. Hotellet har en pool och gångavstånd till butiker, barer och restauranger. Här bor ni 4 nätter med frukostpension.

På kvällen serveras Välkomstmiddag i Camps Bay på Zenzero Restaurant.

Dag 3

06 nov – Efter frukost hämtas ni för en guidad stadsrundtur i Kapstaden.

Turen går till några av Kapstadens mest välkända områden så som färgglada Bo-Kaap, upp till Signal Hill och dess magiska utsikt över staden, så väl som en promenad i vackra Company´s Garden.

Lunch till egen kostnad.

Efter stadsrundturen beger ni er vidare för besök på Kirstenbosch Botanical Garden, en av världens vackraste botaniska trädgårdar som utbreder sig längs Taffelbergets sluttning.

På kvällen serveras middag på exotiska Gold Restaurant. Här avnjuts ett axplock av kulinariska specialiteter från hela den afrikanska kontinenten. Under kvällen får ni lyssna på underhållning sång, dans & trummor från olika delar av Afrika.

Dag 4

07 nov – Efter en härlig frukost på hotellet åker ni på en guidad dagstur söderut längs Kaphalvön. På vägen ner åker ni längs den vackra kustvägen Chapmans Peak Drive, som anses vara en av världens vackraste vägar. Under dagen gör ni stopp på bl a Godahoppsudden, Cape Point och Boulders Beach och dess pingvinkoloni.

Gemensam lunch aväts på den trevliga fiskrestaurangen Two Oceans Restaurant

Dag 5

08 nov – Efter frukost på hotellet åker ni ut till en av de många kåkstäderna runt Kapstaden för att lära mer om kulturskillnaderna i landet och se hur stor del av landets befolkning lever. Besöket sker tillsammans med välgörenhetsorganisationen A Reaching Hand, www.areachinghand.com.

Gemensam lunch äter ni på restaurangen 4 Roomed eKasi Culture, där provar ni på traditionell kåkstadsmat med en Fine Dining twist. Kvällen är fri för egna aktiviteter.

Dag 6

09 nov – Efter frukost och utcheckning från hotellet och ni beger er till det sydafrikanska vinlandet. Ni stannar till på en väl utvald vingård för att njuta av dagens första vinprovning!

Dagen fortsätter med ytterligare ett besök på en vingård där ni får uppleva en andra vinprovning. Vidare till en sista vingård för en lång härlig picknick-lunch med fler goda viner i skuggan av lummiga träd.

Ni checkar in på Protea Hotel Stellenbosch som ligger i hjärtat av det Sydafrikanska vinlandet. Hotellet ligger bra beläget med närhet till vingårdar och restauranger. Hotellet har ett härligt poolområde. Rummen är luftiga och moderna. Frukost ingår.
Kvällens middag serveras på den mysiga restaurangen De Volkskombuis. En trevlig restaurang som serverar traditionell Sydafrikansk mat.

Dag 7

10 nov – Efter frukost och utcheckning från hotellet är det dags för ännu en dag i det vackra sydafrikanska vinlandet. Dagen inleds med ett besök i vindistriktet Paarl där ni får njuta av en härliga omgivningar. Efter det beger vi oss till Riebeek Kasteel för dagens andra vinprovning.

Lunch på egen hand och till egen kostnad.

I natt bor ni på The Royal Hotel, ett hotell beläget i Riebeek Kasteel. Hotellet har en gammaldags stil med lyxigt inflytande. Vid hotellet finns en vacker trädgård omringad av de höga bergstopparna. Frukost ingår.

Kvällens middag serveras på den charmiga italiensk inspirerade restaurangen Mama Cucina.

Dag 8

11 nov – Efter frukost på hotellet och utcheckning fortsätter resan vidare in i Sydafrika. Busstransport till Kapstadens flygplats och vidare med flyg till Durban och därifrån väntar transport till St Lucia, cirka 2,5 timme.

Vi bor 2 nätter på Elephant Lake Hotel. Detta 3-stjärniga hotell är bra beläget vid vackra St Lucia Estuary. Hotellet har en vacker trädgård och den trevliga restaurangen Hippo Steakhouse. Frukost ingår.
Lunch och middag sker på egen hand till egen kostnad

Dag 9

12 nov – Efter en härlig frukost beger ni er ut på en spännande dagsutflykt. Ni hoppar ombord på båten och ger sig ut i iSimangaliso Wetland Park. I lugn takt glider ni fram på floden och spanar efter de många flodhästarna och krokodilerna som lever i området.

Lunch ingår och serveras under dagen.

Dag 10

13 nov – Efter frukost på hotellet och utcheckning fortsätter ni till nästa stopp på resan, eSwatini, fd Swaziland, som är ett av de minsta länderna i Afrika. Trots dess storlek bjuder området på spektakulära miljöer. Allt från dramatiska gröna bergskedjor till varmt och torrt lågland.  Befolkningen är främst  swazier vars språk är Swati. Landet är känt för sin rika kultur, bl.a. danser och sånger kopplade till religiösa ceremonier som går långt tillbaka i historien. Lunch sker på egen hand till egen kostnad.

Incheckaning på bekväma Lugogo Sun som ligger ca 13 km från huvudstaden Mbabene. Hotellet är omgivet av lummig och tropisk vegetation med utsikt över vackra berg. Här får ni njuta av bland annat en härlig trädgård med utomhuspool och bar som bjuder in till sköna dagar och kvällar.

Dag 11

14 nov – Frukost på hotellet följt av utcheckning. Ni tillbringar dagen på egen hand med strövtåg i Mbabene. Lunch på egen hand till egen kostnad.

Efter lunch går resan vidare och ni lämnar Swaziland för denna gång. Resan tar oss tillbaks över gränsen till Sydafrika och till utkanten av Kruger national park.

Incheckför 3 nätter på avslappnade Buhala Lodge. Lodgen ligger vid utkanten av Krugerparken och är känd för sitt kök med goda maträtter som kan avnjutas utomhus med utsikt över Krugerparken.

Dag 12

15 nov – Tidigt väckning på morgonen för att bege er ut för en heldags Game Drive (safari). Här har ni möjlighet att se olika vilda djur i dess naturliga miljö. Frukosten avnjuts som en picknick ute i parken. Lunch på lodge i Kruger till egen kostnad.

Efter en härlig game drive med många sightseeings är ni åter på er lodge för uppfräschning och sedan äter ni en trevlig middag tillsammans.

Dag 13

16 nov – Även denna dag beger ni oss ut för en heldags Game Drive. Liksom igår äts frukosten ute i det vilda. Lunch på egen hand ute i parken.

Åter för middag och övernattning på er lodge.

Dag 14

17 nov – Efter frukost och utcheckning åker ni landvägen genom den vackra naturen, cirka 5 timmar, i god tid till OR Tambo International Airport i Johannesburg för flyg hem till Sverige igen.

Dag 15

18 nov – Hemkomst

 

Visa Detaljer 

 

Avresa

Avresa
04.11.2019
Prel. pris/person:
30 435:-

FAKTA
Sydafrika med svensk guide

Prisindikation per person:

Pris per person: 30 435 kr
Singelrumstillägg: 9 100 kr

I resans pris ingår:

 • Boende 4 nätter Protea Hotel Sea Point i superiorrum inkl. frukost
 • Boende 1 natt Protea Hotel Stellenboch i standardrum inkl. frukost
 • Boende 1 natt The Royal hotel i standard/gardenrum inkl. frukost
 • Boende 2 nätter ElephantLodge i standardrum inkl. frukost
 • Boende 1 natt  Lugogo Sun i standardrum inkl. frukost
 • Boende 3 nätter Buhala Lodge i standardrum/Kruger Park Riverrum/Kruger Park Balconyrum inkl. halvpension, 2 dagliga Game Drives
 • Samtliga transporter i programmet i luftkonditionerad Luxury Coach
 • Vatten ombord på bussen
 • Dricks till busschauffören
 • Samtliga gemensamma luncher och middagar enligt program inkl: 10% dricks
 • Bagagebärare på flygplatser och hotell
 • Samtliga inträden för utflykter enligt program
 • SAT-utbildad lokalguide under hela resan
 • Reseledare Andreas Karlsson, Ciceron Lena Bringman, Afriduka

I resans pris ingår inte:

 • Flygbiljetter (Internationella & Inrikes)
 • Dricks till Game Ranger
 • Dricks till lokalguide
 • Måltider och aktiviteter på egen hand
 • Dryck till måltiderna
 • Dricks till hotellpersonal
 • Reseförsäkring och avbeställningsskydd för deltagarna