<br />
<b>Warning</b>:  count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
safari i ngorongoro tanzania
<br />
<b>Warning</b>:  count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />
safari i ngorongoro tanzania

Safari med privat guide

Resa till nationalparkerna i norra Tanzania med egen safarijeep och engelsktalande guide. Upplev Lake Manyara, Serengeti och Ngorongoro. Specialerbjudande för resor i mellansäsong som november till mitten december samt mars och april.

Antal dagar
8 dagar
Pris från
39 800:-

Dag 1

Flyg med KLM på morgonen. Alternativt kan vi boka er med Ethiopian Airlines eller Qatar Airways kvällen före så vi jämför priser åt er. På de här flygbolagen har vi paketpriser som ofta är förmånliga. Vid ankomsten till Kilimanjaro Airport möts vi av den varma afrikanska kvällen och vår samarbetspartner i Tanzania. Transfer till hotellet där vi bor på Arusha Serena 1 natt inkl. frukost. Ett modernt hotell med hög standard.

Dag 2 – Safari 6 dagar / 5 nätter

Frukost på hotellet innan er privata guide hämtar upp er för safarin. Ni reser med er guide/chaufför i er eget safarifordon som är en Toyota Landcruiser. Första dagen åker ni mot Lake Manyara med picknicklunch ute i det fria. Lake Manyara ligger ungefär 13 mil på bra väg från Arusha och är en intressant start på safariresan med regnskogsliknande natur, olika apor, elefant, giraff och flodhästar. Under sen eftermiddag åker vi vidare mot hotellet som ligger uppe på en förkastningskant av Great Rift Valley. Resten av dagen tillbringar vi med avkoppling och kan njuta av den hänförande utsikten över nationalparken nedanför. Man kan även passa på att ta ett skönt bad i poolen. Lake Manyara Serena är riktigt bra och utsikten från poolen när man tar ett bad på eftermiddagen rekommenderas.

Dag 3 – Serengeti

Efter frukost avresa mot Afrikas kanske bästa och mest omtalade djurområde, nationalparken Serengeti som har klassisk savann och är en av de största nationalparkerna i hela Afrika. Här finns de enorma hjordarna av gräsätare som zebror och gnuer som rör sig tillsammans och mängder av lejon.
Serengeti är den viltrikaste nationalparken i norra Tanzania och en av de bästa safariupplevelser man kan göra, men det är viktigt att bo inne i nationalparken på rätt plats eftersom avstånden är stora och man vill vara nära djurlivet. Safarin är otrolig med rovdjur som lejon, leopard, gepard, serval och hyenor men också för de stora hjordarna med antiloparter, gnuer, zebror och migrationen som är här en stor del av året. Giraff, elefant, flodhäst och många fågelarter hittar man här helt naturligt. Serengeti har varierad natur med de stora grässlätterna i sydost och många kopjes där det ibland finns stora flockar med lejon och sedan savann med akacieträd i centrala Serengeti och vid Seronerafloden.

Serengeti är ett världsarvsområde utsett av UNESCO och man brukar säga att inom ekosystemet finns världens största och mest spektakulära koncentration av stora däggdjur. Här finns t.ex. uppskattningsvis 3000 lejon.

Boende på fina Serengeti Serena Lodge som ligger centralt i nationalparken (viktigt) med djurlivet precis utanför dörren. Safari på eftermiddagen.

Dag 4 – Serengeti

Gamedrive på morgonen då djuren är som mest aktiva från ungefär klockan 0600. Sedan frukost omkring 0900. Mer safari och djurskådning i Serengeti.

Dag 5- Serengeti

Gamedrive på morgonen och mer tid i Serengeti. Ni har hela dagen på er att röra er tillbaka mot Ngorongoro och kan även besöka massajby om ni vill det. Massajerna är ett nomadfolk som sätter sin prägel på mycket av denna delen av världen med sina traditioner och stolta uttryck. Att besöka massajby kostar ungefär USD50/fordon som man får betala lokalt. Åter vid Ngorongoro bor vi precis vid kraterkanten med utsikt över den magnifika Ngorongorokratern nedanför.

Dag 6 – Ngorongorokratern

Tidig frukost och safari på väg tillbaka mot Ngorongoro. På förmiddagen åker vi ner i själva Ngorongorokratern för safari resten av dagen.Ngorongorokratern är en enorm krater som har ett eget ekosystem med djur nere i kratern som är drygt 2 mil bred. Den omnämns ofta som världens åttonde underverk och är med UNESCO:s världsarvslista sedan 1979. Middag på lodgen som ligger med fantastiskt utsikt över kraterkanten.

Dag 7 – Åter till Arusha

Frukost. Avfärd tillbaka mot Arusha som tar ca 3 timmar. Sightseeing längs vägen och hemresa på kvällen från Kilimanjaro Airport.

Avresa

Avresa
Dagligen
Prel. pris/person:
39 800:-

FAKTA
Safari med privat guide

Prisindikation per person:

Erbjudande för resor i november till mitten december samt mars.

39 800 kr om ni är 4 personer
44 800 kr om ni är 2 personer

Priset är olika beroende på om ni är 4 eller 2 personer som reser tillsammans i sällskapet. Ni kan också vara flera personer som reser tillsammans. Safarijeeparna tar högst 6 resenärer i varje safarjeep med garanterad fönsterplats och för större sällskap kan ni ha flera safarijeepar. Priserna kan variera på olika datum med platstillgång på flyg så kontakta oss för ett exakt pris på just er resa.

I resans pris ingår:

Flygbiljett från Sverige t/r
Alla flygskatter (ca 4 000:-)
Helpension på safarin och frukost på hotellet i Arusha
Alla transfers enligt programmet ovan
Arusha Serena Hotel 1 natt inkl. frukost
Safari 6 dagar / 5 nätter med helpension och parkavgifter
Egen privat engelsktalande guide/chaufför och safarifordon
Flying Doctor Service på safarin
Agent på plats och 24 timmars service med journummer
Vi avsätter 300:-/person till Fly Green Fund för att reducera klimatavtrycket vid flygresor

I resans pris ingår ej:

Drycker till måltider på safarin
Personliga utgifter
Pass, reseförsäkring m.m.
Visum (USD50 för Tanzania)
Dricks till safariguiden