<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />

Safari i Zimbabwe och Zambia

Välkommen till din Safari i Zimbabwe och Zambia i hjärtat av Afrika! Här finns det finns natur och djurliv som inte har förändrats sedan början av tiden.

En safari i Zimbabwe och Zambia är den perfekta resan är för dem som vill fokusera på riktigt bra safaris. Att kombinera Victoria Falls med Hwange National Park i Zimbabwe och Lower Zambezi och South Luangwa National Park i Zambia är en dröm som kommer i uppfyllelse för många. Att resa på historiska vägar gjorda av Dr David Livingstone. Här är den majestätiska Zambezi-floden som ger möjlighet till kanotsafari med möten med elefanter, giraffer, katter, flodhästar, zebror, noshörningar och hundratals fågelarter. Här gör du gamedrives, promenad safaris och även ridning safaris om du vill. Denna safari är perfekt för vildmark älskare!

Dag 1

Idag flyger ni från Sverige och startar ert Safari i Zimbabwe och Zambia

Dag 2 – 4

På Victoria Falls Airport får du ditt flyg till Hwange. När ni anländer i Hwange möts ni av er guide och får transfer till ert boende. Här kommer aktiviteterna bestå av gamesdrives och vandringar med expertguider. Hwange är en unik nationalpark med varierande miljöer som i sin tur har en mängd olika vilda djur och fågelliv.

Dag 5

Denna dag väntar en gamedrive genom parken för att sedan få transfer till Victoriafallen som tar ungefär 2,5 timmar. Du kan boka solnedgångskryssningar som rekommenderas starkt. Banorna är tydliga och välskilt, men om du föredrar en guide är det möjligt att ordna.

Dag 6

Idag kan du ta en helikopterflygning över Victoria Falls, trädtoppar och eftermiddagste på Victoria Falls Hotel.

Dag 7 – 9

Idag väntar får ni transfer till Zambia och Livingstone flygplats, där går ni ombord flyget som tar er till Royal Airstrip i Lower Zambezi. Här väntar aktiviteter som gamedrives, vandringar, båtkryssning och kanotsafari. Det går också att ordna andra aktiviteter som ett besök i ett local farming communities. Givetvis finns det möjlighet att koppla av på sin uteplats och njuta av Zambezifloden. Lower Zambezi dalen ä ren stor spricka I jordskorpan genom vilket Zambezifloden rinner. Landskapet här är vackert med stora träd och grässavanner. Djurlivet som samlas nära floden under torrsäsongen är otroligt.

Dag 10 -12

Ni får transfer till ert flyg från Royal Livingstone Airport till Lusaka och därifrån vidare till Mfuwe. Äntligen framme i härliga South Luangwa och vi möts och får transfer till vår camp. Här kommer ni få massor av game drives. Det finns även naturliga varma källor att bada i och Spa att njuta av, behandlingar till extra kostnad. Den världsberömda nationalparken South Luangwa har utan argumentation det bästa viltlivet i Zambia och några av världens bästa safariguider. Här finns även ett fotogömsle vid lodgen som gör att du kan få närbilder du bara drömt om.

Dag 13

Idag är den trista dagen då ni tar farväl av det vilda vackra och får transfer till flyget till Lusaka och därifrån flyger ni vidare hem.

Dag 14

Hemkomst till Sverige

FAKTA
Safari i Zimbabwe och Zambia

Prisindikation per person:

Pris per person:

April & November: 61 795 kr

Maj: 65 995 kr

Juni: 69 995 kr

Juli: 74 995 kr

I resans pris ingår:

 • Flyg från Victoria Falls Airport till Hwange
 • Bomani Lodge – 3 nätter, helpension, ej importerade drycker, nämnda aktiviteter, safariavgifter och kemtvätt.
 • Transfer till Victoria Falls
 • Phezulu Guest Lodge – 2 nätter, frukostpension
 • Transfer till Livingstone och flyg till Lower Zambezi
 • Baines River Camp  – 3 nätter, helpension, ej importerade drycker, nämnda aktiviteter, safariavgifter och kemtvätt.
 • Flyg till South Luangwa via Lusaka
 • Kafunta River Lodge – 3 nätter, helpension,  ej importerade drycker, nämnda aktiviteter,  safariavgifter och kemtvätt.
 • Flyg till Lusaka

I resans pris ingår inte:

 • Internationellt flyg
 • Ytterligare måltider, drycker, aktiviteter eller avgifter
 • Avreseskatt på $15 per person från Victoria Falls
 • Entré till Victoria Falls rain forest på $30 per person
 • Visum
 • Reseförsäkring
 • Dricks och egna utgifter