<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />

Safari i Tanzania med svensk guide

Tanzania med svensk guide och safari i Serengeti och Ngorongorokratern första veckan följt av Zanzibar. En resa med hög kvalitet, magiskt djurliv och overkliga upplevelser på savannen.

Antal dagar
13 dagar
Pris från
44 750:-

Dag 1 Avresa Sverige och ankomst Arusha

Flyg med KLM från Sverige på morgonen. Vid ankomsten till Kilimanjaro flygplats möter ni den varma afrikanska kvällen och er guide. Transfer till hotellet där ni bor på klassiska Mount Meru Hotel 1 natt inkluderat med frukost.

Dag 2 Safari i Lake Manyara National Park

Frukost på hotellet innan ni åker ut på er safari. Beroende på gruppens storlek reser ni i två eller tre jeepar med högst sex safariresenärer i varje. Ni reser med lokal engelsktalande guide/förare i varje safarifordon samt svensk guide för gruppen. Boendet under safarin är av mycket hög kvalitet och ni bor bra på Serenas fina safarilodger. Rum med dusch/WC och högsta bekvämlighet och mycket bra läge i nationalparkerna. Första dagen åker ni mot Lake Manyara med picknicklunch ute i det fria. Lake Manyara ligger ungefär 13 mil från Arusha och är en intressant nationalpark med gott om olika typer av apor, elefant, giraff m.m. Senare på dagen åker ni någon timme mot vackra Ngorongorokratern och bor vid kraterkanten med en otrolig utsikt över nationalparken nedanför.

Aktiviteter: ca 1 ½ timmes transfer, safari i Lake Manyara National Park

Dag 3 Ngorongorokratern

Safari nere i själva Ngorongorokratern. Här finns gott om djur och fina fotomöjligheter. Ngorongorokratern är en enorm krater som har ett eget ekosystem med djur nere i kratern som är drygt 2 mil bred. Den omnämns ofta som världens åttonde underverk och är med UNESCO:s världsarvslista sedan 1979.

Aktiviteter:  heldag med safari i Ngorongorokratern

Dag 4 Serengeti

Efter frukost är det avresa mot Afrikas kanske bästa och mest omtalade djurområde, Serengeti National Park som har klassisk savann och är en av de största nationalparkerna i hela Afrika. Detta är trots sin storlek ett av de däggdjurtätaste områdena i Afrika.

Här finns de enorma hjordarna av gräsätare av sebror och gnuer men även gott om rovdjur som lejon och gepard. Ekosystemet som Serengeti National Park är del av, har världens största och mest spektakulära koncentration av stora däggdjur. Här finns t.ex. uppskattningsvis 3000 lejon.

På eftermiddagen gör ni er första av flera gamedrives (safariturer) i Serengeti National Park. Boende på Seronera Wildlife Lodge som ligger bra till i centrala Serengeti med fina safarimöjligheter.

Aktiviteter: ca 4 timmars bilresa och sedan safari i Serengeti

Dag 5 Serengeti

Heldag med gamedrives  i Serengeti. Dagen planeras lite beroende på vad som passar bäst. Det kan vara gamedrive mycket tidigt före frukost och sedan lunch på lodgen innan mer gamedrive på eftermiddagen. Alternativt en heldag ute på Serengeti med picknicklunch.

Aktiviteter:  Safari i Serengeti

Dag 6 Serengeti

Gamedrive på morgonen, frukost och mer safari i Serengeti. Resa tillbaka mot Ngorongoro och Lake Manyara där ni bor på vackra Lake Manyara Serena Lodge med utsikt över Lake Manyara National Park och sjön nedanför. Middag på kvällen.

Aktiviteter: Safari i Serengeti, resa tillbaka mot Lake Manyara

Dag 7 Flyg till Zanzibar

Frukost. Avfärd tillbaka mot Arusha som tar ca 3 timmar. Flyg till Zanzibar tidig eftermiddag. En smidig resa som tar drygt 1 timme. Vid ankomst möts ni av Breezes Beach Club & Spa som är ett av Zanzibars bästa hotell. På Zanzibar har ni inte svensk guide för gruppen.

Dag 7-12 Breezes Beach Club & Spa 5 nätter

Transfer till ett av våra favorithotell på Zanzibar som heter Breezes Beach Club Resort & Spa och ni bor här 5 nätter inkl. halvpension. Breezes är ett av de bästa hotellen på Zanzibar och ändå väl integrerat med lokalbefolkning där man stödjer byarna omkring och även utbildar människor som får arbeta på hotellet. Trevligt och hög standard. Mycket fin design och ett särskilt lugn med ett läge vid en av Zanzibars bästa stränder. När ni bor här ingår både frukost och middag av hög kvalitet varje dag.

Dag 12 Hemresa

Transfer till flygplatsen för er hemresa på kvällen.

Dag 13 Hemkomst

Hemma igen.

Boende

Avresor

Avresa
09.11.2022
Prel. pris/person:
44 750:-
Avresa
16.11.2022
Prel. pris/person:
44 750:-

FAKTA
Safari i Tanzania med svensk guide

Deltagare:

Min 6 personer, högst 18 personer

I resans pris ingår:

 • Flyg med KLM.
 • Flygskatter ca 4 800 kr.
 • Transfers.
 • Mount Meru Hotel 1 natt inkl. frukost.
 • Safari i fyrhjulsdriven landcruiser.
 • Svensktalande guide på safarin
 • Safari med helpension
 • 5 nätter på Breezes med halvpension
 • Professionell engelsktalande safarichaufför/guide.
 • Parkavgifter.
 • Boende och måltider enligt program.

I resans pris ingår inte:

Drycker till måltider på safarin
Personliga utgifter
Pass, reseförsäkring m.m.
Visum (USD50 för Tanzania)
Dricks till den lokala safarichauffören ca USD50/person som man ger avslutningsdagen på safarin

Inkvartering:

 • 1n Mount Meru Hotel
 • 2n Ngorongoro Serena Lodge
 • 2n Seronera Wildlife Lodge
 • 1n Lake Manyara Serena Lodge
 • 5n Breezes Beach Club & Spa

Pass/Visum:

Passet måste vara giltigt i 6 mån. efter vistelsen. Visum behövs, USD50.

Denna resa passar:

Gammal som ung, singlar, familjer och mindre grupper.

Prisindikation per person:

44 750kr

Avresor
9/11, 16/11 – 2022