<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />

Safari i Tanzania med svensk guide

Välkommen till resa Safari i Tanzania med svensk guide!
Tanzania har fantastisk safari med bland annat Serengeti National Park- den ändlösa slätten med natur och djur samt Ngorongorokratern. En resa med svensk guide ger er extra fokus på innehåll, fakta, safari och anekdoter från safarilivet i Tanzania. Efter safarin avslutas resan med boende på ett av Zanzibars bästa hotell. Här njuter ni av den tropiska naturen vid Indiska Oceanen.

Dag 1 Avresa Sverige och ankomst Arusha

Din resa Safari i Tanzania med svensk guide börjar. Flyg med KLM från Sverige på morgonen. Vid ankomsten till Kilimanjaro flygplats möter ni den varma afrikanska kvällen och Andersons i Tanzania samt er guide Johan Stenkula. Transfer till hotellet där ni bor på klassiska Mount Meru Hotel 1 natt inkluderat med frukost.

Dag 2 Safari i Lake Manyara National Park

Frukost på hotellet innan ni åker ut på er safari. Beroende på gruppens storlek reser ni i två eller tre jeepar med högst sex safariresenärer i varje. Ni reser med Johan samt lokal guide/förare i var jeep. Boende under safarin är lyxigt och ni bor bra på Serenas fina lodger. Rum med dusch/WC och högsta bekvämlighet och mycket bra läge i nationalparkerna. Första dagen åker ni mot Lake Manyara med picknicklunch ute i det fria. Lake Manyara ligger ungefär 13 mil från Arusha och är en intressant nationalpark med gott om olika typer av apor, elefant, giraff m.m. Senare på dagen åker ni någon timme mot vackra Ngorongorokratern och bor vid kraterkanten med en otrolig utsikt över nationalparken nedanför.

Aktiviteter: ca 1 ½ timmes transfer, safari i Lake Manyara National Park

Dag 3 Ngorongorokratern

Safari nere i själva Ngorongorokratern. Här finns gott om djur och fina fotomöjligheter. Ngorongorokratern är en enorm krater som har ett eget ekosystem med djur nere i kratern som är drygt 2 mil bred. Den omnämns ofta som världens åttonde underverk och är med UNESCO:s världsarvslista sedan 1979.

Aktiviteter:  heldag med safari i Ngorongorokratern

Dag 4 Serengeti

Efter frukost är det avresa mot Afrikas kanske bästa och mest omtalade djurområde, Serengeti National Park som har klassisk savann och är en av de största nationalparkerna i hela Afrika. Detta är trots sin storlek ett av de däggdjurtätaste områdena i Afrika.

Här finns de enorma hjordarna av gräsätare av sebror och gnuer men även gott om rovdjur som lejon och gepard. Ekosystemet som Serengeti National Park är del av, har världens största och mest spektakulära koncentration av stora däggdjur. Här finns t.ex. uppskattningsvis 2 000 lejon.

På eftermiddagen gör ni er första av flera gamedrives (safariturer) i Serengeti National Park. Boende på Seronera Wildlife Lodge som ligger bra till i centrala Serengeti med fina safarimöjligheter.

Aktiviteter: ca 4 timmars bilresa och sedan safari i Serengeti

Dag 5 Serengeti

Heldag med gamedrives  i Serengeti. Dagen planeras lite beroende på vad som passar bäst. Det kan vara gamedrive mycket tidigt före frukost och sedan lunch på lodgen innan mer gamedrive på eftermiddagen. Alternativt en heldag ute på Serengeti med picknicklunch.

Aktiviteter:  Safari i Serengeti

Dag 6 Serengeti

Gamedrive på morgonen, frukost och mer safari i Serengeti. Resa tillbaka mot Ngorongoro och Lake Manyara där ni bor på vackra Lake Manyara Serena Lodge med utsikt över Lake Manyara National Park och sjön nedanför. Middag på kvällen.

Aktiviteter: Safari i Serengeti, resa tillbaka mot Lake Manyara

Dag 7 Flyg till Zanzibar

Frukost. Avfärd tillbaka mot Arusha som tar ca 3 timmar. Johan och chaufför hjälper oss checka in på flyget till Zanzibar som går tidigt eftermiddag och tar drygt 1 timme. Johan lämnar här gruppen och ni har tid på Zanzibar på egen hand.

Dag 7-12 Breezes Beach Club & Spa 5 nätter

Vid ankomst till Zanzibar möts ni och får transfer till ett av våra favorithotell på Zanzibar som heter Breezes Beach Club Resort & Spa och ni bor här 5 nätter inkl. halvpension. Breezes är ett av de bästa hotellen på Zanzibar och ändå väl integrerat med lokalbefolkning där man stödjer byarna omkring och även utbildar människor som får arbeta på hotellet. Trevligt och hög standard. Mycket fin design och ett särskilt lugn med ett läge vid en av Zanzibars bästa stränder. När ni bor här ingår både frukost och middag av hög kvalitet varje dag.

Dag 12 Hemresa

Vi hoppas ni haft strot nöje av er safari i Tanzania med svensk guide för nu får ni transfer till flygplatsen för hemresa sen kväll.

Dag 13 Hemkomst

Hemma igen.

Boende

FAKTA
Safari i Tanzania med svensk guide

Prisdetaljer:

Barn under 12 år i extrabädd betalar 60% av resans pris.

Deltagare:

Min 6, max 18 pers.

I resans pris ingår:

 • Flyg med KLM.
 • Flygskatter ca 4 800 kr.
 • Transfers.
 • Mount Meru Hotel 1 natt inkl. frukost.
 • Safari i fyrhjulsdriven landcruiser.
 • Svensktalande guide.
 • Professionell engelsktalande safarichaufför/guide.
 • Parkavgifter.
 • Boende och måltider enligt program.

I resans pris ingår inte:

Drycker, dricks, visum USD50, utflykter bokade separat.

Inkvartering:

 • 1n Mount Meru Hotel
 • 2n Ngorongoro Serena Lodge
 • 2n Serengeti Seronera Wildlife Lodge
 • 1n Lake Manyara Serena Lodge
 • 5n Breezes Beach Club & Spa

Pass/Visum:

Passet måste vara giltigt i 6 mån. efter vistelsen. Visum behövs, USD50.

Denna resa passar:

Gammal som ung, singlar, familjer och mindre grupper.

Prisindikation per person:

44 750kr

Avresor
11/11, 18/11 – 2021