Safari i Selous och Ruaha med svensk guide

En safari till Selous och Ruaha med svensk guide, Johan Stenkula är en härlig upplevelse! Selous Game Reserve och Ruaha National Park är Tanzanias största viltområden med små safaricamper har en otrolig artrikedom. I Selous Game Reseve finns tex cirka 7 000 lejon. Detta är en unik resa ut till de stora parkerna i södra Tanzania med en liten grupp tillsammans med Johan Stenkula. Resan inkluderar flyg från Sverige och alla transfers och safari med helpension. Safari sker i öppna safarijeepar men även med båt och walking safari för de som önskar.

Antal dagar
9 dagar
Pris från
44 850:-

Dag 1 – Avresa

Avresa från Sverige på morgonen. Er safari “Selous och Ruaha med svensk guide” har börjat!
Vid ankomsten till Dar es Salaam i Tanzania möts ni av er guide Johan Stenkula som kan allt om de orörda parkerna Selous och Ruaha. Transfer till ert hotell i Dar es Salaam. Boende 1 natt på Southern Sun inkl. frukost.

Dag 2 – Selous

Vi äter tidig frukost och har sedan transfer och safariflyg ut till Selous på förmiddagen. På dessa flyg är det max 15 kg bagagevikt i mjuka väskor, packa lätt!
Boende på Rufiji River Camp som är stora tält med alla bekvämligheter och egen terrass mot Rufijifloden. Här ingår safariturer i öppna safarijeepar, helpension och gamedrives (safariturer). En höjdpunkt är att det förutom safari i öppen jeep också finns möjlighet att göra safari med båt samt walking safari. Gamedrive på eftermiddagen.

Selous Game Reserve är 54 600 km² vilket är enormt och gör det större än Schweiz. Här finns en otrolig djurrikedom med t.ex. 60 000 elefanter, 108 000 st bufflar och ungefär 1 300 av 4 000 av den sällsynta afrikanska vildhunden. Artrikedomen är stor och de stora rovdjuren som lejon och leopard finns det också gott om och det finns mer än 400 olika fågelarter.

Selous är inte en nationalpark utan en “game reserve” vilket är mer som ett viltreservat. Skillnaden är att djurskyddet inte är lika hårt och t.ex. är walking safari tillåtet. Här finns enbart en handfull mindre safaricamper så det är mycket exklusiv safariupplevelse.

Dag 3 – Selous

Gamedrive på morgonen. Frukost och mer safariturer.

Rufiji River Camp ligger på flodbädden vid Rufijifloden på precis rätt ställe för att njuta av stillheten och de många djuren samlas vid floden. Tältcampen som ligger mitt i reservatet är miljövänlig och varje tält har badrum och en terrass mot floden. Djuren kommer regelbundet ned till floden för att släcka törsten, så det finns ofta ett rikt djurliv att se. Här finns gott om flodhäst, krokodil och även rovdjur i området. I mitten av campen ligger restaurangen, baren och biblioteket med fin utsikt över floden och de vackra solnedgångarna.

Dag 4 – Selous

Gamedrive och safari. Gamedrive kan vara med öppen safarijeep och även med båt och Rufiji River Camp erbjuder också walking safari.

Dag 5 – Ruaha National Park

Idag erbjuds en tidig morgonsafari så vi kommer tillbaka lagom till frukosten och efter det checkar vi ut från campen och beger oss till vårt safariflyg som ska ta oss till Ruaha National Park.

Ruaha National Park är Östafrikas största nationalpark och Afrikas näst största. Det finns en mängd elefanter och i den stora Ruaha floden trivs både krokodiler och noshörningar. Under torrperioden juli till november flockas mängder av djur kring Ruaha floden vilket gör djurskådningen spektakulär.

Dag 6 & 7 – Ruaha National Park

Gamedrive på morgonen i öppna safarijeep. Ruaha River Lodge ligger på en unik position kring ett antal kopjes (klippor som finns i landskapet) vid Great Ruaha River och smälter in i omgivningen. Djurlivet dras till floden och man kan se en hel del av djurlivet från safarilodgen. Lodgen har 24 rum och alla har en stor privat veranda.

Mer safari och gamedrives. Ruaha National Park har fått sitt namn efter floden i södra delen av nationalparken. Området blev nationalpark 1964 och har sedan dess blivit större och är numera Tanzanias största nationalpark. Ekosystemet där man gör safari är främst kring de 2 floderna the Great Rusha och Nzombe River i sydöstra nationalparken och det är gott om djur. Det finns t.ex. mycket elefanter, kuduantilop men också rovdjur som lejon, leopard och gepard. Här finns också vildhund och många fågelarter. Området ligger ca 620 km väster om Dar es Salaam.

Dag 8 – Ruaha River Lodge – Dar es Salaam

Gamedrive på morgonen. Safariflyg från Ruaha till Dar es Salaam. Hemresa på kvällen.

Vill du förlänga din resa med några lata dagar vid Indiska Oceanen finns möjlighet till det.

Dag 9

Åter till Sverige på förmiddagen

 

VISA DETALJER

 

 

 

Avresa

Avresa
27.11.2019
Prel. pris/person:
44 850:-

FAKTA
Safari i Selous och Ruaha med svensk guide

Pris/person i dubbelrum:

Pris per person: 48 750:-

Priser kan variera, beroende på platstillgång på flyget.

I resans pris ingår:

 • Flyg från Sverige t/r
 • Alla flygskatter
 • Safariguidning av Johan Stenkula
 • Alla transfers enligt program
 • 1 natt i Dar es Salaam med frukost
 • Safariflyg Dar es Salaam-Selous-Ruaha t/r
 • 3 nätter på Rufiji River Camp
 • 3 nätter på Ruaha River Lodge
 • Helpension under safarin
 • Game drives i campernas öppna 4×4 safari-jeepar
 • Båtsafari och vandringssafari i Selous
 • Samtliga parkavgifter, skatter och avgifter
 • Professionell lokal engelsktalande safariguide
 • Agent på plats och 24 timmars service med journummer.

I resans pris ingår inte:

 • Kemtvätt
 • Dricks
 • Dryck
 • Visum 50 USD pp
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Aktiviteter angivna som tillägg