<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />

Safari i Okavangodeltat

Safari i Okavangodeltat!
Här finner ni äntligen en riktigt genuin safari i Okavangodeltat, med mokoros, vandring, tältboende med minimalt avtryck men som inte ger avkall på bekvämlighet. Framför allt kommer din lokala guide ge dig all sin kunskap och visa sitt härliga delta på nära håll! Denna safari i Okavango är en safari för naturälskaren!

Dag 1

Avresa från Skandinavien för er safari i Okavangodeltat.
Ankomst till Johannesburg. Övernattning på hotell vid flygplatsen.

Dag 2

Efter frukost checkar ni ut för att ta er tillbaka till flygplatsen för vårt flyg till Maun. Vid ankomst möts ni av er engelsktalande guide. Transfer till Maun lodge. Eftermiddagen för avkoppling.

Dag 3 & 4

Efter frukost får ni transfer till flygplatsen där ert safariflyg från Delta Air  väntar på att ta er ut till Okavangodeltat och Oddballs´Enclave som är en liten ö mitt i Okavangodeltat vid gränsen till Moremi Game Reserve. Hit kan du enbart komma med safariflyg.

Vid ankomt blir ni mötta och välkomnade till ön av er privata guide som är med er under hela safarin.  Oddballs’ Enclave har plats för maximalt 10 gäster i fem tält.
De fina Merutälten gör detta till en liten, fin och personlig camp. Tälten står på upphöjda träterrasser alla med privata badrum med kallt och varmt rinnande vatten och vildmarksdusch.

Här kan ni välja mellan många utsiktsplatser över deltat och djuren som passerar förbi. Måltiderna äter ni på restaurangdäcket med utsikt över flodslätten och avlägsna öar.

Enclaven erbjuder enbart vandrings eller mokorosafari. Er privata guide som har hand om max två gäster är född i området och sköter sin egen mokoro som han tar er ut i deltat under tidiga mornar och eftermiddagar då det är lite svalare. Ni besöker de närbelägna öarna där ni går tillsammans för att spana djur och njuta av den speciella atmosfären som finns här i Okavangodeltat. Om ni vill packas det picniclunch så ni kan vara ute hela dagen.

Att obeväpnad vandra mitt bland Afrikas vilda djur är en sällsynt upplevelse som stannar kvar en lång tid. Din guide känner denna natur mycket väl och kan peka ut små och stora uppleveser i det vilda.

 

Dag 5 & 6

Frukost på Oddballs’ Enclave och sedan safariflyg till Camp Savuti.

Camp Savuti ligger ca 20 minuters körning, med safari längs vägen från airstripen i Chobe National Park.
Savutis våtmarker, som får sitt vatten från Savutikanalen, är berömt för att vara ett av Afrikas bästa områden för safari. Här finner du den högsta koncentrationen av rovdjur och övrigt viltliv på hela kontinenten. Ett antal prisvinnande djurdokumentärer har filmats här.

Savutikanalen som varit torrlagd sedan 1982 fick tillbaks sitt flöde 2010 och ger nu åter sitt livgivande vatten till våtmarken och det frodiga gräset. En mängd gräsätare kommer hit och eftersom vi är i Afrika, så gör även rovdjuren.

Camp Savuti är en liten personlig camp med 5 Meru-tält som tar emot maximalt 10 gäster. Tälten är placerade så man slipper insyn och varje tält har en egen veranda med strålande utsikt över Savutikanalen. Tälten är stora och rymliga med privat wc/dusch. I loungen och restaurangen finns sköna soffor kring brasan med utsikt över den vackra kanalen.

Safariaktiviteterna inkluderar morgon- och eftermiddags game drive i parken och längs stränderna. Safarin sker i öppna jeepar för att få bästa möjliga förutsättningar för fotografering och för att se djuren riktigt nära. Din safariguide kommer visa dig sitt vackra Savuti med dess varierade natur och djur. Campen ligger i ett öppet område med fantastisk fågel- och djurrikedom.

Dag 7

Idag måste ni tyvärr lämna allt det vackra och bege er med safariflyg tillbaks till Maun. Här byter ni flyg antingen hemåt eller så förlänger ni er resa tex till Viktoriafallen eller Kapstaden.

Dag 8

Hemkomst till Sverige igen.

FAKTA
Safari i Okavangodeltat

Prisindikation per person:

januari-mars 28 800 kr
april-juni 33 200 kr
juli-oktober 37 500 kr

I resans pris ingår:

 • 1 natt  City Lodge Johannesburg med frukostpension
 • 1 natt Maun Lodge med frukostpension
 • 2 nätter Oddballs Camp med helpension
 • 2 nätter Camp Savute med helpension
 • Alla safariaktiviteter
 • Alla transfers
 • Alla safariflyg

I resans pris ingår inte:

 • Internationellt flyg, bokas på begäran.
 • Aktiviteter ej nämnda i programmet.
 • Dricks
 • Avbeställning och reseförsäkring.
 • Visum