Safari i Makutsi och Krugerparken

Den här resan till Sydafrika åker du på tillsammans med familjen, gänget med vänner eller på egen hand. Här finns ett veckoprogram som innehåller safari i den Sydafrikanska naturen, god ekologisk mat och sköna bad i den varma poolen med naturligt mineralvatten. Vi gör utflykter till några av de mest dramatiska naturområden som finns och får möten med människor, inte bara de andra gästerna utan även personalen och lokalbefolkningen som låter oss ta del av deras vardag.

Antal dagar
7 dagar
Pris från
12 600:-

Dag 1 Ankomst Kruger

Ankomst till Hoedspruits flygplats och vi möts av vår transfer till Makutsi Safari Springs (ca 1 tim). Checka in i rondavel, en typ av bungalow och därefter kan vi bekanta oss med lodgen. Ta det lugnt vid den varma poolen och ströva omkring på lodgens område. Välkomstmiddag under stjärnorna. Middag ingår.

Dag 2 Safari i Makutsi

Sydafrikas vilda djur i Makutsi Game Reserve. Tidig start på safaridagen i Makutsireservatet. Vi åker i öppna Landcruisers med Makutsis rangers som vet allt om djuren och naturen vi träffar på. Vi hoppas på att möta lejon, sebra, flodhäst, elefant, den sällsynta noshörningen och leopard m.fl. På eftermiddagen finns tid att njuta och vila vid poolen.
Frukost och middag ingår.

Dag 3 Safari inne i Krugerparken

Innan solen går upp är vi på väg för en heldag med safari i Krugerparken. Vi vill vara på plats under morgontimmarna när djuren rör sig efter nattens jakt. Vi äter picknickfrukost och fortsätter att njuta av djur och natur. Lunch köps på lodge i Kruger. Åter till Makutsi i tid för middag.
Frukost och middag ingår.

Dag 4 Utflykter längs Panorama Route

Idag packar vi in oss i utflyktsbussen och beger oss till Panorama Route, Blyde River Canyon och Drakensbergen. Stopp längs vägen för bensträckare med utsikt. Vi har även tid för souvenirshopping. Lunch inköps till egen kostnad. Åter till Makutsi för middag. Frukost och middag ingår.

Dag 5 Kvällssafari i Makutsi

Njut av poolen och ladda batterierna för på eftermiddagen kör vi långsafari i vår öppna Landcruiser. Vi tar en sundowner vid solnedgången och när mörkret faller tas sökarljusen fram. Vi letar efter de nattaktiva djuren sällan sedda under vanlig safari. Frukost och sen middag ingår.

Dag 6 Morgon och eftermiddagssafari

Idag står morgon eller eftermiddagssafari med fokus på de vilda djuren på Makutsi Game Reserve på programmet. Vi hoppas på spännande möten tillsammans med vår ranger. Halvpension ingår.

Dag 7 Hemresa

Farväl eller förläng din resa. Transfer till flygplatsen i Hoedspruit.
Frukost ingår.

Avresa

Avresa
Dagligen
Prel. pris/person:
12 600:-

FAKTA
Safari i Makutsi och Krugerparken

Prisindikation per person:

12 600 kr

Barn under 13 år:
6 300kr

Singelrumstillägg: 0 kr

I resans pris ingår:

Transfers och boende enligt program, angivna utflykter, safari, halvpension.

Inkvartering:

6 nätter Makutsi Safari Lodge Rondavel med halvpension.

Pass och visum:

Passet måste vara giltigt i 6 mån. efter vistelsen och ha minst två tomma sidor för stämplar. Reser du med barn under 18 år måste ett fullständigt personbevis medtagas.

Fordon:

Öppna safarijeepar, minibuss under utflykter.

Klädsel:

Fritidsklädsel. Badkläder. Max 20 kg

Avresor:

Dagligen

Flyg från Skandinavien:

Vi bokar gärna flyg från Sverige, fråga oss om pris.

Kombinera gärna med:

Kombinera med mer safari i tält på Makutsi eller vidare resa i Sydafrika.