<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />

Safari i Makutsi och Krugerparken

En safari i Makutsi och Krugerparken är en härlig upplevelse. Safarin sker dels på Makutsi Safari Springs private game reserve och dels i berömda Krugerparken. Ni får även gott om tid att slappna av, umgås och njuta av den fantastiska poolen, fylld med varmt, bubblande mineralvatten  direkt från en naturlig källa. Denna safari är så fantastisk att de flesta kommer tillbaks några år senare för att uppleva allting igen. Safariveckan kombineras med fördel med några dagar i livliga Kapstaden.

Dag 1 Ankomst Kruger

Resan safari i Makutsi och Krugerparken börjar med ankomst till Hoedspruits flygplats och ni möts här av er transfer till Makutsi Safari Springs (ca 1 tim). Checka in i rondavel, en typ av bungalow och därefter kan ni bekanta oss med lodgen. Ta det lugnt vid den varma poolen och ströva omkring på lodgens område. Välkomstmiddag under stjärnorna. Middag ingår.

Dag 2 Safari i Makutsi

Sydafrikas vilda djur i Makutsi Game Reserve.
Tidig start på safaridagen i Makutsireservatet. Ni åker i öppna Landcruisers med Makutsis rangers som vet allt om djuren och naturen ni träffar på. Ni hoppas på att möta lejon, sebra, flodhäst, elefant, den sällsynta noshörningen och leopard m.fl. På eftermiddagen finns tid att njuta och vila vid poolen.
Frukost och middag ingår.

Dag 3 Safari inne i Krugerparken

Innan solen går upp är ni på väg för en heldag med safari i Krugerparken. Ni är på plats under morgontimmarna när djuren rör sig efter nattens jakt.  Picknickfrukost och sedan fortsätter ni att njuta av djur och natur. Lunch köps på lodge i Kruger. Åter till Makutsi i tid för middag.
Frukost och middag ingår.

Dag 4 Utflykter längs Panorama Route

Idag packar ni in er i utflyktsbussen och beger er till Panorama Route, Blyde River Canyon och Drakensbergen. Stopp längs vägen för bensträckare med utsikt. Ni har även tid för souvenirshopping. Lunch inköps till egen kostnad. Åter till Makutsi för middag. Frukost och middag ingår.

Dag 5 Kvällssafari i Makutsi

Njut av poolen och ladda batterierna för på eftermiddagen kör ni långsafari i er öppna Landcruiser. Ni tar en sundowner vid solnedgången och när mörkret faller tas sökarljusen fram. Ni letar efter de nattaktiva djuren sällan sedda under vanlig safari. Frukost och sen middag ingår.

Dag 6 Morgon och eftermiddagssafari

Idag står morgon- eller eftermiddagssafari med fokus på de vilda djuren på Makutsi Game Reserve på programmet. Vi hoppas på spännande möten tillsammans med vår ranger. Halvpension ingår.

Dag 7 Hemresa

Farväl eller förläng din resa. Transfer till flygplatsen i Hoedspruit.
Frukost ingår.

FAKTA
Safari i Makutsi och Krugerparken

Pris per person:

Pris/person i dubbelrum

1/11 2021 – 31/10 2022 – 13 850:-
Barn under 13 år har 50% rabatt på vuxenpriset.

Makutsi har inget enkelrumstillägg för de 5 första rummen som bokas så det är mycket förmånligt pris även om du reser själv. Inget enkelrumstillägg.

På Makutsi bor ni minst 7 dagar / 6 nätter. De tar inte bokningar för enstaka nätter.

Andra paket finns som walking safari package 7 dagar / 6 nätter och längre vistelser på 2 eller 3 veckor.

Safarilodgen är stängd från 4/6 – 26/6 2022.

I resans pris ingår:

 • Transfer från Hoedspruits flygplats t/r
 • 6 nätters boende på Makutsi Main Camp
 • Halvpension (frukost och middag varje dag)
 • 3st 3-timmars gamedrives på Makutsi
 • 1st 5-timmars gamedrive
 • Heldagssafari inne i Krugerparken
 • Heldagstur med Blyde River Canyon

I resans pris ingår ej t.ex.

 • Flygbiljetter
 • Personliga utgifter
 • Pass, reseförsäkring, vaccinationer
 • Dricks

Pass och visum:

Passet måste vara giltigt i 6 mån. efter vistelsen och ha minst två tomma sidor för stämplar. Reser du med barn under 18 år måste ett fullständigt personbevis medtagas.

Avresor:

Dagligen

Flyg från Skandinavien:

Vi bokar gärna flyg från Sverige, fråga oss om pris.

Kombinera gärna med:

Kombinera med mer safari i tält på Makutsi eller vidare resa i Sydafrika.