<br />
<b>Warning</b>:  count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />

Safari i Botswana

En resa till det orörda Afrika med safari i Botswana. Safari i Okavangodeltat på en liten men bekväm safaricamp 3 nätter, sedan 2 nätter i Chobe och avslutning med Victoriafallen. Här finns platser och natur som är opåverkade av människan.

Botswana i södra delen av Afrika är ett av kontinentens minst exploaterade länder. 17% av landet är nationalpark och man lägger mycket kraft och resurser på sin naturturism. Landet är känt som ett av Afrikas mest stabila och demokratiska länder. Mest känt är det berömda Okavangodeltat med sina labyrinter av sjöar och vattenvägar. Här upplever du sällsam natur med djuren som huvudpersoner.

Dag 1

Vi bokar ert flyg från Sverige till Maun i Botswana.

Dag 2

Transfer och safariflyg till Kadizora Camp, som ligger i norra delen av Okavangodeltat. Flygtiden är ca 35 minuter och ger en spektakulär upplevelse med utsikt över Okavangodeltat nedanför.

Kadizora Camp har safari med fordon, walking safari och safari med mokoro (kanot). Campen håller hög standard och ni bor i tält med riktiga sängar och dusch/WC i tälten. Här finns bar och större område med restaurang, pool. Campen har totalt 11 tält och varje tält har utsikt över den orörda afrikanske naturen och djurlivet. Campen är perfekt för den magiska upplevelsen att vara mitt i det orörda Afrika och uppleva Okavangodeltat.

Boende 3 nätter på Kadizora Camp. Här ingår fully inclusive, helpension, de flesta drycker förutom den unika safarin.

Okavango, med sina kristallklara vattenvägar, näckroskantade laguner, vidsträckta slätter och otaliga öar är habitat för över 450 olika fågelarter, spektakulär flora och nästa samtliga av Afrikas vilda djur. Därför har inlandsdeltat fått sitt rykte som ett av världens främsta safariområden. Här ligger fokus på orörd safari, få turister och att uppleva lugnet och stillheten.

 

Dag 5

Frukost på Kadizora Camp och sedan safariflyg till Elephant Valley Lodge som ligger i Chobe Forestry Reserve på gränsen till Chobe National Park. Campen består av 20 större tält med hög komfort. Riktiga sängar och dusch/WC i tälten. Lodgen ligger med utsikt över ett vattenhål där många djur kommer för att dricka. Aktiviteterna inkluderar gamedrives med fordon och safari med båt i Chobe.

Boende 2 nätter på Elephant Valley Lodge Även här ingår fully inclusive, helpension, de flesta drycker, gamedrives.

Dag 7

Transfer landvägen till Victoria Falls i Zimbabwe. Boende 2 nätter på Ilala Lodge vid Victoriafallen. En perfekt avslutning på en resa med Okavango. Här ingår guidad tur vid Victoriafallen ocn en Sunset Cruise på Zambezifloden. Boende 2 nätter inkl. frukost.

Dag 9

Transfer och hemresa.

FAKTA
Safari i Botswana

Prisindikation per person:

  • 1 april 2024 – 30 november 2024 (högsäsong)
    53800 kr

I resans pris ingår:

Safariflyg från Maun till Kadizora
3 nätter på Kadizora Camp
Safariflyg till Elephant Valley Lodge
2 nätter på Elephant Valley Lodge
Transfer landvägen Kasane-Victoria Falls
2 nätter på Ilala Lodge, Victoriafallen
Guidad tur Victoriafallen inkl. parkavgifter
Sunset Cruise på Zambeziflodgen
Transfer till Victoria Falls Airport

Safaridelen i Botswana är fully inclusive, dvs helpension, gamedrives och även de flesta drycker ingår, lokalt öl, vin också men ej premium brands.
På hotellet vid Victoriafallen ingår frukost.

I resans pris ingår inte:

Flygbiljetter från Sverige t/r. Vi har paketpriser med flera flygbolag som vi gärna bokar in åt er. Där kan vi boka in er och ändå avvakta med biljettutskrift till närmare avresan, vilket är en stor fördel. Priser varierar med platstillgång och det är alltid bra att vara ute i så god tid som möjligt för att få bra pris.

Personliga utgifter m.m.
Pass, visum, reseförsäkring m.m.
Dricks