<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />

Safari i Botswana

Safari i Botswana - Tillbaks i tiden!

Under denna resa får du prova på det ursprungliga Afrika, här finns platser som fortfarande är opåverkade av människan.

Botswana i södra delen av Afrika är ett av kontinentens minst exploaterade länder. 17% av landet är nationalpark och man lägger mycket kraft och resurser på sin naturturism. Landet är känt som ett av Afrikas mest stabila och demokratiska länder. Mest känt är det berömda Okavangodeltat med sina labyrinter av sjöar och vattenvägar. Här upplever du sällsam natur med djuren som huvudpersoner. Här finns även områden som Kalahariöknen med sin säregna, karga natur och folk som fortsatt lever här. Denna safari i Botswana kommer ge dig minnen för livet!

Dag 1

Avresa från Skandinavien för er safari i Botswana. Ankomst Johannesburg på kvällen. Övernattning på hotell vid flygplatsen.

Dag 2

Vila ut efter flyget.

Dag 3

Efter frukost checkar ni ut från hotellet och går tillbaks till flygplatsen för ert flyg till Maun, Botswana. Vid ankomst möts ni av vår representant på plats och blir visade till er transfer till Maun lodge. Eftermiddagen är ledig för avkoppling.

Dag 4 – 6

Transfer till Mauns flygplats. Ni möts och blir visade ombord ert safariflyg, Delta Air och ni flyger till  Deception Valley Lodge.
Lodgen ligger i ett 15000 hektar stort privat reservat med gräns till  Central Kalahari Game Reserve, Deception Valley Lodge var en av de första lodgerna i detta område.

Lodgen ligger med hänförande utsikt över ett vattenhål. Alla åtta tält är rymliga med sovrum, lounge och wc/bad samt utomhusdusch. Lodgen har pool och ett flertal lounger och ytor, där ni kan koppla av samt ha era middagar. Wifi levereras via satellit.

Airstripen ligger 15 minuters körning från lodgen och bara ca  30 minuter från Maun med flyg. Aktiviteterna här är omväxlande. Reservatet har ett stort väg- och stignätverk som gör terrängen perfekt för gamedrive både under dagen och natten. Kalaharis sandiga vägar ger er tillfälle till att spåra lejon och leopard och tillsammans med er guide är det möjligt med off-road eftersom det här är ett privat reservat.

Denna lodge erbjuder även erkänt goda möten med  Bushmanfolket (San). ‘Braam’ Badenhorst, en av ägarna, växte upp i  Kalahari med  Sanfolket och många av hans vänner bor på reservatet och visar gästerna hur de traditionellt levde. Att vandra genom natur som till synes inte erbjuder något att överleva på, som i själva verket visar sig vara en skatt av frukter, bär, rötter, bark, örter och blommor som alla kan användas till mat eller medicin, är en upplevelse. Att dessutom få se alla djur visa sig i denna ökenvärld är fantastiskt. Här finns däggdjur, fåglar, reptiler och insekter. Alla lika fascinerande.

Ni spenderar 3 nätter på  Deception Valley Lodge.

Dag 7 – 9

Efter frukost får ni transfer till airstripen för flyg till Delta Camp.

Delta Camp ligger i ett skogsområde på en ö på den sydvästra änden av Chief’s Island, med gräns till Moremi Game Reserve, mitt i Okavangodeltat.

Okavango, med sina kristallklara vattenvägar, näckroskantade laguner, vidsträckta slätter och otaliga öar är habitat för över 450 olika fågelarter, spektakulär flora och nästa samtliga av Afrikas vilda djur. Därför har inlandsdeltat fått sitt rykte som ett av världens främsta safariområden. På Delta Camp ligger fokus på att ni ska få uppleva lugnet och stillheten, (att följa viltet till fots är spänningen som erbjuds) och gästerna uppmuntras att besöka de lokala byarna där de flesta safariguider bor.

Middagarna intas utomhus med svepande utsikt över deltat. Varför inte ta en heldags vandringssafari med picniclunch till någon närbelägen ö, det är en härlig upplevelse.

På campen får ni en annorlunda Okavango-upplevelse utan motordrivna färdmedel, här är det kanot, vandring med de lokala guiderna som gäller. Allt för att ni ska få en lugn och ursprunglig safariupplevelse, utöver det vanliga.

En traditionell Okavangosafari med din privata safariguide, lyxigt med naturligt boende och måltider gjorda med utsökta råvaror ger campen dess goda rykte.

På campen kan man maximalt bo 16 gäster i röda chalet som är byggda av naturmaterial och står upphöjda på en terrass. Varje chalet har wc/dusch, utomhusdusch och soldriven el.

Alla rum är individuellt designade för att passa in i omgivningen och för att få bäst utsikt över landskapet.

På Delta Camp får alla gäster sin egen safariguide och alla bor lokalt på orten. Guiderna känner området väl och under dagarna spenderar ni tid i mokoros (kanoter) och glider lugnt och stilla genom vattenvägarna. Ni vandrar till små öar och njuter av fågel- och viltliv ni ser.

På Delta Camp är bar välkomna och några rum har tre eller fyra sängar som passar bra för familjer. Här finns inga restriktioner p.g.a ålder eftersom er safari är er privata och ni behöver inte ta hänsyn till andra gäster – Allt sker i er takt.

Delta Camp är engagerade i miljön. Här används enbart nedbrytbara, miljövänliga produkter till allt. Vi använder enbart lokala guider och safariflyget tar med allt avfall från ön. Miljön här är mycket känslig och är själva skälet till att vi vill vara här, därför vill vi också ta hand om den på bästa sätt.

Dag 10

Tidig morgonsafari, frukost och sedan lämnar vi lugnet på Delta Camp med safariflyg till Maun.  Vidare därifrån med internationellt flyg.

För de som vill är det möjligt att förlänga resan till Viktoriafallen alternativt Kapstaden, pris på begäran.

FAKTA
Safari i Botswana

Prisindikation per person:

januari-mars 36 000 kr
april-juni 47 000 kr
juli-oktober 55 000 kr

I resans pris ingår:

 • 1 natt City Lodge Johannesburg med frukostpension
 • 1 natt på Maun Lodge med frukostpension
 • 3 nätter Deception Valley med helpension
 • 2 nätter på Delta Camp med helpension
 • Alla safariaktiviteter
 • Alla transfers
 • Alla safariflyg

I resans pris ingår inte:

 • Internationella flyg t/r Sverige
 • Egna aktiviteter
 • Dricks
 • Avbeställnings- och reseförsäkring
 • Visum