Namibia med Svensk Guide

Följ med till Namibia, kontrasternas land, med oss på färden är dels en svensk färdledare men också en lokal engelsktalande guide. Under 12 dagar besöker vi världens högsta sanddyner, karga kuster, pittoreska småstäder, härliga bergs o ökenlandskap för att avsluta med en rejäl dos safari i Etosha.

Antal dagar
13 dagar
Pris från
27 500:-

Dag 1

Din resa till Namibia med Svensk Guide avgår på eftermiddagen från Sverige via Amsterdam till Windhoek. Middag och övernattning ombord.

Dag 2

Vi blir mötta av vår lokalguide och får transfer till Windhoek där vi övernattar på ett trevligt hotell. På kvällen åker vi till klassiska Joes Steakhouse där vi får middag. Joes Steakhouse är väl like legendariskt som Carnivore i Nairobi kan man säga. Något av en turistfälla men en väldigt bra sådan.

Vi gör också en kort citytur om vi hinner.

Dag 3

Vi startar safarin, färden går neråt! Windhoek ligger på hög höjd och innan vi kommer fram till vårt slutmål är vi nere på havsnivå. På en mycket kort sträcka går vi från busksavann till en av de äldsta öknarna i världen med gigantiska sanddyner. Vi passerar Stenbockens vändkrets och tekniskt sett lämnar vi alltså tropikerna under någon dag. Givetvis stannar vi och förevigar detta! Under långstärckorna färdas vi i en typ 20 sätersbuss så det finns gott om tid för umgänge. När vi är på safari i Etosha åker vi en dag öppna 4 hjulsdrivna safarifordon och en dag med vår buss.

Lunch för egen bekostnad när vi kommer fram till Soussusvlei där middag ingår på vår trevliga lodge.

Övernattning tidigt då väckningen är väldigt tidig dagen efter då vi vill vara ute bland sanddynerna i soluppgången över detta minst sagt spektakulära landskap.

Dag 4

Under vår heldag här blir det klättring på sanddyner i soluppgången, promenad till Dead Vlei en gammal sjöbotten omgiven av höga sanddyner och besök i Sesriem Canyon. Tänk på att ha med mycket vatten och dricka mycket. Det är torr och riklig värme dagtid men kyligt på nätterna. Vi byter också fordon för de sista 5 kilometerna till Sousselsvlei dår vår buss är lite för stor för att knuffas fram i sanden 🙂 Lunch äter vi för egen bekostnad på Sousselsvlei Lodge då vi är färiga med morgonen utflykt ca 12 – 13 tiden.

Dag 5

Efter frukost styr vi kosan norrut genom de röda sanddynerna till Swakopmund. Vi passerar Solitaire där det lokala fiket (det enda fiket..) är världskända för sin äppelpaj. Vi åker också igenom Kusiebpasset där två tyska geologer flydde undan internering under 2a världskriget och levde 2,5 år ute i öken. Det kan man läsa om i The Sheltering Desert av Henno Martin som också filmades 1992. Vi stannar till och beskådar lagunen i Walvis Bay, här håller 80% av Afrikas flamingobestånd till.

Swakopmund för närmast tankarna till en liten småstad i Bayern som blivit förflyttad till den namibiska karga kusten. Det är betydligt kyligare vid havet då den kalla Benguelaströmmen gör havsbandet kylig medan det 5 kilometer in i landet är rejält hett. Eftermiddagen på egen hand i Swakopmund.

Dag 6

Vi börjar dagen med att åka tillbaka till Walvis Bay där vi gör en katamarankryssning. Under eftermiddagen finns det massor av aktiviteter man kan delta i på egen bekostnad, allt från 4hjuling i öknen till sandboarding, fallskärmshopp, kajakpaddling, sälsafari med båt, fiske, eller en ökenutlykt, scenic flight etc. Eller varför inte ta ett dopp i Sydatlanten, inte varmt men uppfriskande!

Dag 7

Vi fortsätter norrut på Skelettkusten på vår väg mot Twyfelfountein. I Henties bay lämnar vi kusten och svänger nordost in mot landet.

Vi passerar bland annat Namibias högsta berg Brandbergen. Övernattning på en fin lodge i Twyfelfountein. Under eftermiddagen besöker vi Damara Living museum samt bushmanmålningarna.

Dag 8

Vi kommer besöka den förstenade skogen på vår väg till Etosha. Möjligt att vi får återse lite asfalt under dagen också! Vi passerar Outjo innan vi kommer fram till södra Etosha där vi skall bo tre nätter på Toshari Lodge. Eftermiddagen tar vi det lite lugnt på lodgen då vi kommer fram ganska sent. Det finns möjligheter att göra en del aktiviteter i området, detta bokas och betalas på plats med receptionen ifall någon vill ha lite mer action denna dag.

Dag 9

Vi tar med oss vår packning och åker på safaritur genom Etoshaparken med vår buss, vi stannar vid olika vattenhål och försöker hitta spektakulära scenerier. Lunch äter vi längs vägen på någon av lodgerna inne i parken. Vi kommer fram till vår lodge under eftermiddagen. Nu befinner vi oss i östra delen av Etosha.

Dag 10

Heldagsafari i 4 hjulsdrivna öppna safarifordon. Lunch på någon lodge inne i parken för egen bekostnad.

Dag 11

Ny dag på vägen men idag är det en kort sådan. Vi åker via Outjo och Omarura till Erongo Mountain Nature Conservance, vi får ånyo komma i kontakt med grusvägar. För er som varit på safari i Kenya skall jag säga att det inte alls är samma usla vägar här utan betydligt bättre kvalitet på grusvägarna så man slipper studsa upp i taket med jämna mellanrum!

Vi tillbringar vår sista natt på denna safari i vackra Namibia bland stenbumlingar och vackert landskap i Erongo.

Vi kommer under dagen också göra en guidad promenad i Ai Aiba och också besöka ett San Bushman Museum.

Dag 12

Det tar ca 3 timmar tillbaka till Windhoek, vi kan stanna till vid någon lokal marknad om vi vill skaffa lite souvenirer för att sedan åka vidare till flygplatsen för flyg hemåt. Middag och övernattning ombord.

Dag 13

Hemma igen men vännerna och reseminnena består!

Visa Detaljer

 

Boende

Avresa

Avresa
19.11.2019
Prel. pris/person:
27 500:-

FAKTA
Namibia med Svensk Guide

Prisindikation per person:

Pris per person i delat dubbelrum: 27 500:-

Enkelrum (begränsat antal): 29 800:-

Reservation för prisförändringar utanför vår kontroll samt kraftiga valutafluktuationer. Beräknat på 18 deltagare.

I resans pris ingår:

 • Alla transfers och transport i mindre buss (air condition och byggd för de lokala förhållandena).
 • Safari i öppna 4hjulsdrivna fordon.
 • Hotell och måltider enligt program.
 • Nationalparksavgfiter för de utflykter som ingår i resan.
 • Buteljerat vatten i bussen.
 • Engelsktalande guide + svensk färdledning.
 • Passenger Liability and Evacuation Insurance

Exkluderar:

 • Personliga utgifter som dricks, måltidsdryck etc
 • Extra aktiviteter som ballongsafari, aktiviteter i Swakopmund etc
 • Flyg till och från Windhoek. (Ca 9 – 9 500)
 • Extra reseförsäkringar.