Tältsafari i Botswana

Tältsafari i Botswana!

Om du är sugen på ett mer äventyrligt sätt att se Okavango och inte är rädd att komma naturen riktigt nära föreslår vi vår tältsafari i Botswana. Safari sker till fots, per båt och med jeep och ni besöker de djurrikaste områdena i Okavangodeltat. Med på resan följer all personal som tar hand om tälten och matlagning. Boendet är i stora kupoltält med tältsängar, vildmarksdusch och wc. Bekvämligheten räcker för den som riktigt vill fokusera på djur och natur. Safarin avslutas med ett av naturens underverk, Victoriafallen.

Välkommen till vår vilda tältsafari i Botswana.

Antal dagar
14 dagar
Pris från
33 700:-

Dag 1

Avresa från Sverige för er tältsafari i Botswana. Ankomst Livingstone i Zambia.

Dag 2

Ni åker från Livingstone med vägtransfer kl 07.00 och korsar Zambezi-floden till Botswana vid Kazungula, där gränserna för Zambia, Namibia, Zimbabwe och Botswana möts. Efter tull- och immigrationsformaliteterna kommer ni att träffa er guide, som hjälper till med att köpa drycker i Kasane innan ni åker söderut till Nata, som ligger på kanten av Makgadikgadis saltslätt. Saltslätten som är en av världens största, är rester av en gammal insjö. Idag erbjuder den spektakulära landskap och oändliga horisonter. Under säsongen finns en mängd olika vattenfåglar här. Slätterna erbjuder en unik campingupplevelse med oförglömliga solnedgångar.

Dag 3

Ni lämnar Makgadikgadi tidigt efter en lättare frukost. Er resa tar er västerut till Nxai Pan National Park. Området är känt för stora hjordar springbok och gemsbok (oryx), arter som inte är ständigt vattenberoende. Det konstgjorda vattenhålet på slätten gör det möjligt att få se häpnadsväckande mängder av djur. Nxai Pan är en gammal sjöbädd där enstaka Akaciaträd sticker upp. Slätterna har förändrats mycket lite under tusentals år och här kan man verkligen uppleva gränslös vildmark. Campingboende gäller för de närmsta två nätterna i Nxai Pan National Park. Eftermiddags- och morgonsafari ingår.

Dag 4

Dagen börjar med en enklare frukost. Det är relativt friskt på morgonen och ni åker ut på safari när solen stiger. Safarin varar normalt fram till klockan 10.30, ni har med fika! När ni kommer tillbaka till er camp serveras brunch. Sedan tar ni lite siesta och undviker solen de allra hetaste timmarna mitt på dagen. När luften börjar svalna på seneftermiddagen åker ni ut på safari igen.

Dag 5

Idag åker ni från Nxai Pan National Park med safari längs vägen och ni reser vidare västerut till gränsstaden Maun. Ert trevliga hotell har pool som kan var skönt att svalka sig i. Hotellet ligger med utsikt över floden Thamalakane. På eftermiddagen har man ledig tid. Middagen på kvällen är till egen kostnad. Här kan ni även passa på att fylla på med drycker och snacks inför de kommande åtta dagarna.

Dag 6

Ni åker längs vägen till Xakanaxa (ka-ka-ni-ka), som är en integrerad del av Okavangodeltats östra del. Området är en del av av Moremi Game Reserve och här får man en safariupplevelse som är något av det bästa i hela Afrika. Reservatet har områden med torra marker som stiger upp mellan de stora våtmarkerna där träd som exempelvis mopane växer. Här kan man få se giraff, sebra, kob och gnu, men det som är mest häpnadsväckande är mångfalden av fåglar.

Dag 7

Tidigt på morgonen tar ni er fram till Okavangosdeltats strand. Idag utforskas de kristallklara kanalerna, lagunerna och småsjöarna i Okavangodeltat med motorbåt. Ni åker genom en myriad av klara vattendrag kantade med afrikanska mangostan- och vattenbärsträd samt vajande hav av papyrus. Ni följer Okavangos kanaler genom Lagoons of Xaxanaxa och Gadikwe och tar er djupt in i den permanenta inre delen av vattendeltat. Fågellivet är otroligt – kungsfiskare, Afrikansk fiskgjuse, änder och vackra pygmégäss som ni ser mängder av hela tiden. Efter en picknicklunch tar ni er tillbaka till fastlandet och åter till er camp för middag och övernattning.

Dag 8

Campen packas ihop och ni kör i lugn takt med safari längs vägen till er privata campingplats vid Khwai-floden i Moremi Game Reserve. Denna regions mångfald av djur är verkligen häpnadsväckande. Moremi blev nationalpark redan 1964 vilket har resulterat i att Moremi räknas som en av världens bästa safari parker.

Dag 9

Tidig morgon och eftermiddag är ni på spaning efter rovdjur och gräsätare.

Dag 10

Farväl till Moremi och ni åker över Khwaibron till norra stranden av Khwaifloden. Här finns möjlighet att fylla på förråden av dryck och snacks i den lilla byn innan ni åker in i Chobe National Park. På grund av att det inte finns några stängsel kan djuren röra sig fritt mellan dessa nationalparker. Här kan man få se flodhästar, elefanter och lejon. Ni åker genom Mababesänkan till Savuti, här står er camp klar vid Savutikanalen. Safari på eftermiddagen.

Dag 11

Safarin med game drives sker normalt tidig morgon och eftermiddag. Här finns möjlighet för den som är intresserad och om tiden räcker till, att klättra upp på en av kullarna och titta på Sanfolkets historiska målningar. I denna vildmark har människor levt i tusentals år.

Dag 12

Ni reser norrut mot Chobefloden, den näst största floden i södra Afrika. Här vid Chobefloden finns en av världens största elefantpopulationer och ett stort antal av andra stora djur som buffel, flodhäst och lejon. Er privata campingplats ligger i en Teakträdsdunge som har en härlig utsikt över floden. Safari på morgonen och eftermiddagen.

Dag 13

Morgonsafarin går längs Chobeflodens södra strand. Området är fantastisk med sitt överflöd av djur. På eftermiddagen kan man följa med på en flodkryssning längs Chobefloden. Här har man chans att får se lejon, elefanter, leoparder eller vildhundar som kommer till floden för att dricka. Att se djuren från vattnet ger ett nytt perspektiv.

Dag 14

Det är dags att ta farväl av personalen som har varit med hela tiden och sett till att allt har fungerat. Efter frukost åker ni på en sista safari vid Sedudu Valley. Därifrån är det en kort bilresa till Kazungula gränsövergång. Nu är det dags att även ta farväl av er guide och ni möts upp av transfer som tar er till Livingstone. På eftermiddagen besöker ni en av de verkligt magnifika sevärdheterna på jorden, Mosi-oa-Tunya, röken som dundrar, de fantastiska, imponerande och vackra Victoriafallen. 108 meter högt och 1,7 km brett! Bevittna naturens krafter för detta är världens största fallande vattenmassa. Vattenflödet är som mest 9 100 m³/s och när det forsar ner i Zambezifloden skapas en 1,5 km hög vattenrök som kan ses på fyra mils avstånd. Valfria aktiviteter och Victoriafallens entré betalas på plats.

Dag 15

I god tid för ert flyg hämtas ni av transfer till flygplatsen i Livingstone för hemresan. Era äventyr på tältsafari i Botswana är över!

 

Visa Detaljer

 

Avresor

Avresa
08.09.2019
Prel. pris/person:
37 895:-
Avresa
09.09.2019
Prel. pris/person:
37 895:-
Avresa
22.09.2019
Prel. pris/person:
37 895:-
Avresa
23.09.2019
Prel. pris/person:
37 895:-
Avresa
06.10.2019
Prel. pris/person:
37 895:-
Avresa
07.10.2019
Prel. pris/person:
37 895:-
Avresa
20.10.2019
Prel. pris/person:
37 895:-
Avresa
21.10.2019
Prel. pris/person:
37 895:-
Avresa
03.11.2019
Prel. pris/person:
33 700:-

FAKTA
Tältsafari i Botswana

Prisindikation per person:

01 apr-30 jun, 01 nov-31 dec 2019
33 700 kr

01 jul -31 okt 2019
37 810 kr

I resans pris ingår:

 • Safarijeep med fyrhjulsdrift
 • Professionella engelsktalande guider och personal
 • All camping är på privata områden
 • Campingutrustning
 • Måltider enligt program (B-frukost, L-lunch, D-middag)
 • Lokal öl, vin & läsk under campingen
 • Boende del i dubbelrum/tält
 • Parkavgifter i Botswana National Parks och Game Reserves
 • Öppna safarijeepar för gamedrives i nationalparkerna/reservaten
 • Boende på lodge/hotell i  Maun och i Livingstone

I resans pris ingår inte:

 • Internationellt flyg
 • Aktiviteter i Maun och Livingstone
 • Personliga utgifter
 • Pass och visum, lokala avreseskatter
 • Entré till Victoriafallen
 • Försäkringar
 • Singelrum