Mat & vinresa i Sydafrika

Kapstaden och dess omgivningar är en upplevelse i sig. Lägger man till en inriktning i matens tecken får denna fantastiska stad en ny dimension.
Då staden har invånare från många olika kulturer blir också utbudet därefter och det finns många specialiteter som inte får missas. Vi avslutar med fin safari vid Mossel Bay.

Antal dagar
12 dagar
Pris från
20 800:-
Avresa
Dagligen
Standard

Dag 1

Avresa från Sverige.

Dag 2 Ankomst Kapstaden och transfer till hotellet

Vi har bokat boende tre nätter i Constantia på Glen Avon Lodge. Ikväll serveras en trerätters middag tillagad av hotellets egen Cordon Bleu-kock. Middag ingår.

Dag 3 Guidad tur till Godahoppsudden och Cape Point

Längs vägen stannar vi till i Hout Bay och hos pingvinerna i Boulders Beach. Turen avslutas på Sydafrikas äldsta vingård Groot Constantia med vinprovning och en rundvandring i vinkällaren. Frukost ingår.

Dag 4 En dag på egen hand i Kapstaden.

Föredrar du en guidad tur så bokar vi gärna en sådan. Taffelberget, Robben Island och Kirstenbosch botaniska trädgård är bara några exempel på sevärdheter. Ta gärna en promenad i Bo Kaap-kvarteren och prova det spännande Kaap Malay-köket. Frukost ingår.

Dag 5 I hyrbil till Franschhoek i vindistriktet

Bilen som ni har i sex dagar levereras till hotellet under morgonen och att köra till vindistriktet tar ca 45 minuter. Stanna gärna till på någon av vingårdarna för en vinprovning. I Franschhoek finns utmärkta restauranger och vi hjälper gärna till med bordsbokning. Övernattning på Klein Oliphants Hoek. Frukost ingår. (Ca 75 km)

Dag 6 Route 62 till Montagu

Fortsätt i bil längs den vackra Route 62 till den lilla rofyllda staden Montagu. Vi har bokat rum på Mimosa Lodge där också kvällens middag intas. Frukost och middag ingår. (Ca 140 km)

Dag 7 Till Prince Albert för matlagningskurs

Lämna Montagu direkt efter frukost och checka in för två nätter på African Relish i Prince Albert vid 12-tiden. Då finns gott om tid för eftermiddagens matlagningskurs. Frukost och middag ingår. (Ca 310 km)

Dag 8 Matlagningskurs under förmiddagen

Efter frukost tar vi oss an kurs nummer två. Koppla av och njut av omgivningarna under eftermiddagen. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 9 Till Gondwana Game Reserve

Vi åker till Mossel Bay för att sätta pricken över i på denna resa och checkar in för safari på eftermiddagen. Två safariturer per dag i öppna jeepar, boende två nätter på lodge helpension ingår.

Dag 10 Safari på morgonen och eftermiddagen

Här finns Big Five och ett antal andra hotade arter som tex Cape Mountain Zebra, black Harrier mfl. Helpension ingår.

Dag 11 Till Kapstaden för hemresa

Hyrbilen lämnas på flygplatsen eller så stannar ni fler dagar i detta härliga land. Frukost ingår. (Ca 390 km)

Dag 12

Hemkomst till Sverige.

Boende

  • Glen Avon Lodge

    Kapstaden

  • Klein Oliphants Hoek Boutique Hotel

    Franschhoek

  • Mimosa Lodge

    Montagu

  • Rum på African Relish i Sydafrika

    African Relish

    Prince Albert

Avresa

Avresa
Dagligen
Prel. pris/person:
20 800:-

FAKTA
Mat & vinresa i Sydafrika

Prisindikation per person:

20 800 kr min. 2 pers.

I resans pris ingår:

Flyg t/r Kapstaden. Hyrbil VW Polo Classic Sedan eller liknande, privat utflykt med engelsktalande guide dag 2, två matlagningskurser, måltider och transfers enligt program. Safari och boende i delat dubbelrum.

I resans pris ingår inte:

Flygskatter ca 3 000 kr från Skandinavien, dryck och dricks.

Inkvartering:

3n Glen Avon Lodge,
1n Klein Oliphants Hoek Boutique Hotel,
1n Mimosa Lodge,
2n African Relish,
2n Gondwana Game Reserve.

Pass/visum:

Passet måste vara giltigt i 6 mån. efter vistelsen och ha minst två tomma sidor för stämplar. Reser du med barn under 18 år måste ett fullständigt personbevis medtagas.

Kombinera gärna med:

Fler dagar i Sydafrika, Mauritius, Victoriafallen, Botswana och Namibia.

Denna resa passar:

Alla med ett intresse för mat, kultur och djur.