Kilimanjaro, Machame 7 dagar

Känd som “The Whiskey Route” är Machame överlägset den mest populära rutten och är ett mycket framgångsrikt spår upp till toppen. Det startar med en trevlig vandring genom regnskogen och för var dag ökar altituden stadigt. Vandringen på berget bjuder på vyer av vackra landskap. Denna vandringsled är den mest populära.

Antal dagar
9 dagar
Pris från
26 895:-

Dag 1

Vid ankomsten till Kilimajaro flygplats kommer ni att mötas av en representant från Ameg Lodge och ni får transfer till ert boende. Efter att ni checkat in kommer er chefsguide till lodgen för genomgång, utrustningskontroll och ni har möjlighet att hyra resterande utrustning om det behövs.

Dag 2

Höjdökning: 1,200 meter

Er guide kommer att möta er på Ameg Lodge, ni checkar ut och kör tillsammans från Moshi till Machame Gate, resan tar ca 45 minuter. Efter registreringen börjar klättringen längs med slingriga spår genom den vackra skogen. Eftersom denna zon får mest nederbörd på berget bör man vara förberedd på eftermiddagsskurar, stigen kan bli ganska hal dessutom! Klättringen är hyfsat brant som gradvis lättar när ni närmar er campen vid Machame Hut (3000 meter). Campen ligger på kanten av skogen. Ca 6-7 timmars vandring denna dag.

Dag 3

Höjdökning: 840 meter

Denna dag blir lite kortare, ni börjar med att klättra upp för en brant ås för att nå en klippa i form av en halvcirkel kallad Picnic Rock. Här väntar en enastående utsikt över Kibo, Kilimajaros konformade topp och Shiraplatåns kant. Shira är den tredje av Kilimajaros vulkankäglor, den är fylld av lava från Kibo och har eroderat och sprängts av väder och vulkanisk aktivitet. Väl på platån blir spåret mildare och ni fortsätter klättringen till Shira Camp, härifrån är utsikten spektakulär. Ca 5-6 timmars vandring.

Dag 4

Höjdökning: 710 meter

Höjdminskning: 700 meter

Klättringen idag tar er stadigt uppåt och över kanten till den högs belägna öknen till Lava Tower. Vandringen till basen av Lava Tower tar ca 4 timmar. Detta ”torn” är en 100 meters hög vulkansik tapp. Om tid och energin tillåter kan man klättra upp till toppen av Lava Tower för en fantastisk panoramautsikt. Från Lava Tower tar ni er ner för branta sluttningen till Barranco Valley och passerar stora blomväxter som i själva verket ser ut som träd. Det här är bra övning inför er nedstigning från toppen inom några dagar och tar 1-2 timmar. Även fast ni kommer att avsluta dagen på nästan samma höjd som ni började är denna dag mycket viktig för acklimatiseringen och hjälper kroppen att förbereda sig inför klättringen till högsta punkten. Barranco Camp ligger i en vacker lugn dal nedanför den imponerande Barranco Wall.

Dag 5

Höjdökning: 350 meter

Höjdminskning: 250 meter

Efter frukost checkar ni ut från Barranco Camp och börjar klättra upp för Barrancoväggen. En vacker vandring uppåt med en belöning i form av en av fantastisk utsikt till Karanga Camp. Från toppen, på 4,200 meter, följer ni en böljande stig runt berget. På en klar dag har man utsikt över Kibo till vänster och Mount Meru till höger. En kort brant stig väntar upp till Karranga Camp. Ca 3-4 timmars vandring.

Dag 6

Höjdökning: 650 meter

Idag tillbringar ni morgonen till att stadigt klättra vidare till Barafu, vilket betyder is på Swahili! Er camp ligger på kanten nedanför bergstoppen. Ni har nu avslutat South Circuit, här har ni utsikt över bergstoppen från många olika vinklar. Vandringen tar ca 3 timmar och innebär att ni kommer farm till Barafu i lagom tid för att vila under eftermiddagen och njuta av en tidig middag som en förberedelse inför klättringen till toppen. Härifrån ser ni de två topparna Mawenzi och Kibo.

Dag 7

Höjdökning: 1,295 meter

Höjdminskning: 2,785 meter

Tidigt på morgonen, redan strax efter midnatt börjar den slutliga bestigningen till toppen av Uhuru Peak. Denna del tar ungefär 6-8 timmar. Det kan bli väldigt kallt på dessa höjder under nätterna och ganska varmt vid slutet av dagen, så därför är det bra att ha passande kläder för båda klimaten. När man tror att man fått nog av att klättra kommer solen stiga sig över Mawenzi och en röd himmel visar sig, vilken belöning! Vid Stella Point (5,757 meter), går ni längs med kraterkanten och härifrån klättrar med stor försiktighet till Uhuru Peak som är den högsta punkten på Mount Kilimanjaro och Afrikas kontinent. Från toppen klättrar ni rakt ner till Mweka Hut, med lunch på vägen. Denna del tar ca 6 timmar. På kvällen njuter ni av er sista middag på berget och en välförtjänad sömn.

Dag 8

Höjdminskning: 1,280 meter

Nedstigning direkt till parkentrén, vandring genom skogen (ca 2-3 timmar) vi spanar efter apor längs vägen. Ni återvänder till Moshi från Mweka Village med transport som väntar.

Avresa

Avresa
Dagligen
Prel. pris/person:
26 895:-

FAKTA
Kilimanjaro, Machame 7 dagar

Prisindikation per person:

23 050 kr min. 2 pers.
22 010 kr min. 4 pers.

I resans pris ingår:

Professionella engelsktalande guider, parkavgift, transporter och måltider enligt program och boende i delat dubbelrum/tält.

I resans pris ingår inte:

Flyg från Skandinavien, dryck, dricks, visum, utflykter bokade separat.

Inkvartering:

2n Mille Lodge/Moshi Hotel,
6n i tält.

Pass/visum:

Passet måste vara giltigt i 6 mån. efter vistelsen. Visum behövs och ordnas antingen via Tanzanias ambassad eller vid ankomst till Tanzania, USD50.

Start från Moshi:

Dagligen eller på fasta avgångsdatum, hör med oss.

Kombinera gärna med:

Safari i Tanzania och baddagar på Zanzibar.

Denna vandring passar:

Alla med bra kondition och som gillar fysiska utmaningar.