<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />

Klassisk Safari i Kenya

En klassisk safari i Kenya är något av det mest ursprungliga du kan göra! Det var här safarin uppstod och än idag strövar de vilda, afrikanska, ikoniska djuren fritt i skyddade naturområden. I Kenya tillåts ingen jakt och därför kan man komma djuren väldigt nära. Ni färdas i privat landcruiser med professionell engelsktalande safariguide som även är er chaufför under safarin. Boende på små, personliga camper med minsta möjliga påverkan på den känsliga omgivningen. För förstagångsresenären eller familjesafarin är en klassisk safari i Kenya något vi rekommenderar.

Dag 1

En klassisk safari i Kenya börjar med er avresa från Sverige.

Dag 2

Ni anländer i Nairobi där ni möts av er chaufför och ni får transfer till ert hotell.

Dag 3

Ni startar er safari tidigt på morgonen och kör till Samburu National Reserve. Ni kommer fram till lodgen i tid för lunch. Efter en god lunch är det dags för en eftermiddagsgamedrive i Buffalo Spring-området. Vid solnedgången återvänder ni till lodgen igen.

Dag 4

Dagen spenderas i Shaba National Reserve med både morgon- och eftermiddagsgamedrives. Shabas landskap och vegetation är frodig, vilket gör det svårare att se vilda djur men det är habitat för ett brett utbud av djur. Ett antal endemiska arter lever här som bland annat grevysebra, nätgiraff, giraffantilop och somalisk struts. Elefant, lejon, leopard, gepard, buffel, oryx, grantgasell, dik-dikantiloper och vattenbock finns också här.

Dag 5

Ni checkar ut från Sarova Shaba Game Lodge och fortsätter er safari till Elementaita, körtiden är ca 6,5 timmar. Ni stannar för lunch i Nyahururu- området och anländer till Sunbird Lodge på sen eftermiddag.

Dag 6

Efter frukost startar en heldagsgamedrive i Lake Nakuru National Park med picknicklunch. Lake Nakuru är habitat för många vilda djur, både svart och vit noshörning, den sistnämnda som ibland inte är rädd för att närma sig safarifordonet och ger er otrolig möjlighet till nära fotografering. Ni återvänder till lodgen vid solnedgång.

Dag 7

Efter frukost åker ni vidare på safarin till berömda Masai Mara National Reserve. I detta området bor Masaistammen och ni ser deras karakteristiska röda shukas när ni närmar er. Ni checkar in på Ilkeliani Camp där ni äter lunch och därefter följer en eftermiddagsgamedrive i Masai Mara National Reserve och ni återvänder till campen efter solnedgången.

Dag 8

Efter frukost gör ni er redo för en heldagsgamedrive i Masai Mara National Reserve, ni äter en picknicklunch i reservatet. Alternativt kan ni åka på en morgongamedrive, tillbaka till lodgen för lunch och efter det åka ut på en eftermiddagsgamedrive istället. Detta kan ordnas med din chaufför/guide. Andra aktiviteter kan ordna mot extra kostnad som ballongsafari, Masai- bybesök och safarivandringar.

Dag 9

Dags att avsluta en klassisk safari i Kenya. Transfer tillbaka till Nairobi, ca 5,5 timmar. Ni släpps av vid flygplatsen för flyg hemåt.

Möjlighet finns att förlänga resan med sol och bad och andra arrangemang.

FAKTA
Klassisk Safari i Kenya

Prisindikation per person:

Preliminärt pris i vanlig säsong
30 500 kr när ni reser 4 personer tillsammans
39 000 kr när ni reser 2 personer tillsammans

I resans pris ingår:

 • Nairobi transfers
 • Boende med angivna måltider
 • Gamedrives i privat 4×4 safarifordon
 • Vatten på safari, 1 liter per person och dag
 • Parkavgifter
 • Professionell engelsktalande chaufför/guide

I resans pris ingår inte:

 • Internationella flyg
 • Dricks
 • Egna utgifter
 • Ej nämnda aktiviteter
 • Visum 50 USD pp
 • Singelrumstillägg