<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />

Kilimanjaro Rongairutten

Vackra Kilimanjaro, Rongairutten är populär för mer erfarna klättrare och bjuder på en större utmaning, särskilt sista biten upp till toppen. Det är den enda rutten som närmar sig Kilimanjaro från norr, nära den Kenyanska gränsen. Den ger mer skydd mot väder och vind och nedstigning sker via Marangurutten.

Dag 1

Välkommen till Kilimanjaro, Rongairutten. Vid ankomsten till Kilimanjaro flygplats kommer ni att mötas av en representant från Ameg Lodge och ni får transfer till ert boende. Efter att ni checkat in kommer er chefsguide till lodgen för genomgång, utrustningskontroll och ni får möjlighet att hyra resterande utrustning om det behövs.

Dag 2

Höjdmeter: 800 meter

Denna morgon kommer ni att köra i ca 2 timmar till Rongai Gate nära den Kenyanska gränsen. Efter registrering börjar klättringen upp till Uhuru Peak, ”The roof of Africa”. Första dagen vandrar ni genom skogen, ni både hör och ser djurliv, kanske får ni se Colobusapor. Ni äter lunch vid vandringsleden innan ni fortsätter mot campen. Rongai-vandringsleder på norra sidan av berget är de minst besökta och anses ha bäst chans att skåda viltlivet.

Dag 3

Höjdmeter: 1000 meter

Dag tre tar er genom Kilimanjaros hedlandskap och ni ser Mawenzi Peak framför er. Det börjar bli brant och här börjar ni känna av altituden. Ett stopp görs vid första rastplatsen för vila eller utforska, lunch äts vanligtvis nära andra rastplatsen. Ni tar det lugnt på eftermiddagen fram till dagens tredje rastplats. Det här är en lång dag med vandringstid på ca 6–7 timmar.

Dag 4

Höjdmeter: 730 meter

Den här dagen är en acklimatiseringsdag, så att ni kan vandra på morgonen och förmiddagen samt vila på eftermiddagen och kvällen. Vandringen är relativt kort ganska brant men belöningen blir en enastående utsikt över naturen och en påtaglig vildmarkskänsla. Mawenzi Tarn Camp ligger nedanför Mawenzi Peak med en häpnadsväckande utsikt över både Mawenzi och Kibo.

Dag 5

Denna dag är acklimatiseringsdag och kommer att vara lugn och ni behöver inte packa om, då ni bor ytterligare en natt på Mawenzi Tarn Camp. Morgonen kommer att spenderas på en vandring, beroende på hur ni känner så kan ni välja på en brant vandring upp för backarna mot toppen av Mawenzi eller en enklare vandring. Sedan återvänder ni till Mawenzi Tarn för en god lunch och eftermiddagen är fri för avkoppling.

Dag 6

Höjdmeter: 370 meter

Ni korsar månslätten över krönet denna dag för att komma fram till Kibo Camp, som ligger strax nedanför toppen med en härlig utsikt över Kenyas slätter och Mawenzi. Efter lunch, finns det tid till att vila i förberedelse inför försöket upp till toppen.

Dag 7

Höjdmeter: 1,195 meter
Nedstigning: 2,175 meter

Runt midnatt börjar den slutliga bestigningen till Uhuru Peak, den högsta punkten i Afrika. De kommande 6 till 8 timmarna vandrar ni med bara ljuset från era ficklampor. Det kan vara kallt under natten på dessa höjder och det blir varmare mot slutet av vandringsdagen, så därför bör ni ha kläder för båda klimaten. Klättringen upp till kraterkanten är den mest utmanande och vandringsleden är väldigt brant tills ni når kraterkanten vid Gilman’s Point. Vandringen från Gilmans till Uhuru Peak är en gradvis bestigning och därför inte särskilt svår, altituden gör dock vandringen lång och tröttsam. Efter att ni nått toppen och firat ordentligt börjar nedstigning till Kibo Huts. Här blir det stopp för att äta innan ni fortsätter nedstigning till Horombo Huts, vilket förvånansvärt går mycket fort. Totala tiden för denna dag är ca 14 timmar, så var beredda på en hård dag. Senare på kvällen njuter ni av er sista middag på berget och en välförtjänt sömn.

Dag 8

Nedstigning: 1,890 meter

Idag vandrar ni över alpina ängar till Mandara Hut (2,700m), innan ni går en bekväm vandringsled genom vacker skog till nationalparken vid Marangu (1,700m). Vid parkentrén väntar transfer tillbaka till Ameg Lodge.

Dag 9

Denna morgon är fri till att koppla av eller utforska området. Ta en sista titt på ett av världens största berg, ni vet ju hur det är uppe på toppen! Ni hämtas av en transfer som kör er till Kilimanjaros flygplats.

Enbart frukost är inkluderad denna dag.

FAKTA
Kilimanjaro Rongairutten

Prisindikation per person:

Pris per person: 27 895 kr

Detta pris är baserat på 2 personer, större grupper får ett lägre pris.

Flyg från Skandinavien:

Flyg ingår ej i resans pris, men vi bokar gärna. Prisindikation ca 8 000 kr per person inkl skatt.

I resans pris ingår:

 • Flygplatstransfers
 • 2 nätter, helpension i Moshi, del i dubbelrum/tvåbäddsrum
 • Parkavgifter
 • Campingavgifter
 • Evakueringskostnad
 • Guider
 • Personalkostnader för bärare och kök
 • Alla måltider och vatten
 • Tält
 • Transport till och från parkentrén

I resans pris ingår inte:

 • Internationella flyg
 • Privat toalett: USD $ 200 delas mellan de som är med på vandringen, en grupp på 10 personer.
 • Syrgas: USD $ 140 delas mellan de som är med på klättringen, en grupp på 10 personer.
 • Visum 50USD per person
 • Dricks
 • Reseförsäkring eller avbeställnngsskydd