<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />

Kilimanjaro Machamerutten

Känd som “The Whiskey Route” är Kilimanjaro, Machamerutten den överlägset mest populära rutten och är en mycket framgångsrik led för att lyckas nå ända upp till toppen. Vandringen startar med en trevlig lätt walking genom regnskogen och för var dag ökar altituden och svårigheten stadigt. Vandringen på berget bjuder på vyer av vackra landskap när ni går uppåt genom de olika naturzonerna. Denna vandringsled är den mest populära.

Dag 1

Ert äventyr på Kilimanjaro Machamerutten börja!
Vid ankomsten till Kilimanjaro flygplats kommer ni att mötas av en representant från AMEG Lodge och ni får transfer till ert boende. Efter att ni checkat in kommer er chefsguide till lodgen för genomgång, utrustningskontroll och ni har möjlighet att hyra resterande utrustning om det behövs.

Dag 2

Höjdökning: 1,200 meter

Er guide kommer att möta er på AMEG Lodge, ni checkar ut och kör tillsammans från Moshi till Machame Gate, resan tar ca 45 minuter. Efter registreringen börjar klättringen längs med slingriga spår genom den vackra skogen. Eftersom denna zon får mest nederbörd på berget bör man vara förberedd på eftermiddagsskurar, stigen kan bli ganska hal dessutom!  Klättringen är hyfsat brant som gradvis lättar när ni närmar er campen vid Machame Hut (3000 meter). Campen ligger på kanten av skogen. Ca 6-7 timmars vandring denna dag.

Dag 3

Höjdökning: 840 meter

Denna dag blir lite kortare, ni börjar med att klättra upp för en brant ås för att nå en klippa i form av en halvcirkel kallad Picnic Rock. Här väntar en enastående utsikt över Kibo, Kilimanjaros konformade topp och Shiraplatåns kant. Shira är den tredje av Kilimanjaros vulkankäglor, den är fylld av lava från Kibo och har eroderat och sprängts av väder och vulkanisk aktivitet. Väl på platån blir spåret mildare och ni fortsätter klättringen till Shira Camp, härifrån är utsikten spektakulär. Ca 5-6 timmars vandring.

Dag 4

Höjdökning: 710 meter

Höjdminskning: 700 meter

Klättringen idag tar er stadigt uppåt och över kanten till den högs belägna öknen till Lava Tower. Vandringen till basen av Lava Tower tar ca 4 timmar. Detta ”torn” är en 100 meters hög vulkanisk tapp. Om tid och energin tillåter kan man klättra upp till toppen av Lava Tower för en fantastisk panoramautsikt. Från Lava Tower tar ni er ner för branta sluttningen till Barranco Valley och passerar stora blomväxter som i själva verket ser ut som träd. Det här är bra övning inför er nedstigning från toppen inom några dagar och tar 1-2 timmar. Även fast ni kommer att avsluta dagen på nästan samma höjd som ni började är denna dag mycket viktig för acklimatiseringen och hjälper kroppen att förbereda sig inför klättringen till högsta punkten. Barranco Camp ligger i en vacker lugn dal nedanför den imponerande Barranco Wall.

Dag 5

Höjdökning: 350 meter

Höjdminskning: 250 meter

Efter frukost checkar ni ut från Barranco Camp och börjar klättra upp för Barrancoväggen. En vacker vandring uppåt med en belöning i form av en av fantastisk utsikt till Karanga Camp. Från toppen, på 4,200 meter, följer ni en böljande stig runt berget. På en klar dag har man utsikt över Kibo till vänster och Mount Meru till höger. En kort brant stig väntar upp till Karanga Camp. Ca 3-4 timmars vandring.

Dag 6

Höjdökning: 650 meter

Idag tillbringar ni morgonen till att stadigt klättra vidare till Barafu, vilket betyder is på Swahili! Er camp ligger på kanten nedanför bergstoppen. Ni har nu avslutat South Circuit, här har ni utsikt över bergstoppen från många olika vinklar. Vandringen tar ca 3 timmar och innebär att ni kommer farm till Barafu i lagom tid för att vila under eftermiddagen och njuta av en tidig middag som en förberedelse inför klättringen till toppen. Härifrån ser ni de två topparna Mawenzi och Kibo.

Dag 7

Höjdökning: 1,295 meter

Höjdminskning: 2,785 meter

Tidigt på morgonen, redan strax efter midnatt börjar den slutliga bestigningen till toppen av Uhuru Peak. Denna del tar ungefär 6-8 timmar. Det kan bli väldigt kallt på dessa höjder under nätterna och ganska varmt vid slutet av dagen, så därför är det bra att ha passande kläder för båda klimaten. När man tror att man fått nog av att klättra kommer solen stiga sig över Mawenzi och en röd himmel visar sig, vilken belöning! Vid Stella Point (5,757 meter), går ni längs med kraterkanten och härifrån klättrar med stor försiktighet till Uhuru Peak som är den högsta punkten på Mount Kilimanjaro och Afrikas kontinent. Från toppen klättrar ni rakt ner till Mweka Hut, med lunch på vägen. Denna del tar ca 6 timmar. På kvällen njuter ni av er sista middag på berget och en välförtjänad sömn.

Dag 8

Höjdminskning: 1,280 meter

Nedstigning direkt till parkentrén, vandring genom skogen (ca 2-3 timmar) vi spanar efter apor längs vägen. Ni återvänder till Moshi från Mweka Village med transport som väntar.

Dag 9

Denna morgon är fri för att koppla av eller utforska området om fötter och ben tillåter. Kom ihåg att ta en sista titt på ett av världens största berg för ni vet ju hur det är uppe på toppen! Utcheckning från AMEG Lodge och transfer till Kilimanjaros flygplats för flyg hem. Frukost är inkluderad denna dag.

För dem som önskar finns det möjlighet att förlänga resan med några dagars safari och/eller sol och bad på Zanzibar. Pris på begäran.

FAKTA
Kilimanjaro Machamerutten

Prisindikation per person:

Pris per person: 26 895 kr

Detta pris är baserat på 2 personer, större grupper får ett lägre pris

I resans pris ingår:

 • Flygplatstransfers
 • 2 nätters boende med helpension i Moshi baserad på dubbel- och tvåbäddsrum
 • Parkavgifter
 • Campingavgifter
 • Evakueringskostnad
 • Guider
 • Personalkostnader för bärare och kök
 • Alla måltider och dricksvatten
 • Tält
 • Transport till och från parkentrén
 • Moms

I resans pris ingår inte:

 • Internationella flyg
 • Privat toalett: USD $ 200 delas mellan de som är med på klättringen, en grupp på 10 personer.
 • Syrgas: USD $ 140 delas mellan de som är med på klättringen, en grupp på 10 personer.
 • Visum 50 USD pp
 • Reseförsäkring