<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />

Kenyasafari

Denna Kenyasafari tar er med på tre olika nationalparker och reservat, alla med sin egen särart när det gäller djur och natur. Vi börjar i Aberdarebergen där vi besöker Solio Game Ranch där man har mycket goda chanser att se noshörning. Vidare till Nakuru där vi övernattar vid grannsjön Elementaita med en vidunderlig utsikt över denna sodasjö. Safari i Lake Nakuru National Park där vi också har bra chans att se bl.a. noshörning men även leopard. Vi avslutar denna safari i Masai Mara National Reserve med öppna savanner och ett rikligt djurliv. Den perfekta safarin för den som vill se lite mer av Kenya och vill ha en mixad safariupplevelse med boenden på mindre camper och härliga safaris.

Dag 1

Avresa från Sverige. Målet är en bra safari i Kenya och några av Afrikas bästa nationalparker.

Dag 2

Ni landar på flygplatsen i Nairobi och möts av er chaufför som kör er till ert hotell. Ni bor en natt på Tamarind Tree Hotel. Boende inkl. frukost.

Dag 3

Klockan 07.30 åker ni från Nairobi och startar ert safariäventyr. Er första destination har ett utmärkt läge vid foten av Aberdare’s Mountain Range. Ni åker genom de bördiga kullarna i centrala Kenya och passerar stora kaffeplantager och ananasodlingar som gör denna region känd som ”the breadbasket of Kenya”. Ni anländer till ert boende, Rhino Watch Safari Lodge i god tid för lunch. Mätta och belåtna åker ni ut på eftermiddagsgamedrive i Solio Conservancy, här finns möjlighet att se svarta och vita noshörningar.

Dag 4

Ni checkar ut från lodgen och kör till Nakuru. Ni anländer till ert boende på Sunbird Lodge, där ni även njuter av en lunch, följt av en eftermiddagsgamedrive i Lake Nakuru National Park. Parken habituerar många arter av vilda djur exempelvis både svart och vit noshörning, ni kommer att få bra fotomöjligheter här. Vid solnedgången återvänder ni till lodgen för middag.

Dag 5

Ni fortsätter safarin sydväst och når enastående Masai Mara National Reserve i tid för lunch och vila innan er första gamedrive i Masai Mara. Ni kommer att behöva en stunds vila efter att ni åkt på de tuffa vägarna till Masai Mara.

Reservatet är en av världens största med fantastiskt djurliv bland annat Afrikas ”Big five”. Med en av de högsta populationerna av rovdjur på kontinenten som lejon, leopard och gepard, är Mara i en klass för sig.

Dag 6

Njut av dessa dagar i Masai Mara National Reserve, denna världsberömda savann med härliga gamedrives. Ni kan planera med er guide hur ni vill att era gamedrives ska utformas. Antingen åker ni ut tidigt på morgonen och har picknickfrukost eller återvänder till campen för frukost. Heldagsgamedrive med picknicklunch eller gamedrive morgon och eftermiddag med lunch på campen.

Andra aktiviteter kan ordnas till extra kostnad exempelvis luftballongsafari och Masai- bybesök där ni får besöka de traditionella hemmen som heter ”manyattas” och ni får lära er om deras århundraden av seder och traditioner.

Dag 7

När ni vaknat upp till fågelsången i bushen äter ni er sista frukost i Masai Mara National Reserve för denna gång. Efter att ni packat era väskor får ni transfer tillbaka till den livliga metropolen Nairobi, det blir nog en smärre chock att komma dit efter att spenderat lugna dagar i bushen. Ni kliver av på flygplatsen för flyg hem.

För dem som önskar finns möjlighet till förlängning tex några dagar sol och bad på Mombasakusten, Seychellerna eller Zanzibar. Pris på begäran.

Dag 8

Ankomst till Sverige.

FAKTA
Kenyasafari

Prisindikation per person:

Preliminärt pris
29 800 kr om ni reser 2 personer tillsammans
24 300 kr om ni reser 4 personer tillsammans

Priserna kan variera i olika säsonger och vara något högre eller lägre beroende på det. Prisexempel i normal säsong som januari-mars, lägre pris i lågsäsong och något högre pris i högsäsong. Kontakta oss för ett exakt förslag på en fin resa.

I resans pris ingår:

 • Ankomsttransfer Nairobi
 • 1 natt på Tamarind Tree Hotel i Nairobi inkl. frukost
 • Safari 5 dagar / 4 nätter med privat engelsktalande guide/chaufför
 • Boende, helpension på safarin
 • Gamedrives i 4-hjulsdrivet safarifordon
 • Vatten på safari, 1 liter per person och dag
 • Parkavgifter

I resans pris ingår inte t.ex.

 • Flygbiljett till Kenya
 • Pass, visum, reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Dricks