<br />
<b>Warning</b>:  count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />

Kenyasafari och Diani Beach

Safari till Lake Nakuru och Masai Mara följt av sol och bad på Leopard Beach beläget på Diani Beach på södra Mombasakusten

Dag 1

Vi bokar er på morgonen med KLM alternativt kvällen före med Qatar Airways eller Ethiopian Airlines. Vid ankomst möts ni av vår samarbetspartner i Kenya och körs till ert hotell. Boende på 4-stjärniga Tamarind Tree i Nairobi 1 natt inkl. frukost.

Dag 2 – Safari 5 dagar / 4 nätter med egen privat guide

Ni hämtas upp på ert hotell på morgonen. Safarin och resan går norrut mot Lake Nakuru (ca 3 tim). Safari i Kenya gör vi alltid med en rejäl Toyota Landcruiser som vi ibland kallar safarijeep och ni har en helt egen privat engelsktalande guide/chaufför vilket ger en viss frihet i hur ni vill uppleva er safari. Ni checkar sedan in på härliga Sunbird, som är en ekovänlig lodge i Lake Elementaita. På eftermiddagen gamedrive i Soysambu Conservancy. Helpension ingår på safarin dvs frukost, lunch och middag.

Dag 3 – Lake Nakuru

Heldag med safari i Lake Nakuru National Park. God chans att se mängder av rosa flamingos och viss chans att se noshörning och leopard. Många antiloparter och en särskild typ av giraff finns här – Rotschildgiraffen. Åter till campen på eftermiddagen. Helpension ingår.
Lake Nakuru är en sodasjö som ligger i Great Rift Valley och är en av de få inhägnade nationalparkerna i Kenya. Det är en fristad för noshörning. Det är vackra vyer och kanske är nationalparken mest känd för sina rosa flamingos som vissa tider finns i enorma mängder. Det är en bra park för fågelskådning, noshörning och leopard som kanske inte är så enkelt att se i t.ex. Masai Mara.

Dag 4 – Ikeliani Camp Masai Mara

Tidig start på en lång och stundtals tuff dag. Det kan ta ca 6 timmar på Kenyas vackra landsbygd som sakta förvandlas till savann. Ibland är vägarna riktigt dåliga, men även det är en upplevelse. Ni stannar för en bensträckare i Narok som är masaiernas huvudstad. Vidare till Ilkeliani Camp i Masai Mara där ni bor 2 nätter inkl. helpension. Masai Mara är ett av världens mest berömda naturreservat och hem för the Big Five.

Dag 5 – Ilkeliani Camp Masai Mara

Gamedrive i Masai Mara tidig morgon då djuren är som mest aktiva. Efter ett par timmar återvänder vi till campen för en rejäl frukost. Avkoppling och sedan mer safari och gamedrives med er guide hela dagen.

Dag 6 – Flyg till Mombasakusten

Gamedrive och safari tidig morgon. Frukost och återresa med er guide mot Nairobi. Flyg till Mombasa där ni möts vid ankomst för transfer till södra kusten och Diani Beach som är en bra del av Mombasakusten.

Dag 6 – Leopard Beach, Mombasa

Boende på 4-stjärniga Leopard Beach 6 nätter inkl. halvpension. Prisexemplen är räknade på vanliga rum där standarden är god och frukost och middag inkluderas varje dag. Mot ett mindre tillägg finns även boende i olika typer seafront rum eller egen villa. Vi kan också anpassa antalet nätter här om ni vill ha färre eller fler nätter.

Dag 12 – Flyg till Mombasa

Transfer till flygplatsen och hemresa.

Boende

FAKTA
Kenyasafari och Diani Beach

Prisindikation per person:

37 500:-/person + flygbiljetten när ni reser 2 personer tillsammans
31 800:-/person + flygbiljetten när ni reser 4 personer tillsammans

Något lägre pris per person i mellansäsong som januari-mars och november. Kontakta oss för exakt pris på resan det datum ni vill resa. Vi har även särskilda paketpriser på flyg med flera flygbolag som vi gärna bokar in åt er. Priserna på dem varierar mycket med olika säsonger och platstillgång.

I resans pris ingår:

Ankomsttransfer
Hotell 1 natt i Nairobi inkl. frukost
Safari 5 dagar / 4 nätter med helpension
Privat guide och egen safarijeep (Toyota Landcruiser eller liknande)
Parkavgifter till nationalparkerna på safarin
Flying Doctor Service på safarin
Agent på plats och 24 timmars service med journummer
Flyg Nairobi-Mombasa
Transfers t/r på Mombasakusten
6 nätter med halvpension på Leopard Beach
Vi avsätter 300:-/person till Fly Green Fund

I resans pris ingår inte:

Flygbiljetter från Sverige t/r
Drycker till måltider på safarin
Personliga utgifter
Pass, reseförsäkring m.m.
Visum (e-visum söks före avresan, USD50 för Kenya)
Dricks till safariguiden