Kenyas bästa med svensktalande färdledare

Safari betyder ungefär ”att resa” på swahili. Landet Kenya anses vara vaggan för safaris och vi har satt ihop ett spännande och varierat program i bra tempo, som leds av svensktalande reseledare. Vi ser nationalparker och safariområden som visar djuren i deras rätta miljö. Vi hoppas att få se Big Five, giraffer, flodhästar, mängder av sebror, antiloper och gaseller, fåglar i mängder och mycket mer under vår safari. Resan avslutas med sköna dagar på södra Mombasakusten.

Antal dagar
12 dagar
Pris från
29 000:-
Avresa
Se faktaruta
Standard

Dag 1 Avresa från Sverige med KLM

Ankomst Nairobi på kvällen och vi får transfer till Heron Hotel för övernattning. (Måltider ombord på flyget)

Dag 2 Safari i Solio Ranch Reserve

Safaristart efter frukost. Norrut till Solio Ranch Reserve och Rhino Watch Camp belägen med vacker utsikt över Laikipiaplatån. Under safarin spanar vi framför allt efter spets- och trubbnoshörning men också efter lejon, leopard, gepard, giraff med flera. Lunch och middag ingår.
(Ca 160 km, 2,5 tim)

Dag 3 Stopp på ekvatorn innan vi når Naivashasjön

Vi kör söderut och när vi passerar ekvatorn stannar vi till och känner draget i corioliseffekten. Lunch vid ankomst till vår lodge Kongoni. Koppla av en stund vid poolen. Vi avslutar dagen med en båttur på sjön, hem åt flodhästar och ett paradis för fågelskådare. Frukost, lunch och middag ingår. (Ca 290 km, 3,5 tim)

Dag 4 Till Masai Mara via masaiernas huvudstad Narok

Tidig avresa från Naivasha på stundtals ganska dåliga vägar. Ankomst till JK Mara Camp under eftermiddagen. Vi bor i rymliga bekväma tält med privat dusch och wc. Campen är delägd av masaierna i området och drivs av dem. Frukost, lunch och middag ingår. (Ca 280 km, 6 tim)

Dag 5-6 Två hela dagar i världens däggdjurstätaste område, Masai Mara

Safari morgon och eftermiddag, eller varför inte ta med picknicklunch och stanna ute hela dagen. Vi letar Big five (lejon, leopard, elefant, buffel och noshörning), andra kattdjur och gräsätare.

Passa på att flyga ballong över savannen och gå på vandringssafari tillsammans med masaierna (ingår inte i priset). Kvällarna tillbringar vi runt lägerelden, lyssnandes till masaiernas spännande historier från savannen. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 7 Härliga baddagar vid kusten

Efter frukost gör vi en sista safari ut ur Masai Mara och styr färden mot Nairobi. Flyg till kusten för några avslappnande dagar vid den vita stranden på Diani. Frukost ingår. (Ca 300 km, 6 tim). Vid ankomst Mombasa möts vi av vår transfer till Leopard Beach och där checkar vi in i seafacing superiorrum med halvpension för 4 nätter.

Dag 11 Hemresa

Vår transferbil står framkörd och vi tar farväl av Östafrika för denna gång.

Dag 12

Hemkomst.

Boende

 • The Heron Portico

  Nairobi

  Trevligt och fräscht mellanklasshotell i Nairobi. En kort bit från centrum nära Statehouse. Trevlig restaurang. Pool, gym och det mesta man kan begära av ett cityhotell.

  Mer information
 • Rhino Watch Camp

  Mweiga, Nyeri

 • Kongoni Lodge

  Naivasha

  Bo lyxigt nära naturen i Nakuru med en härlig utsikt över Naivashasjön. Ta in storheten av Riftdalens berg och klippformationer samtidigt som du njuter av fantastisk mat på lodgen.

  Personlig mindre lodge med fantastisk utsikt över Naivashasjön. Passar perfekt som bas för turer på sjön, Hells gate National Park eller Nakuru National Park.

  Mer information
 • JK Mara Camp

  Talek, Masai Mara

  En unik tented lodge som eko-turistiskt delägs och drivs av den lokala Masaistammen. Lodgen ligger i lummig grönska vid Molibanfloden utanför Talek, fem minuter från gaten till Masai Mara National Reserve. Prisvärt boende som passar alla.

  Kvällen spenderar man gärna runt lägerelden. Aktiviteter som erbjuds förutom game drives är ballongtur, specialprogram för barnen, besök i masaibyn och vandringssafari. Boende på denna ganska ”oturistiska” lodge passar för den som uppskattar att komma masaikulturen lite närmre, bra safariområden och god mat.

  Mer information
 • Leopard Beach Resort & Spa

  Diani Beach, Mombasa

  Välkommen till den berömda, vita Dianistranden söder om Mombasa. Här njuter du av Leopard Beach Resort and Spa’s alla faciliteter.

  Välskött hotell med 5 restauranger och 4 barer. Pool, spa, gym och barnklubb. Granne ligger en 18-håls golfbana. I anslutning till hotellet ligger The Residences bestående av poolvillor. I närområdet finns alla möjligheter till aktiviteter som snorkling, djuphavsfiske, segling, golf eller bara långa strandpromenader. Hotellet passar alla, från en person till par och familjer, som tycker om lite större hotell med många faciliteter.

  Mer information

Avresa

Avresa
Se faktaruta
Prel. pris/person:
29 000:-

FAKTA
Kenyas bästa med svensktalande färdledare

Avresor preliminärt 2017:

10 AUG, 07 SEP, 05 & 26 OKT, 23 NOV, 21 DEC

Avresor preliminärt 2018:

18 JAN, 22 FEB, 15 MAR, 09 AUG, 06 SEP, 04 OKT, 22 NOV, 20 DEC

Prisindikation per person:

29 000 kr
Barn under 12 år i extra bädd betalar 60 %.
Singelrumstillägg:
3 450 kr

Deltagare:

Min 10, max 15 pers.

I resans pris ingår:

Flyg med KLM. Transfers. Safari i fyrhjulsdriven landcruiser, svensktalande guide, professionell engelsktalande safarichaufför/guide, parkavgifter, boende och måltider enligt program.

I resans pris ingår inte:

Dryck, dricks, visum, utflykter bokade separat. Flygskatter ca 4 000 kr, Visum ca USD50.

Inkvartering:

1n Heron Portico Hotel,
1n Rhino Watch Camp,
1n Kongoni Lodge,
3n JK Mara Camp,
4n Leopard Beach
Resort and Spa.

Pass/visum:

Passet måste vara giltigt i 6 mån. efter vistelsen. Visum behövs för Kenya och ansökan görs via internet i god tid.

Denna safari passar:

Natur- och upplevelseintresserade. Gammal som ung, singelresande och mindre grupper.