Julresa till Tanzania

Gruppresa från Stockholm till Tanzania där ni möts vid ankomst. Avresa 19/12 från Stockholm och safari med svensk guide och avslutning på 4-stjärniga Ocean Paradise Resort på Zanzibar.

Antal dagar
13 dagar
Pris från
51 800:-

19/12

Flyg med KLM från Stockholm på morgonen. Vid ankomsten till Kilimanjaro Airport möts vi av den varma afrikanska kvällen vår guide. Transfer till hotellet där vi bor på Mount Meru Hotel 1 natt inkl. frukost. Ett modernt hotell med hög standard.

20/12 – Lake Manyara

Frukost på hotellet innan vi åker ut på vår safari. Vi åker i safarijeepar (Toyota Landcruiser) med en lokal engelsktalande guide i varje safarijeep och Johan Stenkula som extra ciceron och guide under resan. Beroende på gruppens storlek reser vi i 3-5 jeepar med högst 6 safariresenärer i varje och alla resenärer har garanterad fönsterplats. Första dagen åker vi mot Lake Manyara med picknicklunch ute i det fria. Lake Manyara ligger ungefär 13 mil från Arusha och är en intressant start på safariresan med en del typ av regnskogsliknande natur, olika apor, elefant, giraff och flodhästar. Senare på dagen åker vi mot Lake Manyara Hotel som är en 3-stjärnig safarilodge som ligger bra med utsikt över nationalparken nedanför. Pool finns. Boende i rum med dusch/WC.
Boende: Lake Manyara Hotel
Måltider som ingår: Frukost, lunch och middag
Aktiviteter: ca 1 1/2 timmes transfer, safari i Lake Manyara National Park

21/12 – Serengeti

Efter frukost avresa mot kanske Afrikas bästa och mest omtalade nationalpark – Serengeti. Här finns klassisk savann och ett otroligt stort område som är ett av de däggdjurtätaste i hela Afrika. Här finns de enorma hjordarna av gräsätare som zebror och gnuer men även gott om rovdjur som lejon och gepard. Serengeti har världens största och mest spektakulära koncentration av stora däggdjur och här finns t.ex. uppskattningsvis 2000 lejon. En del flockar på 20-30 lejon kan ses i delar av Serengeti. Boende på Seronera Wildlife Lodge som är en 3-stjärnig safarilodge med rum, dusch/WC och riktigt bra läge i centrala Serengeti (viktigt för en bra safariupplevelse). Safari på eftermiddagen.
Boende: Seronera Wildlife Lodge
Måltider som ingår: Frukost, lunch och middag
Aktiviteter: ca 4 timmars bilresa samt ca 3 timmars djurskådning Serengeti

22/12 – Serengeti

Gamedrive på morgonen då djuren är som mest aktiva från ungefär klockan 0600. Sedan frukost omkring 0900. Mer safari och djurskådning i Serengeti.
Boende: Seronera Wildlife Lodge
Måltider: Frukost, lunch och middag
Aktiviteter: gamedrives/djurskådning i Serengeti hela dagen

23/12 – Ngorongorokratern

Tidig frukost och safari på väg tillbaka mot Ngorongoro. På förmiddagen åker vi ner i själva Ngorongorokratern för safari resten av dagen.Ngorongorokratern är en enorm krater som har ett eget ekosystem med djur nere i kratern som är drygt 2 mil bred. Den omnämns ofta som världens åttonde underverk och är med UNESCO:s världsarvslista sedan 1979. Vi kommer att få se otroligt mycket djur innan vi återvänder mot lodgen sen eftermiddag. Middag på lodgen som ligger med fantastiskt utsikt över kraterkanten.
Boende: Ngorongoro Wildlife Lodge
Måltider: Frukost, lunch och middag
Aktiviteter: safari i Ngorongorokratern

24/12 – Flyg till Zanzibar

Frukost. Avfärd tillbaka mot Arusha som tar ca 3 timmar. Johan och chaufförer hjälper oss checka in på flyget till Zanzibar som går tidig eftermiddag och tar drygt 1 timme. Vid ankomsten möts vi och får transfer till vårt hotell. Boende på mycket fina Ocean Paradise Resort & Spa 6 nätter inkl. halvpension . Här ingår frukost och middag varje dag.

24/12-30/12 – Ocean Paradise Resort

Ocean Paradise är en 4-stjärnig resort med hög standard på nordöstra kusten av Zanzibar. Stora rum med luftkonditionering som ligger i en trädgård. Här finns även spa och gym. Wi-fi i lobbyn, 3 restauranger, pool. Rummen ligger varierande långt från havet så även om alla är mot havet har man inte havsutsikt från alla rum. Ett bra alternativt för att smälta safariupplevelserna och njuta av soliga dagar vid Indiska Oceanen.
Boende: Ocean Paradise Resort & Spa
Måltider: Frukost och middag

30/12

Transfer till flygplatsen och hemresa på kvällen.

Boende

 • Lake Manyara Wildlife Lodge

  Lake Manyara

 • Seronera Wildlife Lodge

  Serengeti

 • Utsikt över Ngorongorokratern på Wildlife Lodge under frukosten

  Ngorongoro Wildlife Lodge

  Ngorongorokratern

Avresa

Avresa
19.12.2018
Prel. pris/person:
51 800:-

FAKTA
Julresa till Tanzania

Pris/person i dubbelrum

51800:- (inkluderar flygskatter med ca 4300:-/person)

3-stjärnig standard på boendet på safarin men mycket bra läge (viktigt) och 4-stjärnig standard på Zanzibar

Priset inkluderar:
Flyg med KLM t/r
Alla flygskatter (ca 4300:-)
Helpension på safarin och halvpension på Ocean Paradise Resort
Alla transfers enligt programmet ovan
Mount Meru Hotel 1 natt inkl. frukost
Safari 5 dagar / 4 nätter i Anderson’s safarijeep med helpension och parkavgifter
Lokal engelsktalande chaufför/guide i varje safarijeep
Guidning av Johan Stenkula under safarin
Flying Doctor Service på safarin
Agent på plats och 24 timmars service med journummer
Flyg Arusha-Zanzibar
Jul/nyårstillägg på safarilodger och hotell
6 nätter i standard gardenrum på Ocean Paradise Resort med halvpension

Priset inkluderar inte t.ex.
Drycker till måltider på safarin
Personliga utgifter
Pass, reseförsäkring m.m.
Visum (USD50 för Tanzania)