<br />
<b>Warning</b>:  count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
Lejon i Serengeti på safari med Tour Africa och Andersons
<br />
<b>Warning</b>:  count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />
Lejon i Serengeti på safari med Tour Africa och Andersons

Gruppresa med svensk guide

Safari med Johan Stenkula som är en av Sveriges bästa safariguider. En resa till Tanzania med extra fokus på innehåll, safari och anekdoter från safarilivet i Serengeti.

Vi reser i en liten grupp tillsammans med Johan i de mest intressanta delarna av norra Tanzania med besök till Lake Manyara, Serengeti och Ngorongoro och har en riktigt bra safari. Johan är med under safaridelen tillsammans med lokal förare/guide i varje jeep och sedan avslutas resan med egen tid på ett av Zanzibars bästa hotell – Breezes Beach Club & Spa.

Antal dagar
12 dagar
Pris från
58 600:-

Dag 1

Flyg från Sverige. Vid ankomsten till Kilimanjaro Airport möts vi av Johan Stenkula och Andersons i Tanzania. Transfer till hotellet där vi bor på klassiska Mount Meru Hotel 1 natt inkl. frukost.

Dag 2 – Lake Manyara

Frukost på hotellet innan vi åker ut på vår safari. Beroende på gruppens storlek reser vi i 2 eller 3 jeepar med högst 6 safariresenärer i varje. Vi reser med svensk guide för gruppen samt lokal guide/förare i varje safarijeep. Rum med dusch/WC och mycket bra läge i nationalparkerna.

Johan Stenkula är professionell safariguide med akademiska studier i bl.a. geografi, historia och religion från Uppsala Universitet och från California State University. Johan har arbetat som safariguide i drygt 25 år och har bred erfarenhet av vilt- och fågelskådning, framförallt i Östafrika, men även i Botswana, Namibia, Zambia, Zimbabwe, Malawi samt Sydafrika. Han är certifierad safariguide i Kenya och har arbetat som manager vid olika s.k. bushcamper i Östafrika samt hedersmedlem i Tanzania Tour Guide Association och har genomfört fördjupningskurser i Sydafrika med inriktning på naturvård och anti poaching (tjuvskytte). Ett stort engagemang och specialintresse för Afrikas flora och fauna gör att vi gärna engagerar Johan som en speciell och unik safariguide på en klassisk safari till norra Tanzania. Hösten 2014 var Johan även engagerad som safariguide i ett avsnitt av tv-programmet Wild Kids i SVT.

Första dagen åker vi mot Lake Manyara med picknicklunch ute i det fria. Lake Manyara ligger ungefär 13 mil från Arusha och är en intressant nationalpark med annan karaktär än den klassiska savannen som vi kommer att möta mycket av senare på safarin. Bland specialiteterna i nationalparken finns giraff, elefant och ibland lejon. Här finns även flodhästar vid Simba River och en mängd fåglar. På eftermiddagen åker vi mot vårt boende Lake Manyara Serena som ligger med utsikt över nationalparken nedanför. Pool med utsikt finns. Middag serveras på kvällen.

Dag 3 – Serengeti

Efter frukost avresa mot Afrikas kanske bästa och mest omtalade djurområde, nationalparken Serengeti som har klassisk savann och är en av de största nationalparkerna i hela Afrika. Detta är trots sin storlek ett av de däggdjurtätaste områdena i Afrika. Här finns de enorma hjordarna av gräsätare som zebror och gnuer men även gott om rovdjur som lejon och gepard. Ekosystemet som är Serengeti har världens största och mest spektakulära koncentration av stora däggdjur. Här finns t.ex. uppskattningsvis 3000 lejon.

På eftermiddagen gör vi vår första av flera gamedrives i Serengeti. Boende på 3-stjärniga Seronera Wildlife Lodge som den här tiden på året har bästa läge för safari i centrala Serengeti med djurlivet precis utanför dörren. Rum med dusch/WC.

Dag 4 – Serengeti

Heldag med gamedrives i Serengeti. Tidig gamedrive 0600 i gryningen ett par timmar och sedan frukost på safarilodgen. Kanske avkoppling en stund innan mer safari och gamedrives i Serengeti.

Dag 5 – Serengeti

Ännu en tidig gamedrive på morgonen, frukost och mer safari i Serengeti. Senare på dagen resa tillbaka mot Ngorongoro där vi bor på vackra Ngorongoro Serena vid kraterkanten. Utsikten över Ngorongorokratern nedanför är fantastisk. Middag på kvällen.

Dag 6 – Ngorongoro

Safari nere i själva Ngorongorokratern. Här finns gott om djur och fina fotomöjligheter. Ngorongorokratern är en enorm krater som har ett eget ekosystem med djur nere i kratern som är drygt 2 mil bred. Den omnämns ofta som världens åttonde underverk och är med UNESCO:s världsarvslista sedan 1979.

Dag 7 – Flyg till Zanzibar

Frukost. Avfärd tillbaka mot Arusha som tar ca 3 timmar. Flyg till Zanzibar som går tidig eftermiddag och tar drygt 1 timme. Tid på Zanzibar på egen hand.

Dag 7-12 – Breezes Beach Club & Spa

Vid ankomst till Zanzibar möts ni och har transfer till ett av våra favorithotell på Zanzibar som heter Breezes Beach Club & Spa och ni bor här 5 nätter inkl. halvpension. Breezes är ett av de bästa hotellen på Zanzibar och ändå väl integrerat med lokalbefolkning där man stödjer byarna omkring på vissa sätt och även utbildar människor som får arbeta på hotellet. Trevligt och hög standard. Mycket fin design och ett särskilt lugn och ett läge vid en av Zanzibars bästa stränder. När ni bor här ingår både frukost och middag av hög kvalitet varje dag.

Dag 12

Transfer till flygplatsen och hemresa på kvällen.

Boende

Avresa

Avresa
06.11.2024
Prel. pris/person:
58 600:-

FAKTA
Gruppresa med svensk guide

FLYG FRÅN SVERIGE INGÅR

Priser är per person i dubbelrum och inkluderar hela resan med flyg, flygskatter och arrangemang. Vill du bo i enkelrum tillkommer enkelrumstillägg.

Resans pris inkluderar:
Flygbiljetter från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn t/r
Alla flygskatter
Alla transfers
Mount Meru Hotel 1 natt inkl. frukost
Safari 6 dagar / 5 nätter med helpension och parkavgifter
Safari i jeep (specialbyggd Toyota Landcruiser)
4-stjärnigt mycket bra boende under safarin
Svensk guide på safarin
Flying Doctor Service på safarin
1 liter vatten per person och dygn på safarin
Flyg till Zanzibar
5 nätter i deluxerum på Breezes Beach Club & Spa med halvpension
Vi avsätter 300:-/person till Fly Green Fund för att reducera klimatavtrycket vid flygresor

Pris inkluderar inte t.ex.
Drycker till måltider på safarin
Personliga utgifter
Pass, reseförsäkring m.m.
Visum (USD50 för Tanzania)
Dricks till den lokala safarichauffören ca USD50/person som man ger avslutningsdagen på safarin

gruppstorlek, minimum 8 personer, högst 18 personer
möjligt att lägga till annat arrangemang / hotell på Zanzibar