<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />

Gruppresa i Namibia

En klassisk safari i Namibia tar med dig till Namibias höjdpunkter. Upplev det otroliga djurlivet i nationalparkerna och reservaten, de kontrastrika landskapen och den levande kulturen som finns här.

Dag 1

Er gruppresa i Namibia börjar och ni tar flyget från Sverige till Windhoek i Namibia.

Dag 2

Ni lämnar huvudstaden Windhoek, och vi färdas till den största massan av sand som finns i världen, Kalahariöknen. Kalahari är en vidsträckt halvöken med vindpinad sand som hålls på plats av glesa bestånd av taggbuskar. Ytan täcker 9 Afrikanska länder och gör den till den största sammanhållna sandytan som finns. Kalahari är olik riktiga öknar eftersom här faller det stundtals regn och istället för öken kan man kalla Kalahari för torrlandskap . Kalahari saknar ytvatten som sjöar och floder och det gör det till en utmanande plats för de som anpassat sig till ett liv här. Bushmanfolket kallar Kalahari för ”världens själ” och det är en passande beskrivning av platsen. med sina röda sanddyner och ändlösa grässlätter avbrutna av enstaka akaciaträd och buskar finns det ett förvånansvärt stort antal djur som anpassat sig till förhållandena här. Njut av chansen att få uppleva de röda dynerna, viltlivet och växterna i detta ökenlandskap.

Tillval i Classicprogrammet är en naturutflykt.

Dag 3

Ni fortsätter söderut genom det karga landskapet till ni når den unika Garas quiver tree forest. Här blir ni välkomnade av konstiga skulpturer gjorda av återvunnen metall som utgör en kontrast mot det fridfulla, lugna landskapet med sina Quiver träd och aloeväxter som står mellan höga termitstackar och stenbumlingar. Området är känt som ”jättarnas lekplats”. Ni fortsätter till er lodge som ligger vid Fish River Canyon. Här kommer ni upptäcka området till fots.

Tillval
Guidad utflyktstur per bil i det intressanta landskapet.

Dag 4

Er morgon startar på kanten till den berömda Fish River Canyon och ni hänförs av den magnifika utsikten. The Fish River Canyon ligger i norra delen av Nama Karoo och kanjonen är den andra största i världen (efter Grand Canyon). Det är en gigantiska ravin som är ca 160 km lång, upp till 27 km bred och på sina ställen är den 550 meter djup. Fish River är den längsta floden i Namibia och dess nuvarande flöde är en bråkdel av vad som en gång i världen strömmade här. Ni fortsätter via Naute-dammen där ni stannar till vid Naute Kristall Cellar och destilleri för att smaka deras unika likörer eller njuta av en god kopp kaffe. Vidare till kuststaden Lüderitz och på vägen dit gör ni ett stopp vid Garub för att spana efter de berömda vilda hästarna i Namiböknen.

Dag 5

Er morgonaktivitet är besök i spökstaden Kolmanskop. Kolmanskop är en övergiven diamantgruvstad och ligger i Sperrgebiet National Park. En gång i tiden var detta en livlig och dekadent stad, ett monument över diamant-boomen och den byggdes för att vara länge. Men sedan tog diamanterna slut… Idag är Kolmanskop ett spöklikt monument över det förflutna och erbjuder besökarna på säregna fotomotiv av en era, borta sedan länge.
När vi återvänder till Lüderitz besöker vi Diaz Point med sitt minnesmärke på en klippa med utsikt över den otyglade Atlanten. Här påminns man av de hårda villkor de Portugisiska upptäcktsresandena verkade under när de kartlagde denna otillgängliga del av kusten. Tillbaks i Lüderitz utforskar ni den lilla, historiska staden.

Dag 6

Efter en tidig frukost reser ni vidare över öppna vidder norrut längs Tirasbergen för att nå er lodge i Namiböknen. Ni befinner er nära Sesriem som är porten till Sossusvlei, Dead Vlei och Sesriem Canyon. Här finne ni de högsta sanddynerna på jorden som tornar över den vita ökensanden. Eftermiddagen kan spenderas med lite avkoppling vid poolen med milsvid utsikt.

Tillval
Lodgen ordnar utflykter som bokas och betalas på plats.

Dag 7

Idag är det tidig start och vi kommer till Namib Naukluft National Park i soluppgången. Morgonljuset får det otroliga landskapet att skimra i aprikos, rött och orange som står i bjärt kontrast mot den azurblå himlen. Här finner ni oändliga fototillfällen. Ni besöker den surrealistiska Dead Vlei, (en uttorkad saltsjö) som ligger omringad av de röda dynerna och Sossusvlei där den uttorkade Tsauchabfloden abrupt tar slut vid dynerna. Tag tillfället i akt och klättra uppför en av de majestätiska dynerna och beundra landskapet runtomkring. Efter det besöker ni Sesriem Canyon ett naturfenomen i hjärtat av Namiböknen.

Dag 8

Efter frukost fortsätter resan och ni passerar den lilla bosättningen Solitaire vid utkanten av Namib Naukluft National Park, här känns det som man befinner sig mitt i ingenstans. Prova gärna en god kopp kaffe och deras berömda äppelpaj innan ni fortsätter längs ödsliga kullar i Kuisebdalen mot Atlantkusten. Ni når hamnstaden Walvis Bay och besöker den grunda lagunen, en av de viktigaste våtmarksområdena i Afrika och ett RAMSAR världsarv. Över 80% av Afrikas flamingos lever här i lagunen och det tar andan ur en när man ser de stora flockarna. Ni fortsätter längs den vackra vägen mellan öknen och Atlanten och ni når Swakopmund. Resten av dagen har ni fri tid. Med sina palmkantade esplanader och strandpromenader har ni tillfällen att stäcka på benen. Swakopmund är en populär semesterstad i Namibia med härligt sommarklimat och långa stränder som lockar fiskare och surfare från hela världen. Swakopmund är en härlig blandning av Tysk arkitektur och afrikansk puls. Det är avslappnat, har mängder av adrenalinstinna aktiviteter, dimmiga mornar och ökenhetta. Det är färgglatt, levande men framför allt, det är roligt.

Dag 9

Swakopmund är ofta omnämnt som Namibias lekplats och har ett otal aktiviteter att prova på. Utforska Namiböknens alla djur och växter som lever och överlever här. Njut av den lugna avslappnade stämningen i denna idylliska kuststad medans ni tar en god kopp kaffe och nybakat bröd i något av de små caféerna. Varför inte ta en dagstur och utforska öknen, eller en flygtur med vackra vyer från ovan. Här kan ni prova härliga äventyr som fallskärmshoppning, quadbiking eller sandboarding på dynerna.. Ta tid att utforska staden med sin historia, museum, shoppinggallerior och strandbarer. Staden har en helt egen puls.

Dag 10

På långa, men intressanta och vackra vägar åker vi norrut och passerar Namibias högsta berg, Brandberg (2 579 möh) och kommer till Damaraland, ett av de glesast befolkade områdena i Afrika, men en av de mest intressanta ur geologiskt perspektiv. I denna karga, bergiga omgivning lever ökenelefanten, den svarta noshörningen och antiloper. Ni får guidning av lokal guide till Twyfelfontein, ett UNESCO världsarv där bushmanfolket målat och ristat över 2 500 bilder för 6 000 år sedan. Efter ett besök på Living Museum of the Damara fortsätter vi till Petrified Forest, ett geologiskt fenomen där trä har förvandlats till sten. Ni får även se världens äldsta levande ökenväxt och Namibias nationalblomma, Welwitschia mirabilis växten.

Dag 11

Efter en frukost i lugn och ro fortsätter ni till Etosha National Park, berömd för sitt viltliv, När ni nått er camp som ligger precis utanför parken gör ni er första gamedriven i nationalparken. Tillsammans med er safariguide besöker ni de olika vattenhålen nära Okaukuejo och Anderson gate. Om ni önskar och tid finns går det bra att boka till mer safari med lodgen till egen kostnad.

Dag 12

Dagen är helt vikt åt safari i Etosha National Park som omger en stor saltslätt ”Etosha Pan”. Parken hyser Big 4, elefant, lejon, leopard och noshörning. Parken blev Namibias första nationalpark redan 1907 etablerad av dåvarande guvernören, von Lindequist. Trots att parken är stor får man endast besöka den sydliga delen av saltslätten. Viltlivet i Etosha National Park är till stora delar fokuserat runt vattenhålen, några är naturliga källor och några är borrhål. Idealiska för att se djur och här finns över 114 olika arter och för fågelentusiaster finns över 340 olika fågelarter. Här finns arter som giraff, blå gnu, slätt- och bergssebra, hyena, lejon, leopard, antiloper som kudu, oryx, eland samt exemplar av de utrotningshotade svart noshörning, gepard och den svarthövdade impalan. Ett utbyggt vägnät sträcker sig mellan de 30 vattenhålen som ger besökare möjligheten att se fantastiskt djurliv i de olika delarna av parken.

Dag 13

Idag åker ni på mer safari i parken med er guide. Som tillval kan ni välja att boka till game drive i öppen jeep med lodgens ranger till extra kostnad (rekommenderas) Ni kan få se djur som ni ännu inte sett och varje vattenhål bjuder på nya överraskningar. Etosha Pan dominerar parken och är cirka 130 km lång och 50 km bred. Under torrperioderna är saltslätten en dödlig plats under den heta solen och då samlas djuren vid vattenhålen och blir lätta att se. Men även under det regniga perioden har parken massor av djur. Du får då förmånen att se nyfödda föl, ungar och kycklingar med sina föräldrar och grön växtlighet kommer ill liv igen. På eftermiddagen återvänder ni till lodgen och njuter av sista kvällen.

Dag 14

Efter frukost åker ni genom centrala delen av landet och ser det vackra busklandskapet på väg till huvudstaden som ligger mitt i landet. Om tiden tillåter stannar ni till i Okahandja för besök på hantverksmarknaden eller på huvudgatan i Windhoek för att plocka upp de sista souvenirerna. Staden är en smältdegel av Europeisk arkitektur och Afrikansk kultur med ett brett utbud av restauranger. Ni blir avlämnade vid ert hotell om ni skall göra en sista övernattning eller vid flygplatsen om ert flyg går hemåt på kvällen.

Dag 15

Hemkomst till Sverige.

FAKTA
Gruppresa i Namibia

Prisindikation per person:

30 500 kr

I resans pris ingår:

 • Angivna måltider
 • Classic: 12 frukostar
 • Parkavgifter: Fish River Canyon; Namib Naukluft National Park; Twyfelfontein; Petrified Forest; Living Museum of the Damara; Etosha National Park
 • Bäraravgifter
 • Vatten ombord bussen
 • Angivna aktiviteter
 • Boende enligt program
 • Statliga skatter och avgifter
 • 24hrs Medical Evacuation Insurance

I resans pris ingår inte:

 • Flyg
 • Visum
 • Reseförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Icke angivna aktiviteter
 • Dricks

Tillval

 • Middag för Classic Tour (dag 1-6 & 9-12), på Classic  Tour är middag inte inkluderad i  Swakopmund
 • Aktivitetsprogram (Classic):
 • Namib Desert naturutflykt
 • Katamarankryssning
 • Etosha safari i öppna jeepar
 • Utflykter på begäran