<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />

Gorilla Trekking Express

En otrolig resa till bergsgorillorna i Uganda. Ni möts vid ankomst till Entebbe och bor på ett av de bästa boutiquehotellen för att nästa dag flyga till Bwindi och bergsgorillorna. Ni har även med vanliga safari i Queen Elizabeth National Park.

Förutom bergsgorillor och fantastiska gamedrives är Uganda en av de bästa platser i Afrika för fågelskådning, med över 1000 olika arter bland annat den grå krontranan och en mängd endemiska skogsfåglar. Lyxigt boende med vänliga värdar, professionella guider och bra safarifordon gör detta till en resa att minnas.

Dag 1

Ni möts vid ankomst till Entebbe flygplats i Uganda och har transfer till ert hotell. Boende på Hotel No.5 alternativt The Boma Hotel 1 natt inkl. frukost. Hotellen är två av de finaste boutiquehotellen i Entebbe. Njut av att varva ner på något av hotellen som båda är relativt små, har fin trädgård och pool. Länkar till hotellen finns i texten här ovan.

Entebbe är en liten lugn stad som ligger vid kusten av Victoriasjön. Staden är lätt att utforska per taxi. Bland det som annars finns att göra är t.ex. ett besök på Uganda Wildlife Education Center där man kan se och lära sig om Ugandas djur och gå på lokala marknader för att köpa kläder och hantverk. Besök botaniska trädgården vid Victoriasjön och promenera bland vackra träd, titta på apor som rör sig genom lövverket ovanför och upptäck många fågelarter.

Dag 2

Transfer från hotellet till flygplatsen för flyg till Kihihi airstrip, som ligger nära Bwindi nationalpark i sydvästra Uganda. Flygresan tar ungefär en timme och vid ankomst möts ni av vår representant för transfer till Buhoma Lodge där ni bor 3 nätter. Boendet inkluderar helpension och lokala drycker.

På eftermiddagen kan den som vill göra en skogsvandring med guide eller besök till lokala byn i närheten.

Dag 3

Efter tidig frukost på lodgen är det fokus på gorillatrek och att upptäcka bergsgorillorna. Erfarna guider kommer att följa med er och resten av gruppen på en tidig morgonvandring i den täta regnskogen. Här kommer ni att få möjlighet att vara bara någon meter ifrån bergsgorillor och se dem i deras naturliga miljö. Bergsgorillan är sällsynt och det finns ungefär 850 kvar i det vilda. Observera att gorillavandringarna kan vara ansträngande och vara upp till 6 timmar eller längre och på höga höjder. Tiden tillsammans nära bergsgorillorna är begränsad till 1 timme.

Dag 4

Här finns en extra dag för en extra gorilla trek alternativt skogsvandring, besök till lokala byn eller att besöka Batwa stammen (pygméstam).

Skogsvandring (tillägg USD70/person)
En vandring genom tropisk regnskog med erfarna guider. Njut av natursköna vyer, regnskogens natur och ljud. På denna vandring finns det goda chanser till fågelskådning och få en glimt av de många aparter som bor i parken.

Batwa bybesök (tillägg USD85/person)
Gå på en ca tre timmars tur till en by i mitten av Bwindi Impenetrable Forest. Ett fantastiskt möte som kommer att ge möjlighet att träffa Batwas byäldste och deras familjer och få lära om hur de lever sina liv. Med hjälp av en tolk kommer du att upptäcka de unika traditionerna som Batwafolket har och deras djupa kontakt med skogen. Som besökare kan man även få lära sig tända eld med bara en pinne och hur man använder deras traditionella jaktredskap.

Dag 5

Ni lämnar bergsgorillorna och reser landvägen ett par timmar mot Queen Elizabeth National Park. Kort besök till Ishasha Community Project och boende 1 natt på Ishasha Wilderness Camp i södra delen av parken. Även här ingår helpension och lokala drycker. På eftermiddagen är det safari och gamedrive i nationalparken. Området är särskilt känt för trädklättrande lejon, elefant, buffel och ugandisk kobantilop.

Dag 6

Transfer till flygplatsen och resa tillbaka till Entebbe.

Boende

FAKTA
Gorilla Trekking Express

Prisindikation per person:

42 800 kr + flygbiljetter
april, maj, november – 38 800 kr + flygbiljetter

I resans pris ingår:

 • Ankomsttransfer
 • Hotell 1 natt i Entebbe inkl. frukost
 • Flyg inom Uganda, Entebbe-Kihili t/r
 • Boende med helpension enligt programmet ovan, ej på hotellet i Entebbe
 • Lokala drycker på Boma Lodge och Ishasha Wilderness Camp
 • 1 gorillatrek (ingår med USD700/person)
 • Parkavgifter till nationalparkerna på safarin
 • Agent på plats och 24 timmars service med journummer

I resans pris ingår inte:

 • Flygbiljetter från Sverige t/r
 • Personliga utgifter
 • Pass, reseförsäkring m.m.
 • Visum (USD50 för Uganda)
 • Dricks