<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />

Gorilla Trekking Express

Denna bästsäljare Gorilla Trekking Express är för de som vill se mycket på kort tid, både viltliv, natur och gorillor på sin safari. Det finns gott om tid till två gorillavandringar samt att njuta av en gamedrive i Queen Elizabeth National Park. På den här safarin ingår inrikesflyg för att spara tid. Förutom bergsgorillor och fantastiska gamedrives är Uganda en av de bästa platser i Afrika för fågelskådning, med över 1000 olika arter bland annat den grå krontranan och en mängd endemiska skogsfåglar. Lyxigt boende med vänliga värdar, professionella guider och bra safarifordon gör detta till en resa att minnas. Observera att två gorillavandringar finns tillgängliga i programmet i mån av plats. Vänligen gör din förfrågan vid bokningstillfället.

Dag 1

Du börjar Gorilla Trekking Express genom att anlända till flygplatsen i Entebbe. Där möts du av vår representant och får en överföring till ditt boende. Beroende på ankomsttid kan en halvdagstur till Ngamba Island Chimpanzee Sanctuary ordnas mot en extra kostnad. Detta kan också ordnas i slutet av din safari om du föredrar.

Ni kan alternativt åka till Uganda Wildlife Education Center i Entebbe, där det finns ett antal besöksprogram som innehåller där ni ser arbetet bakom kulisserna eller en kryssning på Victoriasjön.

Entebbe är en liten lugn stad som ligger vid kusten av Victoriasjön. Staden är lätt att utforska per taxi. Gör ett besök på Uganda Wildlife Education Center där man kan se och lära sig om Ugandas djur och gå på lokala marknader för att köpa kläder och hantverk. Besök botaniska trädgården vid Victoriasjön och promenera bland vackra träd, titta på apor som rör sig genom lövverket ovanför och upptäck många fågelarter. Entebbe har ett brett utbud av restauranger som serverar olika typer av rätter samt flera barer och klubbar där man kan prova lokala ölen, kolla in en fotbollsmatch och kanske lära känna lokalborna som är kända för att vara öppna och vänliga.

Dag 2

Transfer från hotellet till flygplatsen för flyg till Kihihi airstrip, som ligger nära Bwindi/ Queen Elizabeth nationalpark. Flygresan tar cirka en timme och vid ankomst möts ni av vår representant och en transfer tar er till Buhoma Lodge som ligger i Bwindi Impenetrable Forest. Transfern till lodgen åker på bergsvägar och genom lokala byar, det är en otrolig upplevelse i sig!

Gästerna får möjlighet till två dagar av gorillavandring (förbokning krävs). Andra aktiviteter som kan göras i och runt parken är ett besök på lokal skola eller barnhem, besök i Batwa-folkets by och souvenirshopping.

Dag 3

Efter frukost på lodgen går ni ner till nationalparkens huvudkontor för att möta upp guiden för dagen och gorillavandring kan börja. Erfarna guider kommer att följa med er och resten av gruppen på en tidig morgonvandring i den täta regnskogen. Här kommer ni att få möjlighet att vara bara några meter ifrån bergsgorillor och se dem i deras naturliga livsmiljö. Bergsgorillan är sällsynt och det finns ungefär 850 kvar i det vilda.

Vandringen återvänder ni till lodgen för avkoppling eller om tiden finns en guidad eftermiddagsvandring i skogen. Observera att gorillavandringarna kan vara ansträngande och vara upp till sex timmar eller längre och på höga höjder.

Dag 4

Den sista dagen i din Gorilla Trekking Express beroende på dina egna intressen finns olika alternativ tillgängliga för denna dag.

Gorillavandring två (tillägg)
De med förbetalda tillstånd kommer att få gå en andra vandring efter frukost på lodgen.

Skogsvandring (tillägg)
En vandring genom tropisk regnskog med erfarna guider. Njut av natursköna vyer, regnskogens natur och ljud. På denna vandring finns det goda chanser till fågelskådning och få en glimt av de många aparter som bor i parken.

Bybesök (tillägg)
En tur till de byar som omger Bwindi Impenetrable Forest. Här kan man ta del i aktiviteter som besök i ett traditionellt hem, lokalt barnhem eller skola, lokal öltillverkning och till och med ett möte med en traditionell medicinman.

Batwa bybesök (tillägg)
Gå på en cirka tre timmars tur till en Batwa by i mitten av Bwindi Impenetrable Forest. Ett fantasktiskt möte som kommer att ge möjlighet att träffa Batwas byäldste och deras familjer och få lära om hur de lever sina liv. Med hjälp av en tolk kommer du att upptäcka de unika traditionerna som Batwa-folket har och deras djupa kontakt med skogen. Hur Batwa-folket tillagar maträtter, hur de odlar, hur deras hem ser ut och deras begravningsritualer ser ut. Som besökare kan man även få lära sig tända eld med bara en pinne och hur man använder deras traditionella jaktredskap.

Dag 5

Vi lämnar bergsgorillorna för denna gång och beger oss ca 3 timmars väg till Queen Elizabeth National Park. Vi bor 1 natt på Ishasha Wilderness Camp i södra delen av parken. På vägen till lodgen gör vi ett bybesök. På eftermiddagen har vi gamedrive i parken och spanar efter de berömda trädklättrande lejonen, bufflar, elefant och Ugandisk kobantilop.

Dag 6

Transfer till airstrip för flyg åter Entebbe. Resten av dagen är ledig för egna aktiviteter innan flyget avgår hem till Sverige igen.

Boende

FAKTA
Gorilla Trekking Express

Prisindikation per person:

Prisindikation per person:

Högsäsong: 38 800 kr

Lågsäsong: 36 300 kr

I resans pris ingår:

 • Flygplats transfers
 • Inrikesflyg t/r från Entebbe till Kihihi.
 • 4×4 transport med lokal engelsktalande chaufför/guide.
 • Boende och måltider enligt program (helpension på safari, frukostpension i Entebbe)
 • Lokal dryck på Buhoma Lodge och Ishasha Wilderness Camp.
 • Vattenflaska i safarifordonet.
 • Bybesök på vägen från  Bwindi till Ishasha.
 • Alla parkavgifter.
 • Game drives i QENP Ishasha.
 • 24 hour emergency contact
 • 1 Gorillatillstånd

I resans pris ingår inte:

 • Internationellt flyg.
 • Ytterligare gorillatillstånd i Bwindi (ca 600 USD per trek)
 • Tillägg Skogsvandring Bwindi (ca 70 USD per peson inkl. parkavgifter)
 • Tillägg Bybesök Bwindi (ca 30 USD)
 • Tillägg Batwa bybesök (ca 85 USD)