Flygsafari Masai mara

Vi tar safariflyget direkt till Masai Mara och Governors´ Camp belägen vid Marafloden. Här finns gott om djur året om och under perioden juli till oktober passerar 2 miljoner gnuer förbi. Safarin kan förlängas med fler dagar.

Antal dagar
4 dagar
Pris från
12 450:-

Dag 1 Ankomst Nairobi och safariflyg till Masai Mara.

Transfer till Wilsonflygplatsen och efter cirka 45 minuters flygresa landar vi på savannen. Flygsafari innebär inte bara att du spar ca 4 timmar i restid, du slipper de stundtals tuffa vägarna ut till Masai Mara. På köpet får du en hisnande upplevelse där du flyger högt över den majestätiska Riftdalen och lågt över savannens böljande kullar. Du kommer förstå varför författaren till ”Out of Africa”, Karen Blixen blev helt förälskad i detta landskap. Kort transfer till Governors´ camp där vi bor i rymliga, bekväma tält med privat dusch och wc i tre nätter. Efter lunch åker vi på vår första safari. Lunch och middag ingår.

Dag 2-3 Masai Mara Game Reserve.

Två dagar med safari tidig morgon och sen eftermiddag. Den som vill ha ytterligare spänning rekommenderar vi att boka en ballongsafari tidig morgon och/eller en vandringssafari, bokas och betalas separat. Frukost, lunch och middag ingår.

Dag 4 Safari och sedan åter till Nairobi.

Den som vill gör en safari i gryningen. Efter frukost åker vi på en sista safari fram till lunch som vi äter i campen. På eftermiddagen går safariflyget tillbaka till Wilson Airport. Transfer till Nairobis flygplats för hemresa eller vidare flyg till kusten. Frukost och lunch ingår.

Avresa

Avresa
Dagligen
Prel. pris/person:
12 450:-

FAKTA
Flygsafari Masai mara

Prisdetaljer:

Priset gäller vid bokning av min. 2 pers.

Barn under 12 år i extra bädd betalar ca 60 %.

Singelrumstillägg:
3 000 kr

I resans pris ingår:

Safari i fyrhjulsdriven landcruiser, professionell engelsktalande chaufför/guide, safariflyg, parkavgifter, måltider enligt program och boende i delat dubbeltält.

I resans pris ingår inte:

Flyg från Skandinavien, dryck, dricks, visum, utflykter bokade separat.

Inkvartering:

3 nätter Goverors´Camp.

Vi bokar även andra boende på lodger och camper i Masai Mara.

Pass/visum:

Passet måste vara giltigt i 6 mån. efter vistelsen. Visum behövs för Kenya och ansökan görs via internet i god tid innan avresa.

Start från Nairobi:

Dagligen.

Flyg från Skandinavien:

Bokas genom Tour Africa, pris på begäran.

Kombinera gärna med:

Mombasa, Watamu, Zanzibar, Mfangano Island i Victoriasjön och Rwanda.

Denna safari passar:

Alla. Governors´Camp Collection har fler camper i Masai Mara som passar bra för grupper och större familjer, Little Governors´Camp, Il Moran Camp och Governors´Private Camp.