<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />

Familjesafari i Botswana

Det stora äventyret, familjesafari i Botswana!
Detta är det ursprungliga Afrika, här finns platser som är opåverkade av människan.

Botswana i södra delen av Afrika är ett av kontinentens minst exploaterade länder. 17% av landet är nationalpark och man lägger mycket kraft och resurser på sin naturturism. Landet är känt som ett av Afrikas mest stabila och demokratiska länder. Mest känt är det berömda Okavangodeltat med sina labyrinter av sjöar och vattenvägar. Här upplever du sällsam natur med djuren som huvudpersoner

Dag 1

Avresa för familjesafari i Botswana från Skandinavien till Johannesburg. Ankomst på kvällen. Övernattning på ett hotell vid flygplatsen.

Dag 2

Efter frukost checkar ni ut för att ta er tillbaka till flygplatsen för ert flyg till Maun. Vid ankomst möts ni av er engelsktalande guide. Transfer till Maun lodge. Eftermiddagen för avkoppling.

Dag 3, 6 – 8

Efter frukost får ni transfer till airstripen för safariflyg till  Delta Camp. Safariflygen har max 15 kg bagagevikt.

Delta Camp ligger i ett skogsområde på en ö på den sydvästra änden av  Chief’s Island, med gräns till Moremi Game Reserve, mitt i Okavangodeltat.

Okavango, med sina kristallklara vattenvägar, näckroskantade laguner, vidsträckta slätter och otaliga öar är habitat för över 450 olika fågelarter, spektakulär flora och nästa samtliga av Afrikas vilda djur. Därför har inlandsdeltat fått sitt rykte som ett av världens främsta safariområden. På Delta Camp ligger fokus på att ni ska få uppleva lugnet och stillheten, (att följa viltet till fots är spänningen som erbjuds) och gästerna uppmuntras att besöka de lokala byarna där de flesta safariguider bor.

Middagarna intas utomhus med svepande utsikt över deltat. Varför inte ta en heldags vandringssafari med picniclunch till någon närbelägen ö, det är en härlig upplevelse.

På campen får ni en annorlunda Okavango-upplevelse utan motordrivna färdmedel, här är det kanot, vandring med de lokala guiderna som gäller. Allt för att ni ska få en lugn och ursprunglig safariupplevelse, utöver det vanliga.

En traditionell  Okavangosafari med din privata safariguide, lyxigt med naturligt  boende och måltider gjorda med utsökta råvaror ger campen dess goda rykte.

På campen kan man maximalt bo 16 gäster i de röda chaleten  som är byggda av naturmaterial och står upphöjda på en terrass. Varje chalet har wc/dusch, utomhusdusch och soldriven el.

Alla rum är individuellt designade för att passa in i omgivningen och för att få bäst utsikt över landskapet.

På Delta Camp får alla gäster sin egen safariguide och alla bor lokalt på orten. Guiderna känner området väl och under dagarna spenderar ni tid i mokoros (kanoter) och glider lugnt och stilla genom vattenvägarna. Ni vandrar till små öar och njuter av fågel- och viltliv ni ser.

På Delta Camp är bar välkomna och några rum har tre eller fyra sängar som passar bra för familjer. Här finns inga restriktioner p.g.a ålder eftersom er safari är er privata och ni behöver inte ta hänsyn till andra gäster – Allt sker i er takt.

Delta Camp är engagerade i miljön. Här används enbart nedbrytbara, miljövänliga produkter till allt. Vi använder enbart lokala guider och safariflyget tar med allt avfall från ön. Miljön här är mycket känslig och är själva skälet till att vi vill vara här, därför vill vi också ta hand om den på bästa sätt.

Dag 4 – 5

Idag blir det lite mer äventyrligt för under Mokoro-trailsturen utforskar ni deltat på ett helt unikt sätt som inte är möjligt någon annanstans. Det är få förunnat att kunna lämna safarirutinen på vanliga lodger och ge sig ut och bara upptäcka. Här kommer ni bort från det vanliga Botswanaupplevelserna och blir helt uppslukade av upptäckarlusta. Turen innehåller en övernattning och ger en helt annan dimension till er safari.

Dag 6 – 8

Vi färdas i mokoros och upptäck Okavangos små och stora mysterier.

Dag 9

Idag tar ni farväl av äventyret och får transfer och safariflyg till Maun där ni byter till ert internationella flyg hem.

Det finns möjlighet till förlängning av resan till Viktoriafallen eller Kapstaden för de som önskar, pris på begäran.

Dag 10

Hemkomst till Sverige igen.

FAKTA
Familjesafari i Botswana

Prisindikation per person:

Pris per vuxen
01 apr–30 jun
49 000 kr

01 jul–31 okt 2019
58 000 kr

Pris per barn under 12 år
01 apr–30 jun, nov 2019
6 000 kr

01 jul – 31 okt 2019
6 000 kr

I resans pris ingår:

 • 1 natt  City Lodge Johannesburg med frukostpension
 • 1 natt Maun Lodge med frukostpension
 • 4 nätter Delta Camp med helpension
 • 2 nätter Chef Island Camp out med helpension
 • Alla safariaktiviteter
 • Alla transfers
 • Alla safariflyg

I resans pris ingår inte:

 • Internationellt flyg
 • Egna aktiviteter
 • Dricks
 • Avbeställnings- och reseförsäkring
 • Visum