<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />

Familjeäventyr till Namibia

Åk på ett härligt familjeäventyr till Namibia. Safari, sanddyner, hästridning, leopardspårning och kajakpaddling. Ett äventyr för hela familjen, även nybörjare kan hänga med på hästritten med en natt i tält i öknen! En väldigt omväxlande resa för hela familjen i underbara Namibia!

Familjeäventyr till Namibia

Dag 1

Vid ankomsten på flygplatsen i Windhoek möts ni med en namnskylt. Det finns bankomat/ATM samt växlingskontor på flygplatsen och här kan ni växla/ta ut pengar. Möjlighet att ta ut pengar finns även inne i staden men de är inte alltid öppna eller fungerande.

Från flygplatsen tar det ca 45 minuter, en transfer där ni kan njuta av landskapet!

Dag 2

Windhoek är huvudstaden i Namibia och vi åker idag i riktningen sydväst där landskapet växlar från savannens bush till höga sanddyner och här finns den äldsta öknen på jorden. Vi kommer att korsa Stenbockens vändkrets – ett foto på skylten är nästan obligatoriskt!

Dag 3

För den som vill uppleva lite mer äventyr, erbjuder Desert Homestead en unik upplevelse där gästerna kan rida ut i det privata reservatet med en övernattning ute i naturen. Reservatet ligger mellan den majestätiska röda sanden i Namib-öknen och de robusta Naukluftbergen. Från hästryggen kommer vi få uppleva en oförglömlig natur från mjuka sandiga öppna fält till steniga bergsvägar och genom torra flodbäddar.

Ridningen sker i bekväm takt. Långsammare ryttare kan lugnt rida fram medan den mer erfarna ryttaren kan njuta av galopp över den gräsbevuxna slätten. Efter vi har sett den majestätiska solnedgången över bergen är det dags att sparka av sig ridstövlarna och njuta i tältlägret av den namibiska natthimlen.

Efter en natt i tält, vaknar vi upp av lukten av kaffe, bacon och ägg. Njut av frukosten medan hästarna görs klara för ytterligare en dag av äventyr.

Nybörjare är lika välkomna att delta i detta äventyr som mer erfarna ryttare.

“Desert Experience” börjar tidigt på morgonen och har turer med ridning samt en övernattning i tält. Vi börjar tidigt på morgonen från Desert Homestead och vi rider i ca tre timmar genom savannen och över bergen. När dagens blir som varmast gör vi en lunchpaus på Desert Homestead Outpost. Här kan vi njuta av lunch, en stunds vila och för den som vill svalka sig så finns det en pool att doppa sig i. Sedan fortsätter vi under eftermiddagen i ca 3 timmar till innan vi når vårt tältläger.

Dag 4

Idag lämnar vi de röda sanddynerna och fortsätter mot den pittoreska kuststaden Swakopmund. På vägen kommer vi eventuellt stanna vid Solitaire som är världsberömda för sin äppelpaj och vi kommer passera över Kuiseb-passet.

Swakopmund ser ut som en bayersk by som är placerad rakt i den Namibiska öken.

Dag 5

Eco Marine erbjuder en magisk kajakupplevelse på den vackra lagunen i det omgivande vattnet i Walvis Bay, Namibia. Det spektakulära fågellivet kommer att fascinera och fängsla både naturälskare och fotografer. Walvis Bay är en dyrbar pärla inramad av öken och hav. Jeanne Meintjes, ägare och operatör av Eco Marine Kayak Tours, guidar personligen varje tur och betonar både säkerhet och njutning.

Vi kommer träffa upp Jeanne i Walvis Bay vid kl 08:00 vid Fiske Club/Dolphins kafé på Atlantic Street. Jeanne kommer kontakta er natten före och bekräfta den exakta mötestiden som kan vara lite senare under vintern. Mötesplatsen ligger intill yachtklubben och här kan ni parkera bilen säkert. Härifrån får ni transfer av Jeanne till Pelican Point, en körning på ca 40 km på en naturskön väg som oftast kan kännas lika givande som själva kajakpaddlingsturen.

Jeanne ger oss allt vi kan komma att behöva för denna tur, inklusive vattentäta kläder, en väska för din kamera, snacks samt dryck. Jeanne kommer ta gott om bilder som hon sedan kommer att dela med sig av via e-post.

Vi är tillbaka i Walvis Bay omkring kl 12:30-13:00.

Dag 6

Idag kommer vi köra längs Skelettkusten till staden Henties Bay och härifrån kommer vi köra inåt landet mot en av de mest geografiska olika regionerna i Namibia, Twyfelfontein.

“The Gates of Hell” var namnet på den här förrädiska kuststräckan av tidiga portugisiska sjömän.

När vi åker inåt landet kommer vi se Namibias högsta berg, Brandberg.

Dag 7

I dag kör vi ännu längre inåt landet, vi lämnar ett torrt landskap i västra Namibia och kommer till ett mer grönt och bördigt landskap och ett av det största naturreservatet i världen, Etosha National Park. Parken är hem för 114 däggdjur, inklusive 4 av de “Big Five” (elefant, noshörning, lejon och leopard).

Längs vägen till Etosha så kan den som gillar ta en liten omväg via staden Outjo, för att prova några av stadens läckra bakerbjudande.

Dag 8

Etosha, betyder “Great White Place”, domineras av en massiv mineralpanna. Pannan är en del av Kalahari Basin, vars golv bildades för omkring 1000 miljoner år sedan. Etosha Pan täcker cirka 25% nationalparken. Denna panna var ursprungligen en sjö utfodrad av Kunene-floden som nu är upptorkad och består av salt och lera, vid regn så fylls den upp men torkar snabbt igen. Under den korta tiden som det temporära vattnet finns i Etosha Pan lockas tusentals vadarfåglar fram.

För att få komma in i Etosha National Park så måste du betala parkavgift på 250 NAD (Namibiska dollar) per person och dag samt 50 NAD per fordon. Barn under 16 år får betala 100 NAD. Avgiften debiteras per 24-timmarsperiod och kan tyvärr inte betalas i förskott. Okaukuejo, Halali & Namutoni är tre viloläger som har en restaurang, liten butik och bensinstation.

Bor ni inne i Etosha National Park så betalas en deposition på 500 NAD, som återbetalas när ni checkar ut.

Etosha National Park öppnar sina grindar vid soluppgången och stänger vid solnedgången. Vid ingångsportarna finns stora klockor som indikeras öppnings- och stängningstiderna som ändras med årstiderna. Hastighetsgränsen inuti parken är 60 km/h så var noga med att planera din körning genom parken. Många av vägarna har branta kanter och vilda djur kan springa över vägen så kom ihåg att köra försiktigt!

Dag 9

I dag är det en relativ kort bilresa, via städerna Outjo och Otjiwarongo. Söder om staden Otjiwarongo behöver ni hålla koll efter geparden som befinner sig i Okonjima Nature Reserve.

Dag 10

Idag spanar vi efter leoparden i Okonjima Nature Reserve, dessa katter är dock väldigt folkskygga så det finns inga garantier av vi kommer få se den.

Dag 11

Efter alla dessa minnesvärda dagar är det dags att checka ut. Vid flygplatsen lämnar ni tillbaka hyrbilen. Från Okonjima Plains Camp till staden tar det ca 45 minuter och tänk på att vara också på flygplatsen senast 2 timmar innan incheckning så planera din körning och var ute i god tid!

Visa Delatjer

Boende

FAKTA
Familjeäventyr till Namibia

Prisindikation per person:

Med guide

Högsäsong:

Pris per vuxen: 47 000 kr

Pris per barn: 25 000 kr

Lågsäsong:

Pris per vuxen: 45 000 kr

Pris per barn: 24 000 kr

Med egen bil

Högsäsong:

Pris per vuxen: 23 995 kr

Pris per barn: 16 995 kr

Lågsäsong:

Pris per vuxen: 23 000 kr

Pris per barn: 15 995 kr

I resans pris ingår:

 • Flygplatstransfer.
 • 1 natt på Olive Grove Guesthouse.
 • 2 nätter på Desert Homestead.
 • 2 nätter på Cornerstone Guesthouse.
 • 1 natt på Camo Kipwe.
 • 2 nätter på Etosha Village.
 • 2 nätter på Okonjima Plains Camp.
 • 10 st frukostar.
 • 8 st kvällsmåltider.
 • MediVac försäkring.
 • Ökentur med häst och en övernattning i öken.
 • Pelikan Point – kajakpaddling
 • Gepard och Leopard spårning.
 • Agent på plats och 24 timmars service med journummer.

I resans pris ingår inte:

 • Flyg och flygskatter.
 • Entréavgifter till alla nationalparker.
 • Utflykter som inte ingår i resplanen.
 • Dricks.
 • Avbeställningsförsäkring.
 • Personliga utgifter.