<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />

Exklusiv Tanzaniasafari

Safari med Ngorongorokratern och Serengeti och några av de allra bästa boenden som finns i Afrika. Ni bor i något av de 8 fantasifulla dometälten med unik design på the Highlands och avslutar med att bo på Dunia Camp i Serengeti. Även om prisnivån är exklusiv är priserna från lodger och safaricamper rabatterade.

Antal dagar
7 dagar
Pris från
48 250:-

Dag 1 – Rivertrees

Vi bokar er till Kilimanjaro Airport i norra Tanzania där ni möts vid ankomst. Transfer till mycket fina lilla hotellet Rivertrees. Boende 1 natt inkl. frukost.

Dag 2 – The Highlands

Efter frukost reser ni med er guide genom landskap som präglas av kaffeodlingar mot den vackra Ngorongorokratern. Här bor vi magiskt i något av de 8 dometälten på The Highlands i 2 nätter. Vandring i Olmoti Crater på eftermiddagen.

Dag 3 – The Highlands

Safari och gamedrive i Ngorongorokratern. Färden går längs kraterkanten och sedan vägen ner i nationalparken där vi gör gamedrives på den här relativt begränsade ytan som ändå har ett rikt djurliv. Picknicklunch nere i kratern innan vi åker tillbaka mot vårt boende på The Highlands.

Dag 4 – Dunia Camp, Serengeti

Resa vidare ut mot Serengeti. Incheckning på Dunia Camp som är en underbar safaricamp med endast 8 tält med alla bekvämligheter som riktiga sängar och dusch/WC. Duscharna värms upp av solenergi. Ni bor här 3 nätter med helpension och gamedrives / safari i Serengeti.

Dunia är Tanzanias första och enda safaricamp som drivs av endast kvinnor och the Dunia ladies välkomnar alla gäster som familj. Det finns en större lounge och middagstält med utsikt över grässlätterna i Serengeti. Tälten står upphöjda på trädäck med större terrass där man har god utsikt över djurlivet och naturen.

Dag 5-6 Dunia Camp, Serengeti

Gamedrives tidig morgon och sen eftermiddag i Serengeti då djurlivet är som mest aktivt. Vi ser de stora rovdjuren som lejon och njuter av en riktigt bra safari i Serengeti.

Dag 7

Frukost på campen innan safariflyget tillbaka på förmiddagen till Kilimanjaro Airport. Här kan vi boka er vidare hem till Sverige eller så kan ni förlänga er resa med Zanzibar.

Avresa

Avresa
Dagligen
Prel. pris/person:
48 250:-

FAKTA
Exklusiv Tanzaniasafari

Prisindikation per person

Prisexempel per person när ni reser 2 personer

 • 6/1 – 28/2 – 52 850:-/person
 • 1/3 – 5/4 – 48 250:-/person
 • 6/4 – 31/5 – 41 750:-/person

Priser är baserat på att ni reser 2 personer och bor i dubbelrum. För familjer finns barn och ungdomsrabatter. Flygbiljetter från Sverige tillkommer.

I resans pris ingår:

 • Arrangemang enligt programmet ovan med transfers, boende och safari
 • 1 natt på Rivertrees inkl. frukost
 • 2 nätter på The Highlands inkl. helpension
 • 3 nätter på Dunia Camp inkl. helpension
 • Flyg Serengeti-Kilimanjaro
 • Parkavgifter till nationalparkerna