<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />

En kombinationsresa till Rwanda & Uganda

En kombinationsresa till Rwanda och Uganda. Vi startar resan i Rwanda med att besöka Kigali för att sedan åka vidare till Uganda för att hälsa på de mäktiga bergsgorillorna.

Vill man ha mer vandringar och vill se mer primater rekommenderar vi varmt en natt längre resa och stanna till i Musanse i Rwanda och besöka guldaporna på vulkanernas sluttning. En härlig upplevelse och en bra uppvärmning för gorillavandringen. Efter gorillasafari åker vi vidare till Queen Elizabeth Park för traditionell safari och en båttur på Kazingakanalen. Sedan blir det schimpansvandring i Kibaleskogen innan vi avslutar resan i Entebbe.

<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>242</b><br />

Dag 1

Ankomst till Kigali vid ankomsten får ni transfer till Lemigo Hotel. Övernattning med frukostpension.

Dag 2

Efter frukost startar safarin. Vi gör en citytur inl Genocidemuseum i Kigali innan vi åker vidare mot gorillaland. Lunch för egen bekostnad innan vi lämnar Kigali och åker vidare till Uganda. Vid gränsposteringen ställer vi fram klockorna en timme och byter från höger till vänstertrafik. Middag och övernattning på trevliga Chamelon Lodge. Vi stannar också på det nya Dian Fosseymuseet i Musanse, entrén är gratis men man kan donera en liten slant om man vill. Ett litet museum och man gör det på 30 minuter men man får lära sig mycket om hennes liv men framförallt om gorillorna så väl värt en bensträckare!

Dag 3

Tidig väckning. Incheckning vid nationalparksentrén. Heldagsvandring till Gorillorna med picknicklunch. Tillbaka till lodgen på eftermiddagen. Middag och övernattning Chameleon.

 

<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>242</b><br />

Dag 4

Tidig väckning. Picknicklunch tas med. Vi åker till Queen Elizabeth Park för att leta efter fyrfota däggdjur och fåglar. Landskapet är spektakulärt och vägarna är med Afrikanska mått väldigt bra. Ankomst i Queen Elizabeth under eftermiddagen, vi gör en safaritur i bil om vi hinner eller om ni hellre vill ha eftermiddagen vid poolen på hotellet. Man har en magnifik utsikt över dalen därifrån vi bor på Kingfisher Lodge. Boendet ganska enkelt men prisvärt och utsikten från poolen och matsalen över hela dalen är underbar.

Dag 5

På morgonen gör vi en safaritur i bil. Lunch och efter lunch gör vi en safari i båt på Kazingakanalen. På en sträcka av 5 km finns det ca 2 000 flodhästar men även krokodil, buffel och elefant kan man få se om man har tur. Här finns även ett rikt fågelliv. Middag och övernattning Kingfisher Lodge. Lunch äter vi på egen bekostnad på Mweya Lodge innan båtturen på Kazingakanalen.

<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>242</b><br />

Dag 6

Vi åker till Fort Portal och här äter vi lunch. Vi åker sedan vidare in i Kibaleskogen där vi gör en guidad vandring och letar efter chimpanser. Dessa rör sig över större områden så sannolikheten att få träffa dem är inte lika hög som för gorillorna. Middag och övernattning på Mountains of he Moon i Fort Portal. Lunch och middag på egen bekostnad.

Dag 7

Vi åker mot Victoriasjön. Picknick lunch längs vägen. Ankomst på mycket mysiga Two Friends Beach precis vid sjökanten. De har en mycket trevlig beachbar vi varmt rekommenderar för middag. Vi tar adjö av vår chaufför som varit med på hela resan.

Dag 8

Efter frukost åker vi på en båttur på Victoriasjön. Det tar ca 45 minuter till Ngamba Island där vi kikar in på Jane Goodall Institute och deras hem för schimpanser som är där för rehabilitering innan de släpps ut till sitt naturliga liv i bushen (i de fall det går). Eftermiddagen fri i Entebbe. Ni kan passa på att njuta vid poolen på 2Friends eller kanske besöka Botanical Gardens i Entebbe. På kvällen transfer med hotellets bil till flygplatsen (10 minuters resa).

 

 

FAKTA
En kombinationsresa till Rwanda & Uganda

Prisindikation per person:

Pris per person för allt landarrangemang:

Om 6 personer reser: 36 890 kr

Om 4 personer reser: 39 550 kr

Om 2 personer reser: 44 920 kr

I resans pris ingår:

 • Alla transfers.
 • Nationalparksavgifter.
 • Safarijeep för eget bruk. Engelsktalande guide /chaufför.
 • En natt på Lemigo med frukostpension.
 • Citytur i Kigali.
 • Två nätter på Chameleon elle rliknande lodge med helpension.
 • 1 Gorillatrekking.
 • Två nätter Kingfisher lodge eller liknande. Helpension en dag, halvpension dag två.
 • Båttur på Kazingakanalen.
 • En natt på Mountin of the Moon med frukostpension.
 • En natt på 2 Friends Beach i Enetebbe med frukostpension.
 • 1 Dagrum på 2 Friends.
 • Halvdagstur till Ngamba Island.

I resans pris ingår inte:

 • Personliga utgifter som dricks, måltidsdryck etc
 • Visum till Rwanda o Uganda f.n. 30 USD för Rwanda och 50 USD för Uganda.
 • Extra utflykter.
 • Ev bärare för dagpack på gorillavandring.