Botswana explorer

Vi åker på safari i världsunika Okavangodeltat i Botswana. Resan börjar i Victoria Falls och avslutas i Maun. En unik campingsafari i lyxig och bekväm stil genom vatten och vildmark på ett mycket bekvämt sätt. Vi spenderar dagarna med safari i bil, kanot och till fots och njuter av ljuvlig mat.

Antal dagar
10 dagar
Pris från
41 995:-

Vi reser i en liten grupp med högst sex personer med professionell safariguide med under hela safarin. Vi bor på mobila tältcamper med riktiga sängar och dusch/wc i tälten. Det här är en safari utöver det vanliga för den som vill njuta av något av det bästa kontinenten Afrika har att erbjuda. Kombinera gärna resan med fler nätter i Victoria Falls före safarin.

Dag 1 Victoriafallen

Ankomst till Victoria Falls i Zimbabwe under dagen. Ni möts av vår agent på plats och vi rivstartar med besök i nationalparken vid de världsunika, mäktiga fallen som heter Mosi-oa-Tunya på det lokala språket. Efter det vidare för check in på anrika Vic Falls Hotel med utsikt över fallens ”rök” och den gamla järnvägsbron. Middag på egen hand.

Dag 2 Chobe

Safarin börjar och vi hämtas upp vid hotellet. Transfer över gränsen till Botswana och via Kasane till vår camp i Chobe National Park. Här bor vi två nätter. Chobe National Park har en av de största bestånden av elefanter i hela Afrika, så vi ser fram mot intressant safari. Safari sker med jeep och med båt på Chobe River. Tälten vi bor i har riktiga sängar, bekvämligheter och dusch/WC. Helpension med dryck ingår.

Dag 3 Chobe

Safari i Chobe National Park. Naturen består av savann, busksavann och tät skog längs den väldiga Chobefloden som mynnar ut i Zambezifloden. Vi spenderar tidig morgon och eftermiddag till mörkret faller på sk gamedrive med vår safariguide och hoppas på många härliga naturupplevelser.

Dag 4 Chobe – Savute

Vi färdas vidare längs sandiga vägar genom Mopaneskogen till vackra Savute i södra Chobe. Här i vildmarken tillbringar vi två nätter på vår camp. Savute är känt för sin oberäkneliga flod ”Savute channel” som ibland är helt torr och ibland flödar över sin brädd. Här finns gott om gräsätare, mängder av fåglar, stora lejonflockar, afrikansk vildhund, leopard och hyena. Helpension och dryck ingår.

Dag 5 Savute

Safari i Savute både tidig morgon och sen eftermiddag. Under den varma tiden mitt på dagen njuter vi av en god lunch och lite vila på campen. Helpension och dryck ingår.

Dag 6 Savute – Okavango

Vi kör till airstipen för safariflyg ut i Okavangodeltat. Under den korta flygtiden får vi njuta fullt ut av utsikten över inlandsdeltat. Vi ser tydligt hur kanaler och sjöar bildar ett system där flodhästar, elefanter och den endemiska vattenbocken Red Leche finns. Vi spanar även efter krokodil, kuduantilop och de mängder av fågel som lever här. När vi landar får vi transfer till vår camp i centrala deltat där vi bor två nätter. Boende med helpension och dryck.

Dag 7 Okavango

Safari längs sandiga vildmarksvägar. Okavango är världens största inlandsdelta och tillgången till vatten gör naturen extra bördig. Bland mopane-, palm- och baobabträd växer savanngräs och buskar som gör naturen gynnsam för mängder av Afrikas vilda djur. Vi spanar lejon, leopard, vildhund, kudu, giraff, elefant, rovfågel m fl. Helpension med dryck ingår.

Dag 8 Okavango – Nxabega

Vi tar återigen vårt safariflyg till västra delen av Okavango och checkar in på vår sista camp för denna safari i privata Nxabega. Här bor vi två nätter och här får vi även prova de lokala mokoro-kanoterna för safari längs kanalerna. Gamedrives, båtsafari och bushwalk står även på programmet. Helpension och dryck ingår.

Dag 9 Nxabega

Tidig morgon och dimman lättar över deltat. Vi har safari under dagen och avslutar med sen gamedrive med en traditionell sundowner medans solen går ned. Sista natten i tält och vi somnar gott till ljuden från Afrikas vildmark. Helpension och dyck ingår.

Dag 10 Maun

En sista safarifrukost, farväl av campen och sedan transfer till Pompom airstrip för safariflyg till Maun International Airport där flyget hem avgår.

Avresa

Avresa
Flera ggr i veckan
Prel. pris/person:
41 995:-

FAKTA
Botswana explorer

Prisindikation per person:

 • 1/1–31/5: 41 995 kr/person
 • 1/6–31/10: 61 655 kr/person
 • 1/11–31/12: 41 995 kr/person

Flyg från Sverige tillkommer och vi bokar er gärna på lämpligt flyg.

I resans pris ingår:

 • 10 dagar / 9 nätters boende och safari.
 • Professionell engelsktalande safariguide från &Beyond.
 • Safari i liten grupp på högst 6 personer.
 • All inclusive under safarin, frukostpension i Vic Falls.
 • Dryck i normal omfattning under safarin.
 • Samtliga transfers nämnda i programmet.
 • Safariaktiviteter per båt, kanot, landcruiser och till fots.
 • 3 safariflyg i Okavangodeltat.
 • Parkavgifter.
 • Emergency medical evacuation insurance under safarin.

I resans pris ingår inte:

 • Flygbiljetter från Sverige.
 • Personliga utgifter.
 • Dricks.
 • Exklusivare drycker som årgångsvin, champagne, Single Malt & dyl.
 • Visum.

Inkvartering:

8 nätter i rymliga bekväma tält som sätts upp av campingpersonalen på varje ny plats. 1 natt på Victoria Falls Hotel.

Pass/visum:

Passet måste vara giltigt i 6 månader efter vistelsen.

Visum krävs för Zimbabwe och köps vid gränsövergången mellan Botswana och Zimbabwe. 30USD i kontanter.

Kombinera gärna med:

Fler nätter i Victoriafallen eller några nätter i Kapstaden Sydafrika.

Denna safari passar:

Naturälskaren och alla från 12 år och uppåt som vill åka i liten grupp. Den som tidigare varit på safari och vill se mer.