<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />

Bila i Namibia, classic tour

Bila i Namibia och upptäck landet på egen hand, från världens största sandmassa i Kalahariöknen till världens näst största ravin Fish River Canyon. Res tillbaks i tiden i spökstaden Kolmanskuppe och låt dig bli uppslukad av naturens under i surrealistiska Sossusvlei and Dead Vlei. Upptäck världsarv och de urgamla San- och Damarakulturerna. Möt det rika och vilda djurlivet i Etosha National Park. Att bila i Namibia är oförglömligt!

Dag 1

Idag flyger ni från Sverige för att bila i Namibia.

Dag 2

Vid ankomst flygplatsen utanför Windhoek, huvudstad i Namibia hämtar ni ut er hyrbil. Med hjälp av anvisningar kör ni genom bergslandskapet till city som är en härlig mix av Afro-Europieska influenser. Efter incheck på ert gästhus kan ni njuta av kvällsmiddag på en av de många fina restaurangerna som finns här.

Dag 3

Nu startar äventyret på riktigt. Ni kör söderut och inom kort börjar ni se Kalaharis röda sand med tuvor av gult gräs, akasior och buskar. Er lodge ligger på ett privat reservat och här finns djur som oryx, springbock, sebra mfl.
På eftermiddagen kan ni välja att ta en tur och njuter ni av er första sun-downer i Kalahari.

Dag 4

Idag kör ni ytterligare söderut, ut på de stora slätterna och njuter av det oändliga landskapet med sina träd och stenformationer. Besök Quiver Tree Forest vid Keetmanshoop innan ni anländer till er lodge som ligger vid Fish River Canyon.

Dag 5

Efter frukost är det en kort sträcka till magnifika Fish River Canyon. Att uppleva detta naturfenomen på nära håll är mäktigt. Det är den näst största kanjonen i världen och har en unik flora och fauna anpassad till förhållandena. Ta en promenad längs kanten och förundras av utsikten. Åter till er lodge och spendera eftermiddagen i lugn och ro.

Dag 6

Er resa fortsätter via Aus och nedåt mot de öppna slätterna på den stora förkastningen frm till staden Lüderitz. Längs vägen kan ni få se en glimt av de berömda förvildade hästarna i Namiböknen. Vid ankomst Lüderitz så kan ni ta en fin tur till minnesmärket Diaz Point, efter kapten Bartolomeus Diaz, Portugisiskt upptäcktsresande. Här gick han iland på Namibias kust år 1488.

Dag 7

Ni besöker spökstaden Kolmanskop. Här finns lämningarna efter den livliga diamantgruvstaden som fanns här från 1908 till 1950. Sedan norrut genom landskapet fram till foten av vackra Tirasbergen.

Dag 8

Efter frukost åker ni längs halvöken och bergslandskap fram mot Sossusvlei där ert nästa boende ligger. Längs vägen kan ni besöka Duwisib som är ett storslaget medeltidsliknande fort vid bergen i södra Namiböknen.
Vid ankomst lodgen har ni eftermiddagen i lugn och ro.

Dag 9

Idag är det tidig uppstigning för att se de mäktiga dynerna i Namiböknen. I morgonljuset gör sig kontrasterna mellan den vita sanden, skuggorna av de orangeröda dynerna och de svarta torkade träden mot den himmelsblå skyn ovanför, sig allra bäst.
Efter att ni klättrat uppför en sanddyn är det skönt att återvända till lodgen. Stanna gärna vid Sesriem Canyon, en 30 meter djup ravin som eroderats fram av den en gång mäktiga Tsauchab-floden.

Dag 10

Efter frukost kör ni genom två bergspass, över Welwitschia-slätten och månlandskap fram till staden Swakopmund. Staden är känd som Namibias lekplats, en idylliskt stad som ligger mellan den torra Namiböknen och den iskalla Atlanten. Här blandas Tysk arkitektur med afrikansk kultur. Här finns mängder av aktiviteter att göra.

Dag 11

Utforska Namiböknens alla djur och växter som lever och överlever här. Njut av den lugna avslappnade stämningen i denna idylliska kuststad medans ni tar en god kopp kaffe och nybakat bröd i något av de små caféerna. Varför inte ta en dagstur och utforska öknen, eller en flygtur med vackra vyer från ovan. Här kan ni prova härliga äventyr som fallskärmshoppning, quadbiking eller sandboarding på dynerna.. Ta tid att utforska staden med sin historia, museum, shoppinggallerior och strandbarer. Staden har en helt egen puls.

Dag 12

Ni lämnar kusten och Swakopmund och kör österut till den vackra Erongo Mountain Range. Ni passerar bergstoppen Spitzkoppe och har möjlighet till besök i en by där Sanfolket bor. Vid ankomst er lodge har ni tid att njuta av poolen eller utforska den lilla staden Omaruru och dess omgivningar. På kvällen så kan ni njuta av alla stjärnor på den afrikanska natthimlen där ni sitter vid brasa och sippar på er favoritdryck.

Dag 13

Frukost och avresa in i Damaraland där ni besöker Twyfelfontein, ett världsarv och friluftsmuseum som har över 2 500 olika bergsmålningar och ristningar, gjorda av bushmanfolket för 6 000 år sedan.I närheten finns möjlighet till att besöka en traditionell Damara-by där ursprungsbefolkningen lever. Vidare för att se the Petrified Forest (den förstenade skogen) där förhistoriska trädstammar har förstenats och även Namibias nationalblomma Welwitschia växer.

Dag 14

Frukost i lugn och ro och sedan besök hos Himbafolket i deras by. Himbafolket lever fortfarande enligt de gamla traditionerna och deras kultur är en av de sista nomadiska som finns kvar. Res vidare till Etosha National Park, som med sina mängder av vattenhål ger möjlighet för 114 olika djurarter och 340 olika fågelarter att kunna leva här.

Dag 15

Gamedrive i Etosha National Park. Innan mörkret faller ska ni vara åter på er lodge som ligger utanför parkens område.

Dag 16

Tidig start för mer safari i parken. I morgonljuset ser ni studshoppande springbockar, tuggande elefanter och busiga sebror. Naturen är varierad med slätter, buskskog och Mopaneskog som gör att olika arter trivs, från gräsätare till rovdjur som lejon och leoparder. Här finns även mängder av flyttfåglar och residenta fågelarter.

Dag 17

När ni lämnar Etosha National Park och regionen åker ni genom huvudbältet för Namibias jordbruks- och boskapsdistrikt. I Tsumeb kan ni besöka det lokala museet som visar den historiska gruvindustrin i staden. På ert lodge har ni tid att upptäcka djurlivet i regionen och det finns många naturvandringar med guide att boka om ni önskar.

Dag 18

Ta en morgonvandring i bergen innan ni checkar ut och återvänder till Windhoek. Längs vägen kan ni stanna och  ta en promenad längs huvudgatan och besöka hantverksmarknaden i Okahandja, Vidare går vägen genom bergskedjor tillbaks till huvustaden där er resa slutar.

Ni lämnar in er hyrbil i god tid innan incheckning på flyget.

Dag 19

Hemkomst

Boende

FAKTA
Bila i Namibia, classic tour

Prisindikation per person:

Vuxen: 24 500 kr
Barn: 10 000 kr

I resans pris ingår:

 • Hyrbil 16 dagar, grupp U
 • 16 frukostar, 1 middag
 • Måltider angivna i programmet
 • Aktiviteter i programmet
 • Boende enligt program
 • Statliga skatter
 • Köranvisningar

I resans pris ingår inte:

 • Flyg
 • Visum
 • Reseförsäkring
 • Egna utgifter
 • Egna bokade aktiviteter
 • Dricks