<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
Safariresa och lejon i Serengeti, Tanzania
<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />
Safariresa och lejon i Serengeti, Tanzania

Äventyrssafari Tanzania i tält

Safari i norra Tanzania med privat guide och fordon. En rundresa i norra Tanzania med 3-stjärnigt boende, men bra planering på resrutten. Tältcamp i Serengeti med riktiga sängar. Sedan avslutar ni med sol och bad på Zanzibar

Antal dagar
12 dagar
Pris från
35 800:-

Dag 1

Ni möts vid ankomst och har transfer till Mount Meru Hotel där ni bor 1 natt inkl. frukost.

Dag 2 – Safari 5 dagar / 4 nätter

Er guide/chaufför hämtar upp er på hotellet på morgonen. Ni har en privat guide enbart för er och privat safarijeep (Toyota Landcruiser eller liknande). Det är ett riktigt bra sätt att uppleva norra Tanzania. Resa på bra väg genom mindre byar mot Lake Manyara som tar ca 2 timmar. Safari och gamedrive i Lake Manyara National Park. Picknicklunch inne i nationalparken.
På eftermiddagen reser ni vidare ca 1 timme mot byn Karatu. Middag och övernattning på Bougainvillea Safari Lodge.

Dag 3

Frukost. Resan går uppåt mot kanten av den magnifika Ngorongorokratern. Vägen övergår till grus och tar ca 1 timme. Ni reser ned i kratern för safari. Ngorongoro är en speciell plats med mycket djur och olika typer av natur på en begränsad yta. Lejon, elefant, flodhäst, buffel och troligen får ni se noshörning. Picknicklunch och vidare resa och safari mot Ndutu och Serengeti. Ankomst till campen i centrala Serengeti på eftermiddagen. Middag och övernattning på Tanzania Bush Camp i Seronera med bra läge för safari.

Dag 4

Heldag med safari i Serengeti. Ni kan åka ut tidig morgon vid 0600 före frukost och lägga upp dagen som ni vill tillsammans med er safariguide.

Serengeti är den viltrikaste nationalparken i norra Tanzania och en av de bästa safariupplevelser man kan göra, men det är viktigt att bo inne i nationalparken på rätt plats eftersom avstånden är stora och man vill vara nära djurlivet. Safarin är otrolig med rovdjur som lejon, leopard, gepard, serval och hyenor men också för de stora hjordarna med antiloparter, gnuer, zebror och migrationen som är här en stor del av året. Giraff, elefant, flodhäst och många fågelarter hittar man här helt naturligt. Serengeti har varierad natur med de stora grässlätterna i sydost och många kopjes där det ibland finns stora flockar med lejon och sedan savann med akacieträd i centrala Serengeti och vid Seronerafloden.

Serengeti är ett världsarvsområde utsett av UNESCO och man brukar säga att inom ekosystemet finns världens största och mest spektakulära koncentration av stora däggdjur. Här finns t.ex. uppskattningsvis 3000 lejon.

Dag 5

Frukost innan ni reser tillbaka genom Serengeti med djurskådning. Resan går tillbaka genom Serengeti och vägen mot Ngorongoro. Middag och övernattning på Bougainvillea Safari Lodge.

Dag 6

Efter frukost avresa till Arusha ca 3 timmar och flyg till Zanzibar. Vid ankomst möts ni och får transfer till ert hotell. Boende i safarirum på Villa Kiva 5 nätter inkl. frukost. Villa Kiva är ett bra hotell på stranden på nordöstra Zanzibar vid Matemwe.

Dag 11

Transfer till flygplatsen och hemresa på kvällen.

Avresa

Avresa
Dagligen
Prel. pris/person:
35 800:-

FAKTA
Äventyrssafari Tanzania i tält

Prisindikation per person:

 • Pris/person när ni reser 4 personer med egen privat guide: 29 900:-
 • Pris/person när ni reser 2 personer med egen privat guide: 35 800:-

Ni kan också vara flera personer som reser tillsammans. Safarijeeparna tar högst 6 resenärer i varje safarjeep med garanterad fönsterplats och för större sällskap kan ni ha flera safarijeepar.

Flygbiljett från Sverige till Kilimanjaro och hem från Zanzibar tillkommer. Flygbiljetten Arusha-Zanzibar är inkluderad i priset ovan.

Vi har särskilda paketpriser på flyg från Sverige med KLM, Qatar Airways och Ethiopian Airlines med fördelen att vi ofta kan boka in och avvakta med biljettutskrift till närmare avresan. Priserna varierar från ca 8000:-/person totalt för flygbiljett och flygskatter beroende på säsong. Kontakta oss för exakt pris på er resa.

I resans pris ingår

 • Ankomsttransfer Kilimanjaro-Arusha
 • Mount Meru Hotel 1 natt inkl. frukost
 • Safari 5 dagar / 4 nätter med helpension och parkavgifter
 • Egen privat engelsktalande guide/chaufför och safarifordon
 • Flying Doctor Service på safarin
 • Flyg Arusha-Zanzibar
 • Transfer t/r till hotellet på Zanzibar
 • Villa Kiva 5 nätter inkl. frukost
 • Agent på plats och 24 timmars service med journummer
 • Vi avsätter 300:-/person till Fly Green Fund för att reducera klimatavtrycket vid flygresor

I resans pris ingår inte:

 • Flygbiljett till Kilimanjaro och hem från Zanzibar
 • Drycker till måltider på safarin
 • Personliga utgifter
 • Pass, reseförsäkring m.m.
 • Visum (USD50 för Tanzania)
 • Dricks till safariguiden