<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
Äventyrsemester på Zanzibar
<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />
Äventyrsemester på Zanzibar

Äventyr och semester på Zanzibar

Med vita stränder och blått hav är Zanzibar ett paradis för den aktiva resenären. Utforska den fantastiska naturen, de härliga stränderna och den sköna kulturen på ön.

Under en Äventyrsemester på Zanzibar finns det otroligt mycket att utforska. Denna resa är ett utmärkt äventyr för hela familjen eftersom du kommer upptäcka att alla aktiviteter ingår i priset. Under de varma tropiska kvällarna njuter du av lugnet, maten och de goda dryckerna.

Dag 1

Avresa från Sverige för ditt afrikanska äventyr.

Dag 2

Vid ankomsten möts ni och får transfer till ert hotell i Stone Town.

Efter en lång flygning har ni egen tid resten av dagen där ni kan koppla av och njuta.

Dag 3

Efter frukost blir ni upphämtade på hotellet för en guidad tur i Stone Town. Stone Town har en mystisk och anmärkningsvärd historia att berätta. Livet i staden är aktivt och människorna lever mycket av sina liv ute på gatorna. Ni kommer se folk som lagar mat och vid Jawns Corner spelas det musik på barazas (bänkar som är fästa vid byggnader) och bao (ett traditionellt brädspel). Ni kommer även besöka Darajani marknaden här kan ni se, dofta och höra historien viska i gränderna. Köp gärna med er de lokala kryddorna hem. På kvällen äter ni en traditionell Zanzibar måltid  på Emerson Hotel där ni efter maten får lokal underhållning.

Dag 4

En oas i paradiset! En heldagsutflykt med snorkling, skaldjur och BBQ.

Zanzibar har många vackra sandbankar som kommer fram under lågvatten. De är de mest idylliska små platserna som finns på Zanzibar. Tänk dig att du sitter i sanden med havet som utsikt medans en läcker BBQ tillagas i närheten. Hummer och fisk tillsammans med lokala specialiteter samt exotisk frukt finns med på menyn. Efter lunchen kan ni njuta av lite vila, läsning, simning eller bara njuta av utsikten. Med en kall dryck i handen och en kamera för att föreviga paradiset, är det inte så mycket mer du behöver. Under dagen kommer ni snorkla för att upptäcka livet under vattenytan. Här kommer ni möta på färgglada tropiska fiskar, havsborrar och sjöstjärnor.

Dag 5

Egen dag!

Dag 6

Cykeltur i Jambiani by, simma i en sötvattengrotta och ät en god lokal måltid. Ni cyklar genom Jambianis byar för att se vardagen på Zanzibar. Här kommer ni stöta på kor, ankor och leende barn som vinkar glatt. Längs vägen kommer ni göra små stopp för att smaka på lokala snacks och frukter.

Simma i Cuza sötvattengrotta Norr om Jambiani korsar ni huvudvägen till jordbruksområdet där ni hittar Cuza Cave. Cuza Cave används för andliga aktiviteter. Byborna kommer hit för att be och bränna rökelse. De kallar på andarna för att få bättre lycka, förändra saker eller be om tröst när någon är sjuk. Grottan ni tar ett dopp och simmar i består av sötvatten.

Traditionell lunch Efter en uppfriskande simtur i grottan tar ni er tillbaks till Jambiani där ni besöker Okalas restaurang. Okalas mormor lärde honom allt om de traditionella matlagningsmetoder och han håller traditionen levande. Det ordnas matlagningskurser på hans restaurang. Allt är lagat från grunden, glödbakat, handplockat och lokalt skördat. Restaurangen är traditionellt byggd med väggar och tak av palmblad.

Dag 7

Egen dag!

Dag 8

Vattensporter

Det klara vattnet på Zanzibar är perfekt för vattensportälskare och här har du möjlighet att testa två av dom:

Kitesurfing

Med hjälp av instruktioner av kvalificerad personal börjar ni på stranden med mindre drakar. När ni känner att ni behärskar kiten, så är öppna havet nästa punkt. Att flyga över vattnet med hjälp av den starka vinden är en fantastisk känsla.

Snorkling

Havet runt Zanzibar är full av liv och ingen känner till det bättre än de lokala fiskarna. Följ med ut i en av deras båtar till de bästa reven i lagunen. Här lever många revfiskar och Karettsköldpaddan är vanlig att möta på.

Dagar 9 – 10

Två underbara dagar att koppla av på ön Zanzibar eller fortsätt att utforska den på egen hand.

Dag 11

Efter alla dessa minnesvärda dagar är det dags att lämna Zanzibar för denna gång! Ni får transfer till flygplatsen.

Dag 12

Välkommen hem!

FAKTA
Äventyr och semester på Zanzibar

Prisindikation per person:

Vuxen: 11 750kr

I resans pris ingår:

 • 2 nätter på Emerson/Hurumzi
 • 7 nätter på Red Monkey Lodge
 • 9 nätter med halvpension
 • Flygtransfer t/r
 • Rundtur i Stone Town
 • Vattensporter
 • Safari Blå inkl en BBQ lunch med hummer
 • Transfer till Jambiani
 • Cykeltur inkl cykel, guide, lunch och entré till grottan

I resans pris ingår inte:

 • Flyg
 • Visum fn 50 USD per person
 • Avbeställningsförsäkring
 • Personliga utgifter
 • Aktiviteter och utflykter ej nämnda i programmet
 • Dryck
 • Dricks