<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>35</b><br />
Safari i Tanzania och Zanzibar
<br />
<b>Warning</b>: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/templates/content-single-trips.php</b> on line <b>57</b><br />
Safari i Tanzania och Zanzibar

6 Dagars Safari i Tanzania och Zanzibar

Safari i Tanzania och Zanzibar, Lake Manyara National Park, Serengeti National Park och Ngorongoro Crater - platser vi känner till från alla fantastiska naturfilmer på tv.

Antal dagar
12
Pris från
26 595:-

Dag 1 – AVRESA SVERIGE OCH ANKOMST ARUSHA

Din 6 Dagars Safari i Tanzania och Zanzibar borjar med Ankomst i Kilimanjaro flygplats. Överför till Mount Meru Game lodge strax utanför Arusha från flygplatsen (ca 1 timme). Ni blir mötta ​​av vår representant som går igenom programmet för de kommande dagarna.

Dag 2 – SAFARI I LAKE MANYARA NATIONAL PARK

Efter frukost blir vi hämtade av vår guide/chaufför som är med er under hela resan. Vi åker till Lake Manyara. Safaritur i Manyara och picknicklunch. Rikligt djurliv här, Lake Manyara kanske är mest känt för fågellivet men också sina lejon som om man har tur  kan skådas i träden där de håller utkik efter bytesdjur.

Under seneftermiddagen kommer vi fram till vår lodge där vi äter middag och övernattar.

Dag 3 – SAFARI I SERENGETI NATIONAL PARK

Vidare till Serengeti efter frukost. Safari längs vägen när vi passerat genom entrén till Serengeti i parkentrén vid Knob Hill. Serengeti är mest känd för sin vida vyer och platta savanner som är beströdd med stora stenbumlingar s.k. kopjes. På dem ligger gärna lejonen och värmer sig. Serengeti är också platsen för den stora migrationen då miljontals gnuer och zebror vandrar norrut på sin jakt på fräscht bete. Men det är såklart inte bara gnuer och zebror utan en mängd andra djurarter som lever här, bra chans att se leopard längs Seronerafloden och geparder i den sydöstra delen av Serengeti.

Picknick lunch längs vägen och vi kommer fram till vårt boende i tid för en sundowner och en dusch innan middagen.

Dag 4 – SAFARI I SERENGETI NATIONAL PARK

Heldagstur med safari i Serengeti, vi har med oss picknicklunch som vi äter på någon aviserad rastplats inne i nationalparken.

Denna dag har man möjlighet att mot extra kostnad göra en varmluftsballongsafari som avslutas med en fantastisk champagnefrukost där man landar.

Dag 5 – NGORONGOROKRATERN

Vi åker vidare mot Ngorongoro, safari längs vägen. Eftermiddagssafari i kratern (är egentligen en kaldera) med picknick lunch. Denna 600 meters djupa kaldera har en diameter om ca 22 km och burkar kallas Edens Lustgård alt världens åttonde underverk. Fantastisk djurliv här och spektakulär väg upp och ner i kratern. Kan vara en hel del andra bilar här skall man veta om då det är ett begränsat område man rör sig på. Middag och övernattning på Sopa Lodge med en härlig utsikt över kratern.

Dag 6 – SAFARI I TARANGIRE NATIONAL PARK

Frukost och sedan åker vi vidare till Tarangire. Färden går genom Karatu och vi passerar Lake Manyara igen innan vi kommer fram till denna magnifika nationalpark. Stort bestånd av elefanter och här finns också stora urgamla baobabträd. Lite mer busksavann här än i Serengeti och det blir tillsammans med de andra områdena vi besökt en härlig mix av djurliv och varierande natur. Picknick lunch och safari under eftermiddagen.

Dag 7 – FLYG TILL ZANZIBAR

Safarin avslutas, vi vinkar farväl av vår guide/chaufför på Arushas lilla flygplats. Vid ankomst till Zanzibar transfer till Breezes Resort på Bweju Beach på östkusten. Breezes är ett mycket trevligt hotell som ligger vid en vidsträckt kritvit strand kantad av palmer.

Dag 8 – 11 – SOL OCH BAD

Zanzibar är en fantastisk ö utanför Tanzanias kust. Man har en lång historia och kultur. Mer arabiska inslag här och majoriteten är muslimer av de som bor här. Finns många aktiviteter ni kan göra på plats och som man kan hjälpa er med att boka från hotellet om ni inte vill förboka innan er avresa från Sverige.

Stenstaden: Heldagstur med guide där man bl.a. besöker den gamla slavmarknaden och går omkring i de trånga gränderna. Arkitekturen är väldigt intressant och inte minst de snidade dörrarna är otroligt vackra att beskåda.

Kryddtur: Zanzibar kallas ju för kryddorna ö och en utflykt till olika plantager och i naturen är väldigt intressant ur många aspekter. Här får vi se hur kryddnejlikor, saffran och ananas m.m. växer på plats.

Jozani Rainforrest: Finns en liten bit av den ursprungliga regnskogen kvar och i den lever den endemiska röda colobusapan. Det är inte så långt dit från Breezes och väl värt ett besök och en liten promenad.

Sedan finns det givetvis en massa vattenbaserade aktiviteter att välja på, allt från kitesurfning, fiske, snorkling, dykning och vara ute o segla med lokal dhow.

Dag 12 – ÅKA HEM

Utcheckning på förmiddagen. Transfer till flygplats. Resan är slut men minnena och minneskorten består!

 

Visa Detaljer

Boende

Avresa

Avresa
Dagligen
Prel. pris/person:
26 595:-

FAKTA
6 Dagars Safari i Tanzania och Zanzibar

Prisindikation per person:

Lågsäsong
26 595 kr min. 4 pers.
32 595 kr min. 2 pers.

Mellansäsong
28 620 kr min. 4 pers.
34 650 kr min. 2 pers.

Högsäsong
33 950 kr min. 4 pers.
40 295 kr min. 2 pers.

Barn under 12 år i extra bädd ca 60 %.

I resans pris ingår:

Safaridelen:

 • Safari och safariturer i  fyrhjulsdrivna safarifordon.
 • Boende på lodger.
 • Helpension på safarin, frukostpension i Meru.
 • Alla nationalkparksavgifter.
 • 1.5 liter buteljerat vatten under varje dag på safarin.
 • En kikare och två beanbags för fotografering finns i varje safaribil.
 • Engelsktalande guide / chaufför.
 • En safarikarta per grupp.

Zanzibar:

 • Transfers
 • Sex nätter i deluxerum.
 • Halvpension.

I resans pris ingår inte:

 • Flygbiljetter.
 • Personliga utgifter som dricks, dricka, tvätt etc
 • Visum till Tanzania, f.n  50 USD och ordnas med fördel via ett e-visum.
 • Extra utflykter som besök i massajby, ballongsafari etc