<br />
<b>Warning</b>:  count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/single-hotels.php</b> on line <b>29</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/single-hotels.php</b> on line <b>38</b><br />

Murchison Falls National Park

Bakers Lodge

Baker's Lodge är uppkallat efter 1800-talets engelska upptäcktsresande Samuel Baker och ligger på södra stranden av den mäktiga Nilen som transterar Murchison Falls National Park (MFNP).

Baker’s Lodge är intima och exklusiva safaristuga ligger vid vattnet och har utsikt över en glänta med vackert klippt gräs, stora skuggiga träd och våtmarksområden som är rikliga i fågellivet.

Var och en av de åtta privata stugorna, upptagna på trädäck, har utmärkt utsikt uppströms och nedströms floden. Dessa rymliga stugor har solbelysning och vattenuppvärmning, myggnät, skräddarsydda trämöbler och lokalt tillverkade tillbehör. De egna badrummen är öppen planlösning, och vissa enheter har ett badkar med utsikt. Lodge har en central lounge, bar och matplats, med en upphöjd trädäck tillåter 180 graders utsikt över floden.

Wild Frontiers driver också ett antal båtar på floden, där gästerna kan fiska efter Nilabborre, ta turer på toppen av fallen och njuta av delta flodkryssningar.

 

Safari I Murchison Falls National Park

Murchison Falls National Park i nordvästra delen av landet är Ugandas största nationalpark, och tillsammans med angränsande djurreservat bildar en vidsträckt vildmark som täcker över 5 000 kilometer i kvadrat. Det är hem för ett brett utbud av vilda djur, skogsprimater och 450 fågelarter.

Den mäktiga Nilen, den längsta floden i världen, strömmar genom hjärtat av parken för ett avstånd av 120 km, på dess 6 500 km resa från Victoriasjön till Egypten och Medelhavet. Parkens mittpunkt är den explosiva, 40 m höga Murchison Falls där Nilen tvingas igenom en 8 meter lång lucka i Rift Valley-platsen. Nedströms flyter Nilen lugnt mot Albert som den går in genom ett stort papyrus delta. Det är denna fridfulla 40 km långa flodsträcka som ger parkens främsta djurliv spektakel och där vi utforskar.

Schimpansspårning i närliggande Budongo Forest är tillgänglig, och definitivt värt att spendera en extra dag för, och fågelskådarna kommer att glädja sig över olika lokala arter, inklusive Shoebill Stork. För fiskarna finns det utmaningen att fånga den massiva Nilabborre.

 

Båt Safari till Murchison Falls

Vår flotta av vattenfarkoster kör schemalagda och privata resor dagligen, direkt från vår privata lodge brygga till parkens mittpunkt — de fantastiska Murchison Falls i Fajao Gorge. En cirka 3 timmar på vattnet erbjuder utmärkt safari visning till och från fallen, båtarna erbjuder möjlighet att bevittna nära de myllrande flod- och krokodilpopulationerna på floden samt en uppsjö av djur och fågelliv på flodstranden. Kryssningen kan kombineras med en safari-enhet, en vandring uppför sidan av fallen eller en solnedgångskryssning.

 

Om boendet

Faciliteter

Faciliteter på Stället

bevakning dygnet runt, Bar, Möjlighet till Batteriladdning, Gemensamma Måltider, Miljövänlig, Tillgång till Internet (Kostnadsfri), Tvättservice (Tillgängligt), Meal on Request, Restaurant, Secure Parking

Rumsfaciliteter

Balkong / Uteplats, På rummet, Fläkt, Myggnät, Kassaskåö, Dusch, Te / Kaffe, Veranda

Tjänster

Kreditkort, Rumservice

Thatched Safari Suite

Var och en av de 10 halmtak safarisviterna är åtskilda från varandra, vilket ger gott om avskildhet och plats för gästerna. Stugorna är uppbyggda på träpelare med individuella däck som ger utsikt uppströms och nedströms floden.

Dessa rymliga stugor har solbelysning och vattenuppvärmning, myggnät, skräddarsydda trämöbler och lokalt tillverkade tillbehör. De egna badrummen är öppen planlösning, och vissa enheter har ett badkar med utsikt. Tvåbädds- och dubbelrum finns tillgängliga.