<br />
<b>Warning</b>:  count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/single-fakta.php</b> on line <b>29</b><br />
<br />
<b>Warning</b>:  count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in <b>/home2/tranasre/tourafrica.se/web/wp-content/themes/tourafrica/single-fakta.php</b> on line <b>38</b><br />

Kenya, Tanzania, Sydafrika, Botswana, Zimbabwe

Fem bästa safaris för nybörjare

Safari betyder ”lång resa” på Swahili. Så med hela Afrika framför dig var ska du börja nånstans? Ska du till savannerna i Kenyas Masai Mara eller regnskogarna i Uganda på spaning efter bergsgorillor? Vill du hellre luta dig tillbaks och njuta av gnumigrationen som sveper förbi över slätten eller kanske spåra en lejonflock under en vandringssafari?

Våra fem bästa safaris för nybörjare! För de flesta förstagångsresenärer står Big Five på önskelistan – Lejon, leopard, buffel, elefant och noshörning benämndes Big Five eftersom storviltsjägarna en gång betraktade dem som de allra farligaste djuren att jaga till fots. Många destinationer har alla eller de flesta av dem, men på några platser är det mer säkert att du får se dem. Inte att förglömma är det lilla, som ödlor, fåglar och dyngbaggar.

De goda nyheterna är att du kan inte planera fel med den här listan. Alla resmål här är enkla att nå och har många typer av boenden för att passa de flesta budgetar utan att tulla på vildmarksupplevelsen.

 

Nummer Ett – Masai Mara, Kenya

Om du sluter ögonen och tänker på Afrika är chansen stor att det är Masai Mara du ser framför dig, öppna savanner med massor av djur. Masai Mara National Park tillhör samma ekosystem som Serengeti National Park i Tanzania. Från juli till slutet av oktober hittar du de stora gnuhjordarna betande på Masai Maras rullande savanner. Under en safari i Kenya ser du även rovdjur, lejon, gepard, hyena och leopard är vanliga liksom elefanter, svart noshörning och buffel.

Bästa tiden att åka: Torra säsongen juli till november

Förlängning: Kenyas kust eller Zanzibar

Prisindikation: Från 14 000 kr per person

Boendestandard: 3 stjärnigt standard till 5 stjärnigt lyx

 

Nummer Två – Serengeti National Park, Tanzania

Förmodligen är Serengeti den mest kända nationalparken i Afrika. Serengeti liknar Masai Mara med undantag för storleken, den är nästan tio gånger större än systerparken i norr. Centrala delen Seronera tar emot en hel del resenärer men det är enkelt att hitta en ostörd del för sig själv med hjälp av de professionella safariguiderna. Med Lake Manyara och Ngorongorokratern inkluderade i ditt program, är detta en perfekt 4 nätters safari i Tanzania

Bästa tiden att åka: Torra säsongen juni till oktober

Förlängning: Zanzibar

Prisindikation: Från 21 000 kr per person

Boendestandard: 3 stjärnigt standard till 5 stjärnigt lyx

 

Nummer Tre – Kruger National Park, Sydafrika

Game Drive med lejon i Krugerparken

Detta är den största parken i södra Afrika och någon kanske säger att den är överexploaterad, men med sina 22 000 kvadratkilometer kan du få uppleva den här delen av Afrika utan massor av folk, om du vet vart du ska åka. Detta stora område har en väldigt varierad natur från öppna savanner, frodiga gröna berg, vackra skogar till busklandskap och är de perfekta miljöerna för de mängder av djur som lever här. Alla av Big Five finns här inklusive både vit- och svart noshörning. Här finns även många andra arter, tex rovdjur som lejon, leopard, vildhund och gepard.

Bästa tiden att åka: Året runt

Förlängning: Kapstaden, Viktoriafallen.

Prisindikation: Från 12 000 kr per person

Boendestandard: 3 stjärnig standard till 5 stjärnigt lyx

 

Nummer Fyra – Chobe National Park, Botswana

Parken ligger längs Chobefloden som är en magnet för de vilda djuren. Chobe National Park är välkänd för sitt stora bestånd av elefanter och speciellt de stora elefanttjurarna. Lejon och vildhund är vanliga och ses ofta längs de sandiga vägarna som går genom parken. Floden är väldigt viktig här och betyder att du kan få flodsafari med en annorlunda vinkel, från floden kommer man djuren väldigt nära

Bästa tiden att resa: Torra säsongen juni till oktober

Förlängning: Victoriafallen, Okavangodeltat

Prisindikation: Från 18 000 kr per person

Boendestandard: 3 stjärnig standard till 5 stjärnigt lyx

 

Nummer Fem – Hwange National Park, Zimbabwe

Den här parken har en av de största populationerna av elefant i hela Afrika och tillsammans med alla andra djur som lever här, på bekvämt avstånd från Victoriafallen, är det en underbar park för förstagångsresenären. Naturen i parken är lika varierad som djurlivet. Allt från halvöken, buskskog, grässavanner till höga skogar som gränsar till Botswana. Hwange National Park är perfekt för en safari i Zimbabwe, här kan du ta det lugnt och njuta av allt det vilda.

Bästa tiden att resa: Torra säsongen juli till oktober

Förlängning: Victoriafallen, Kapstaden

Prisindikation: Från 21 000 kr per person

Boendestandard: 3 stjärnig standard till 5 stjärnigt lyx