En värld ett land Sydafrika

Safari i öppen Jeep, Kapstaden, vingårdar.
Vi hjälper dig med rätt resa till Sydafrika.

Detta stora land är ungefär 4 gånger så stort som Sverige och har 50 miljoner invånare. Landet är indelat i 9 provinser. Det är 200 mil från norr till söder och 150 mil öst till väst. Ju längre söderut man kommer desto mer råder Medelhavsklimat. I norr och områdena kring Johannesburg är vintrararna svala och torra medan områdena kring Indiska Oceanen är tropiska.

Sydafrika är som en mindre kontinent snarare än ett land. Här finns något för alla. Underbar natur, djur, pulserande stadsliv, golf i världsklass, vandring i berg, vithajsdykning, vin och härlig matkultur bara för att nämna något. Sydafrikas största inkomstkällor är till stor del mineral och gruvbaserade. Guld och diamanter har spelat en stor roll i landets historia. Holländarna anlände till Kapstaden och skapade sig en bosättning där 1652. Franska hugenotter skapade sin hemvist i Kapområdet 1688 och engelsmännen anlände 1795. Det första boerkriget startade 1880 höll på i två år. Det andra boerkriget varade mellan 1899–1902 då fred slöts. Apartheid infördes efter 2:a världskriget och avskaffades först 1991. 1994 hölls de första fria valen och den tidigare fängslade ANC ledaren Nelson Mandela valdes till president.

Man kan resa på många sätt som turist i Sydafrika. Att köra med hyrbil på egen hand är något vi gärna rekommenderar, man kör på vänster sida och behöver internationellt körkort som Motormännens Riksförbund utfärdar. Eller så kan man ta något av de fina tåg som går, Rovos Rail Blue Train eller safaritåget Shongololo. Det finns också väldigt bra inrikesflyg till rimliga priser.

Boende

 • Glen Avon Lodge

  Kapstaden

 • Motswari Game Lodge

  Motswari Private Game Reserve, Timbavati Nature Reserve, Limpopo.

  Lodgen: 15 rymliga och smakfullt inredda bungalows. Alla har luftkonditionering, takfläkt och myggnät. På lodgen finns en inbjudande pool och ett galleri med afrikansk konst. Safari morgon och eftermiddag i öppen safarijeep med professionell guide. Motswari erbjuder också vandring med guide ”bush walks”. Timbavati gränsar till Krugerparken och djuren vandrar fritt i hela området. Barn från 6 år är välkomna.

  Närmsta flygplats: 1 tim med bil från Hoedspruit.

  Prisindikation: Del i dubbelrum/natt 3 400 kr inkl. helpension, viss dryck, två safaris per dag och Timbavati concession fee (standardrum).

  Mer information
 • Rhino Post Safari Lodge

  Kruger National Park

 • Hotellrum på Makutsi Safari Springs

  Makutsi Safari Lodge

  Makutsi

 • Lord Charles poolområde

  Lord Charles

  Kapstaden

 • Se fler hotell i Sydafrika