• Mot Godahoppsudden
  • SA_resemal2
  • CU_CL_SA_Stostad_vyer_safari
  • SA_resemal1

Sydafrika har upplevelser för alla, från naturälskaren till storstadsmänniskan. Den varierade vegetationen har gett landet det smickrande namnet ”Regnbågsnationen”. Sydafrika huserar också ”the big five”, elefant, buffel, lejon, leopard och svart- och vit noshörning, varje safariälskares dröm.

Vill du se de vilda djuren i sin rätta miljö ska du definitivt besöka Krugerparken. Vi rekommenderar också att du besöker Port Elizabeth och Kapstaden. Här kan du både åka på hästsafari, rida, spela golf, besöka Drakensbergen eller åka på safari i St Lucas marina nationalpark.

 

Fakta Sydafrika

 

FAKTA

Stadsskick: Republik
Huvudstad:
Pretoria med regeringen, Kapstaden med parlamentet
Invånarantal:
 51,7 milj. (2011)
Yta:
1 221 037 km2
Språk:
 Totalt 11 officiella språk, bland annat Zulu, Xhosa, Afrikaans, Nordsotho och Egelska
Religion:
 Kristendom (79.8 %), Inhemska Religioner (0,3 %), Islam (1,5 %), Hinduer (1,2 %)
Valuta:
1 Rand ZAR = 0.7 SEK (jan 2013)
Tid:
+ 1 timme.
Strömstyrka:
220/240 volt. Adapter behövs.
Visum:
Krävs ej för svenska medborgare, men 2 tomma sidor i passet krävs för inresa
Vaccinationer:
Ja. Kontakta läkare i god tid före avresan.
Största sjö:
Lake Fundudzi
Högsta berg:
Injasuti (3 408 m ö h)
Längsta flod:
Oranjefloden (2 250 km)

Klimat:
Sommar;
september-april, max temperatur +32C och min temperatur +24C.
Vinter;
maj-augusti, max temperatur +23C och min temperatur +8C.
Regnperiod;
varierar beroende på region.

 

Våra Sydafrika-resor

Sydafrika – Vid regnbågens slut

19 dagar

Sydafrika är ett land som inte kommer göra någon besviken. Med sin omvälvande historia och underbara natur är det ett land fyllt av kontraster, olikt allt annat i Afrika. Läs mer »

STANDARD:

Sydafrika på egen hand

Utforska Kruger National Park, Garden Route och Kapstaden

Upplev några av Sydafrikas allra vackraste platser som Kruger, Garden Route och Kapstaden under två veckor. Resan kombinerar guidade turer med utflykter på egen hand. För att resan ska bli så bekväm som möjligt görs vissa förflyttningar med flyg och … Läs mer »

STANDARD:

Makutsi – en Sydafrikaupplevelse på en vecka!

7 dagar

Den här resan till Sydafrika åker du på tillsammans med familjen, gänget med vänner eller på egen hand. Här finns ett veckoprogram som innehåller safari i den Sydafrikanska naturen, god ekologisk mat och sköna bad i den varma poolen med … Läs mer »

STANDARD:

Sydafrika Mat och Vinresa

9 dagar

Kapstaden och dess omgivningar är en upplevelse i sig. Lägger man där till en inriktning i matens tecken får denna fantastiska stad en ny dimension. En mat och vinresa till Sydafrika är en otrolig upplevelse. Då staden har många invånare … Läs mer »

STANDARD:

Sydafrika, 10 dagar

Tour Africas Kruger och Kapstaden

Safari i Sydafrika kan göras på olika sätt. En bra safariresa i Sydafrika görs på en privat lodge och en av våra favoritlodger är den Fair Trade certifierade lodgen Motswari som har helt öppen gräns mot Krugerparken och ger en … Läs mer »

STANDARD:

Sydafrika, Östra Kap, 14 dagar

På denna resa är alla aktiviteter och boenden barnvänliga och förbokade

Resan påbörjas med en familjeanpassad safari i östra Kapområdet där ni bor på en lodge som passar både barn och vuxna. Här har ni chansen att se alla savannens vilda djur, från lejon till elefant. Efter två nätter fortsätter resan … Läs mer »

STANDARD:

Prova på livet som volontär

2 dagar

Vi har möjligheten att erbjuda våra kunder som är intresserade av volontärarbete chansen att prova på livet som volontär under två dagar. Här får du chansen att besöka barnhem och kliniker som hjälper HIV-smittade att leva ett så normalt liv … Läs mer »

STANDARD:

Upptäck Sydafrikas guldkorn

14 dagar

Upplev safari på fantastiska, 5-stjärniga, Savanna Lodge, där du bor i en executive suite med egen pool och utsikt mot det orörda landskapet. Här hinner du med flera safaris innan du flyger vidare mot Johannesburg och Port Elizabeth. Här hämtar … Läs mer »

STANDARD:

Tour Africas Kapstaden

7 dagar

En resa till Kapstaden med olika hotell beroende på vad ni vill ha. Flyg, transfers och 6 nätter på hotell i Kapstaden. Utöver boende bokar vi in guidade dagsturer, bland annat till Godahoppsudden, Taffelberget eller Robben Island och hyrbil. Exempel … Läs mer »

STANDARD:

Sydafrika och Mauritius

20 dagar

Allt börjar med tre nätter i den härliga Kapstaden. Här kan du välja mellan ett otroligt varierat utbud, från shopping till naturupplevelser. Resan fortsätter sedan till Worcester där du besöker Kleinlasie, ett museum som berättar om traktens historia och därefter … Läs mer »

STANDARD:

Sydafrika och Moçambique

10 dagar

Vi har valt att ge dig den bästa safariupplevelsen på fantastiska Savanna Lodge som ligger i Sabie Sands – en av de privata delarna av Krugerparken. Här får du service i toppklass och exklusivt boende. Safarin kommer bli en mäktig … Läs mer »

STANDARD:

4 dagar, Garden Route

4 dagar

En guidad resa längs med vackra Garden Route med kunnig guide i mindre internationell grupp. På denna tur får du bland annat besöka Tsitsikamma Forest, Storms River och Cango Caves. Resan går via Bloukrans som skiljer Östra kap från Västra … Läs mer »

STANDARD:

Rovos Rail

Om du tycker om att åka tåg och vill ha en exklusiv upplevelse från Sydafrika rekommenderar vi en resa med Rovos Rail. Med renoverat ånglok och kupéer, restaurangvagn och sällskapsvagn i sekelskiftesstil är tåget som taget ur en film. Likaså … Läs mer »

STANDARD: